Всичко от света на
модата
» » Симптоми и лечение ужасна булимия

Симптоми и лечение ужасна булимия

9-10-2014, 13:45
1447
0
В последно време в медиите все по-често се среща това понятие, като булимия, не е изненадващо, тъй като дадено заболяване с всяка изминала година набира финансови обороти. Благодарение на съвременните идеали и фондации, повечето представители на нежния пол са искрено убедени: да се хареса на мъжете и да бъде успешна една жена, трябва задължително да бъдат опростени.
И е добре, ако такива мисли са подкрепени от само здравословна диета и спорт, но, за съжаление, такъв перфектен начин на живот се сгъва и се оказва, далеч не всички, а като следствие: разочарование, чувство на неудовлетвореност, депресия и заболявания.
Булимия - това е едно от видове евентуално психично разстройство е сериозно заболяване, при което се наблюдава болезнено и неестествено пристъпи на глад.

Много хора са чували за титлата и дори около знаят какви симптоми тя се характеризират с, но не малко, кой е известно, че булимия - това не е просто липсата на воля или нежелание да се контролира. Това е истинска болест, отклонение и зависимост, подобна на пристрастяването, само на наркотици тук действа храна.
Симптоми и лечение ужасна булимия

Името "булимия" е с гръцки корени, които в превод на български език означава "бичи глад" - доста ярко за такъв проблем. На болния чума неконтролирани, остри и внезапни пристъпи на мъчителен глад, в този момент всички мисли, желания и внимание уделены само храната.
В такива моменти човек не забелязва брой яде, той заглатывает всичко, което вижда пред себе си, често дори наистина не дъвче, важното е, колкото е възможно по-скоро се насити на празен стомах.
След като остро чувство на глад временно са умъртвени огромно количество продукти, човек започва да мучать съвестта, се появява чувство на отвращение към себе си и своята слабост.
Срам за содеянное и страх силно се оправя от огромен брой яде, ни кара да отида на пациента до крайности: да се отървете от всичко, което предизвиква подобни чувства.

Най-често това се случва с помощта на изкуствени начини за прочистване на стомаха: предизвикват пристъпи на повръщане, лаксативи и пьются диуретици, а някои дори и качването до инвалидизиране спортни натоварвания и седят на постоянни строги диети.
Когато човек разбира, че той за пореден път постъпил неправилно, той отново започва да се измъчва чувство на срам и отвращение към себе си, като отрицателни емоции, отново предизвикват глад буря и всичко се повтаря, като за затворен цикъл кръг.
Симптоми и лечение ужасна булимия

Опасност се крие още и в това, че започване на лечение на такъв пациент успява не веднага, защото той старателно крие своите проблеми, а външно дълго време, може да изглежда като здрав човек. Работата е в това, че поради страх от наддаване на излишни килограми, болен от всички начини се опитва да поддържа нормално тегло, или да го пишете, но много бавно и постепенно.

Причини за появата на


Причините за развитие на заболяването, най-често, са психологически и физиологични корени, като последните се срещат много по-рядко. Физиологични причини могат да бъдат свързани с други заболявания хранителен тракт, валутни нарушения, както и увреждания на хранително центъра на мозъка.
Въпреки това, в повечето случаи, булимия е точно психологически корени, на базата на нервни разстройства и различни отклонения.
Нервната булимия най-често се развива при млади жени (като се започне с 13-годишна възраст), но сега нейните симптоми все по-често се срещат и у противоположния пол. Специалисти отбелязано, че симптоми на булимия често се срещат при хора, които са израснали и възпитани в обезпечени семейства.
Симптоми и лечение ужасна булимия

Високо ниво на претенциозности тези семейства е в състояние да достигне определено ниво на комплекси, страхове не оправдае възложените надежди, позор за семейството.
Рисковите фактори, които могат да окажат влияние върху развитието на тази болест, са хотелски професия, където се изисква ниско телесно тегло и определени параметри на фигура, например, бизнес модел, танци, спорт с весовыми ограничения.
И булимия най-често се развива при тези лица, които живеят в големите градове, имат наследствен фактор (някой от роднини или близки са страдали подобни заболявания), както и да притежават високи изисквания към себе си и собствения си външен вид.
Смята се, че булимия често върви ръка за ръка с анорексия, но това не винаги е така, тъй като пациентите не винаги стават ужасяващо постно, по-често, а точно обратното.
Дори ако изпразване на стомаха почти веднага след хранене, повечето калории все пак успява да се усвоят в тялото, освен това, болни от булимия, най-често, се опитват в такива случаи да поеме сладки и мучную храна, от която тялото се откроява най-много на ендорфини, а това означава и удоволствие повече.

Основните симптоми на болестта


И все пак, не си струва да търсите във всеки пристъп на глад, който е свързан с нервно разстройство, симптоми на булимия, в редки случаи такава реакция на организма е оправдано. Ако пристъпи увеличава, вие сте започнали да забелязвате, че те се появяват почти всеки ден, а понякога и по 4-5 пъти на ден, а след това вече говори за това, че се съмняват няма време, трябва незабавно да се обърнете към лекар.
Проблемът е в това, че се справя сам болен човек почти не е в състояние, той, макар и да осъзнава, че прави нещо не е правилно, но по-често, зависимостта по-силен от него, порочен кръг продължава да се повтори.
Симптоми и лечение ужасна булимия

В началните етапи На болния става затворен и потаен, се наблюдават странни постъпки, настроението може да се различават драстично, на исковата молба туризъм в тоалетната, където се провеждат опитите да се отървете от приетата.
С течение на времето започват проблеми от физическо естество: болни може да се наемат и да губят тегло, да се оплакват от постоянна слабост и общо неразположение.
Там също се включват: възпаление на околоушной слюнной жлези (лицето придобива едематозното вид), постоянно разстройство на червата (поради претоварване с лаксативи и други лекарства), обща дехидратация, както и дисбаланс на соли и минерали (поради честото повръщане), нарушения на зъбния емайл и постоянно дразнене и възпаление областта на фаринкса.
Ако не се започне лечение навреме, последствията на това заболяване могат да бъдат много неприятни, а понякога дори катастрофални: развитие на ендокринни заболявания, най-различни заболявания на стомашно-чревния тракт, гинекологични нарушения, възможни са смъртоносни резултати.

Как да помогнете на страдащия?


Ако забележите подобни признаци и симптоми на някой от своите близки, то спешно трябва да се пристъпи към лечение, но как да се отърве от това заболяване, защото тук са смесени цели два фактора - психологически и физиологичен?
Лечение на булимия винаги се основава на решаването на проблема за възникването му, с други думи, трябва да разберете е, че предизвика човек, изпадате в депресия, а след това "заедать" си такива обеми.
Симптоми и лечение ужасна булимия

При лечение на булимия нервоза винаги се съчетава два вида терапия: извършва се корекция на психологически нарушения, както и се назначава курс на медикаментозно лечение.
Както вече казахме, да се справят сами, най-вероятно няма да успее, така че трябва да намерите добър специалист, може би психиатър, който да може да назначи необходимия комплекс антидепресанти и също да вземем индивидуално психиатрично лечение.
Понякога - това е хипноза, специалист самият въведе пациента в това състояние и там запознат с неговите проблеми, а понякога на болния преподава техника за самохипноза. Много ефективна е групово лечение, когато човек вижда, че такъв проблем възникна не той е един, той е много по-лесно да преодолее всички трудности на рехабилитационен период.
Понякога се назначава комплекс семейния психиатрия, особено тя е подходяща за хора по-млади от 18 години: целият курс е насочена към възстановяване и корекция на семейни отношения, които могат да повлияят на развитието на булимия тийнейджър.
Интересен по темата
Признаци на гастрит и язва на стомаха
Признаци на гастрит и язва на стомаха
Признаци на гастрит и язва на стомаха: кога да отидете на лекар? Гастрит е възпаление на лигавицата на стомаха, язвена болест - увреждане на
Вегето-съдова дистония
Вегето-съдова дистония
Вегето-съдова дистония: симптоми и премахване на Понякога виене на свят, сънливост, умора и нервност могат да свидетелстват за развитието на
Хипертония първа степен и нейното лечение
Хипертония първа степен и нейното лечение
Начини за лечение на хипертония първа степен Първа степен на хипертония е най-лека форма на заболяването. В този случай може би
Фактори, пречещи на отслабнете.
Фактори, пречещи на отслабнете.
Какво ни пречи да отслабнете? Фалшиви мотивация и други причини, пречещи на човек да се отърве от излишните килограми. Ефективни методи за