» » Как да изберем красив и качествен корниз за пердета?
 • (9-10-2014, 14:37)   
 •   0   
 •  11750 
Завесите - това е неделима част от интериора на почти всяка стая. Но за да завеси придават, е необходим корниз. Той, между другото, също е в състояние да допълнят и подправка или развалят целия интериор. Така че изборът на тази информация е много, много важно.

Как да изберете?


Как да изберем красив и качествен корниз за пердета?

И така, как да се вземат за корниз? На какво трябва да обръщат внимание? Тук няколко важни моменти:

 • Интериор. Този момент е важен, тъй като всеки детайл (включително и корниз) е част от дизайна. И ако, например, интериорът е модерен, а след това и на перваза трябва да отговаря. Но ако, вашата стая е подобен на приемната на кралицата и съдържа старинни луксозни вещи, това трябва да се разглежда съвсем други възможности.

 • Завеси. И това също е важно. Например, ако сте избрали обикновените завеси с пръстени, а след това може да вземем един обикновен кръгъл дървен корниз. Както, например, корниз за римски щори ще бъде съвсем друг. Така че за начало идете в текстилен магазин за завеси, а после купувайте корниз.

 • Брой редове. Ако действате по стария начин и вешаете на пердета и завеси, тогава ви е необходим двухрядный корниз. Ако предпочитате минимализъм и смятате, че е доста обойдетесь едни завеси, тогава закупете однорядный. А ако искате да украсите прозореца сложна композиция на текстилната от ламбрекена, завеси и пердета, тогава най-добрият вариант за вас - трехрядный корниз.

 • Размери на стаята. И този момент също непременно трябва да се вземат предвид. Например, ако помещението е с малки размери, това съраунд корниз, който излиза извън равнината на стената, може да го намали още повече. Така че по-добре да изберете плосък корниз. А ако таваните са ниски, то най-добре конструкция с директно на тях или под тях, за да визуално не се разкъса стената и не остави на тавана още повече.

 • Преместване. Ясно е, че завеси трябва по някакъв начин да се движат. Тук може би няколко възможности. Ако прозорецът е голям, тогава вие със сигурност ще искате да се мотае две завеси и изберете, за да те раздвигались в различни посоки. Със сигурност това помисли. А ако не желаете да работите с ръцете си и да видиш всички тези многобройни шнурове и въжета, с които трябва да се дърпайте, за да преместите завеси след това изберете модел с електрическо задвижване. Тя може да има специален бутон за управление, като щракнете върху която ще можете да постигнете това, което искате. Също така предлага опция за дистанционно управление. Това е невероятно удобен!

 • Материалът. За много и този момент е изключително важен. Днес корнизи могат да се правят от метал, дърво или пластмаса. Какво точно да изберете? Опирайтесь, на първо място, за интериорен дизайн. Второ, помислете за характеристики, отправени към конструкцията. Така, ако пердетата са тежки и обемни, а след това ги ще може да издържи далеч не всеки корниз. Е, и за лични предпочитания, не забравяйте.


 • Видове корнизи


  Тъй като изберете корниз за пердета? Ако сте отговорили на всички въпроси от предишния абзац, а след това дойде време да проучи представени на пазара видове.
  Как да изберем красив и качествен корниз за пердета?

  Разнообразие от материали


  И така, списък от всички използвани досега материали:

 • Дърво. Това е класически, е известен отдавна и благороден вариант. Този материал може да се побере в почти всеки интериор, от класически до съвременен. Обикновено за производство се използват такива породи дървесина като орех, череша, дъб, смърч и други. Дървените корнизи могат да имат различна конфигурация. Този вариант, между другото, е един от най-благоприятни за околната среда. Но конструкция от естествена дървесина ще струва доста стотинка.

 • Пластмасов корниз е лесен за инсталиране и много лек. За него е лесно да се грижи. Но този материал може да се нарече крехка (въпреки че има и пресечена видове пластмаса, но те струват по-скъпо), така че обемни композиции от пердета, завеси и орнаменти, той може и да не издържи. Но има много възможности за форми и цветове, така че може да се изберете опция под всеки интериор. И цената е угодно.

 • Метални корнизи доста объемны и тежки, но те са толкова здрави, че да могат да издържат на почти всякакви щори и други елементи. Освен това, това е още и е много красиво. Например, шик изкован корниз с замысловатыми подробности ще направи интериора наистина кралски и богати.


 • Форма и конфигурация


  Какви са конфигурация и форми на корнизи? Варианти много:

 • Кръгъл корниз - това е може би най-лесният и познат на всички вариант. Той представлява тръба с диаметър от 10 до 35 мм, върху която се поставят пръстени или клип (те свободно перемешаются по карнизу). В магазините може да се срещнат кръгли корнизи от дърво, метал и пластмаса. Освен това, те са най-прости однорядными, дву - и трехрядными.

 • Струнен корниз представлява дизайн с тънка струной (може да има две или три), по която се движат клипове или пръстени (в тях ще се монтира сляп). Този вариант е прост и лаконичен, но ето тежки завеси на прозорците със завеси той ще издържи едва ли. Този корниз добре ще изглежда в кухнята, в края на краищата, в тази стая по-често на прозореца си затварят точно леки завеси.

 • Профила корниз най-често е изработена от алуминий. Той много гъвкави, което ви позволява да правите дизайн на всяка форма: овална, аркообразные или вълнообразни и дори ломаные. Също така може да се направи и на много нива, песен или нещо друго. Материалът е лек, но същевременно здрав.

 • Багетный корниз по функции и устройството е сходен с профильным, но в него всички метални елементи от конструкцията ще бъдат затворени лента. Това е много практично и удобно, тъй като този детайл може да се извърши от различни материали, имат различни цветове, форми и текстури. Така че такъв корниз ще се побере във всяко помещение и ще оживи интериора.

 • Гумата корниз представлява конструкция от алуминий или PVC с един желобком или няколко. Вътре в тези желобков скрити закрепване за пердета. За да се подготвят не изпадали, по стените има все още мъниче. Такъв корниз не заемат много място и да не "изяде" пространство.


 • Където и да се засилят?


  Как да изберем красив и качествен корниз за пердета?

  Укрепване на корнизи може да се на стената, на тавана или на самия прозорец. Определяйтесь и изберете най-добрия вариант:

 • Стенни корнизи са приложени директно към стената. Ако таваните са високи, тогава тази възможност е доста подходящ. Възможни са всякакви вариант форми, материали и конфигурации.

 • Ако таваните са ниски, то по-добре да изберете монтаж на таван корнизи. Те са прикрепени директно към тавана и позволяват визуално увеличаване на височината на помещението. Такива корнизи могат да бъдат струнными, рельсовыми и штанговыми. Брой редове също може да варира, както и материали могат да бъдат почти всички.

 • А някои корнизи могат да бъдат определени директно до оконному проему, което също е много удобно.


 • Полезни съвети


  Накрая няколко полезни съвета за избора на корниз:

 • Ако прозорец на вратата голям, тогава по-добре изберете корниз приблизително същата дължина. А ето и максимизиране на прозорец ще ви помогне корниз, който по размер ще бъде по-отвора. Ако прозореца е с нормални размери, а след това корниз с всяка страна може да излиза извън него на 10-30 см.

 • Закрепване на карнизу трябва да се плъзга лесно, без усилия.

 • Що се отнася до интериора, то тогава е важно съвпадение корниз с други детайли по стил. Например, в съвременната стая в хай-тек стил ще изглежда добре струнен корниз. Ако стаята е изпълнена в класически стил, изберете кръгла или багетный корниз. Изкован същия корниз ще се впишат в луксозно стая с дървени мебели и много картини по стените.

 • Купувайте корниз само след закупуване на щори.


 • Успешно пазаруване!
  Заедно с"Как да изберем красив и качествен корниз за пердета?" също четат: