» » Че покажи на турист в очарователната Венеция?
  • (15-11-2014, 10:41)   
  •   0   
  •  1745 
Венеция - най-мечтательное и, може би, най-прекрасно място на планетата. Град, винаги окутанный лека мъгла мъгла се дължи на постоянна влажност на въздуха, на всяка крачка разкрива невероятни тайни, почти всяка сграда, която ще намерите тук, може да се нарече паметник на архитектурата, въпреки че, по някаква причина понякога се създава впечатлението, че всичко това е нереален и бързо исчезающая приказка.
Град, построен на 120 островите, е свързан повече от 400 най-красивите мостове и крак, всъщност има, и се уверите в този факт можете да си сили, като посетите един от най-красивите градове в Европа, Венеция.
Че покажи на турист в очарователната Венеция?

Всяка година на това място привлича невероятен брой туристи, понякога ги тук дори твърде много, все още било, защото всеки иска да се насладите на красотата и романтиката на венецианските улички, докато напълно не падна под вода.
Да, Да, не се учудвайте, това е град с огромен хъс се борят за съществуването си с подступающим море, въпреки това, всяка година той постепенно се спуска под вода на 4-5 мм. С този проблем за първи път се сблъскахме още от древните заселници, които са били принудени за възстановяване на домовете на по-високи нива на острова.
Че покажи на турист в очарователната Венеция?

Според изчисленията на учени Венеция вече през 2028 г. да станат негодни за живеене, а през някакъв 80-90 години и изобщо да се измъкне под вода. Така че побързайте да се оцени тази приказка със собствените си очи, а не с помощта на снимки и други чудеса на съвременната техника.
И ето вече стигнахме до града на мечтите си. Разгледай че туристите във Венеция? В края на краищата, времето често е толкова малко, а ето интересни и важни места, които непременно бих искал да видя поне един начинаещи, невероятно много: че не е на улицата, а след това на редовни дворци, музеи и луксозни древните катедрали.
Заобиколи всичко е напълно реалистично, така че ние предлагаме на вашето внимание най-интересните и значими забележителности на града, да посетите които е задължен всеки турист, който е стигнал до Венеция.
Като се има предвид богатото историческо минало на този град, съвсем не е изненадващо, че почти цялата му старата част е включена в Списъка на ЮНЕСКО, и, въпреки това, че местните туристически фирми не притесняват се откъснете от туристи, огромни пари за екскурзии, посетителите тук са все още много. Направи интересен туристически маршрут може и своите сили. И така, откъде да започнете?

Площад Сан Марко


Може би това е точно това място, с което започва истинската Венеция, в края на краищата тя идва първо на ум, когато вспоминаешь този град. Много преди това, като тук са донесени мощите на св. Марко", в чиято чест, всъщност, и е кръстен на площ, на това място имаше само огромно чудо градинарство поле.
Че покажи на турист в очарователната Венеция?

В IX век тук е издигнат само една малка площадка пред катедралата, а само в XVIII век, я са се увеличили до сегашните размери. Днес това е единствената части в цяла Венеция, която признат споменават като "piazza", което означава "драг", все пак останалите площадки в града наричат къде по-скромни: "campo", което означава, че "площадка за игра".
Площад " Сан Марко " се счита за една от най-красивите площади в света, всички сгради, прилежащите към нея, са истински пазители на историята и имат важно историческо значение.
Това е и Катедралата Св. Марко, който отдавна е символ на цяла Венеция, Двореца на Дъжд, известният сграда - символ на сила и славата на града, както и впечатляващата камбанария на катедралата сан Марко, която се издига на почти 100 м над нивото на площада.
Че покажи на турист в очарователната Венеция?

Тук се намира една от най-големите и известните библиотеки в Италия - Марчиана, градския музей Correr със своята великолепна колекция от оръжия, картини и приложно изкуство, както и места за пасивен отдих - кафенета и ресторанти, в които винаги може да хапнете нещо вкусно, докато се любуват на невероятните гледки Площад Сан Марко.

Катедралата " Св. Марка


Вече повече от 1000 години преди два венециански търговец, се върна от дълго пътуване на Изток, отвлечен в Александрия мощите на св. Марко и подъл провезли ги във Венеция, където ги посрещнаха с големи особа. Оттогава на мястото на две по-малки църкви е издигнат грандиозен катедралата, в която се съхранява една велика реликва.
Че покажи на турист в очарователната Венеция?

Сам св. Марк е станал покровител на Венеция, а негов символ, крилат лъв, се установява на символичната порта на града, превръщайки хералдически символ на Венеция. Засяга не само исторически подоплека места, но и архитектура сграда, която съчетава в себе си византийски, венециански и дори и римски елементи.

Дворец Дъждове


Известният деликатен, буквално безтегловен, Palazzo Ducale много години служи на величествената резиденция само на Венецианското правителство.
Невероятно, но Дворец Дъжд, който днес засяга своята монументалност, невероятно премяна вътрешни зали и монументальностью съоръжения, няма нищо общо с това на сградата, която е построена първоначално, на около IX век.
Че покажи на турист в очарователната Венеция?

На няколко пъти, напълно унищожен страшни пожари, Двореца отново възстановен и достраивали, в резултат на което архитектът решава да построи нещо такова, че можеше да се лиши безмълвен дори и чужди посланици.
В резултат се получи това, което се получи: голяма заседателна Зала, която към днешна дата е най-големият в света помещение, таван, която не е нито една допълнителна опора. В двореца е установил огромно количество необичайни зали и стаи, декорирани с картини на най-известните италиански майстори.
Че покажи на турист в очарователната Венеция?

Ако решите да резервирате обиколка на уикенд във Венеция покажи на много работи, но не забравяйте да посетите това място, то наистина е в състояние да оставят най-ярките и запомнящи се преживявания.

Мостът на Въздишките


Както е известно, във Венеция, на около 400 моста, които свързват тесни улички, през които преминават множество градските канали, но Мостът на Въздишките - това е специално място. Той свързва Двореца на Дъждовния сезон, в който бяха съдебни заседания, и затвора.
Че покажи на турист в очарователната Венеция?

Именно през този мост затворници, изпратиха, след като съдът в затвора, през тесни прозорци на които те последно хвърляне тъжен поглед към града и испускали тъжна въздишка. Днес това място беше избрана двойка влюбени, съществува дори легенда, че ако целунеш любимия си момиче под този мост, тогава вашата любов никога не изсъхва.

Мостът Риалто


Още един от най-популярните места за посещение на Венеция, може би, точно на този мост се събират най-големите тълпи от туристи, но едно нещо наистина си заслужава.
Че покажи на турист в очарователната Венеция?

Това е най-старият мост над известния венециански Гранд канал, освен в съседство с него е установил още няколко забележителности на града - църквата Saint-Джакомо ди Риалто и на пазара Риалто. Когато-тогава точно на този мост щяха всички венецианците, днес там се намират много пъстри сувенирни магазини.

Музей на стъкло във Венеция


Ходим във Венеция и да не посетите музея на стъклото - това е истинско престъпление, защото само тук можете отблизо да се запознаете с процеса на изработка на известното венецианско стъкло. В този музей са събрани най-интересните стъклени експонати от египетски времена до наши дни.
Че покажи на турист в очарователната Венеция?

Тук може да закупите най-истински венециански сувенири - вази, картини, лампи и други предмети на изкуството със сигурност от стъкло. Интересно, в минали времена, когато цялата Венеция все още е била изградена от дърво, стъклари са видни и почетни жителите на града, дъщеря на техните семейства излиза извън най-знатните мъже, а самото богатство не е било позволено да пътуват извън Венецианската Република, та рядко умение не просочилось в други градове.
Вече в тези времена за производство на стъкло се използват специални технологии, водещите време, които, между другото, все още се използват в европа от Мурано.
Непременно елате във Венеция и посещение на най-красивите и интересни кътчета на този древен и невероятен град!
Заедно с"Че покажи на турист в очарователната Венеция?" също четат: