• (6-04-2015, 15:07)   
  •   0   
  •  855 
Колан оби

Колан оби - традиционен елемент на японския национален костюм, както за мъже, така и за жени. Обикновено това е широката и дълга ивица, на материята, която многократно обвивается около кръста и се закрепва отзад сложен възел, който се подбират в зависимост от социалното положение на човека, неговия пол, възраст и събитието, на което той е на път.

Японски колан оби в модерни дрехи


Както и покрой традиционния японски кимона и такъв ярък аксесоар като колан оби с течение на времето се премества в съвременните рамки, и се превърна в част от ежедневието или празнична европейски дрехи. Такива пояси изпълняват само две важни функции в комплект. На първо място, те стилизуют облекло, което му придава ориенталски характер. И второ, широк колан оби перфектно подчертава талията, което си просто сянката трепетлика. Такива интересни колани могат да се носят и с рокли, джемперами, блузками, повязывать на върха на палта и наметала. Разбира се, това е само стайлинг под класически оби строги изисквания за вида на възела и дължината на коланите да не се изпълняват, все пак това не е необходимо за съвременния гардероб. Между другото, японки, някои от които все още носят традиционните си дрехи на празници или на важни събития, следват всички предписани традиции на писмото.

Като вратовръзка, колан оби?


Модерен колан оби най-често се изпълнява от тъкан. Въпреки това много ефектно изглежда като аксесоар, направен от кожа или изкуствена кожа. Обикновено такива стилизирани колани са два вида: за колан, изработени от едно парче плат, с разширение в средата и стесняване на ръбовете или аксесоар, състоящ се от три части: средна - във формата на широк правоъгълник, към която са пришити две крайни части - завязки. Такива колани нещо приличат на корсети, обаче закрепляются на тялото, те с помощта на завязок, а не за връзване. Модерен колан оби трябва да има достатъчна дължина, за да обхватить кръста най-малко два пъти. Също така трябва да остане достатъчна дължина завязок възел.
И така, как да завърже колана оби. Трябва да поставите на кръста така, че да най-широката част е точно обратното на пъпа. След това трябва да свържете край на широката детайли отзад и премина на една очните ябълки над друга, увийте себе си от тях около талията толкова пъти, колкото позволява тяхната дължина. Напред, отпред или отзад, в зависимост от вашето желание, завязки трябва да намерим обикновен възел или един от прости възли за вратовръзка.
Колан оби

Колан оби

Колан оби

Колан оби

Колан оби

Колан оби

Колан оби

Колан оби

Колан оби
Заедно с"Колан оби" също четат: