• (6-04-2015, 15:08)   
  •   0   
  •  574 
Отложной яка

Отложной яка - форма на яката, при което краищата му свободно лежат на раменете или гърдите. Това е един от най-разпространените и удобни видове на този допълнения към облеклото, тъй като тя изглежда чист, не пречи на движението и придава блузкам, пиджакам и платьям завършен вид.

Видове отложных яки


Съществува огромен брой разновидности на тези яки. Обикновено те се различават по това, колко големи отложные част от това, което те са на ръба, като такава яка се комбинира с ботуш. Да разгледаме основните видове отложных яки.
Чаршаф - широк отложной яка, достатъчно мек затварящ себе си почти всички раменете. Зашива към вырезу устата, има кръгла форма обикновено се прилага в рокли или bluzkah.
Яка с ревери - още един вид широка яка, която обикновено обрамляет V-образно деколте на вратата и има допълнителни лацканы, пришиваемые към долната страна на яката. Най-често с по отложным яка са пришити сака или палта.
Яка Питър Пен - разновидност на детайлите за обработка на вратата, която выкраивается в кръг и има заоблени ръбове, широко различаващи се един от друг. Е доста скромно в предвид, яка Питър Пен придава на образа на особена наивност и младост. Най-често са пришити рокли с подобни отложным яка.
Акула, визитка или яка, наречен крив - разновидност на отложного яка, която може да се намира на мъжки и женски ризи. Обикновено има много различни краища, което го прави удобен за носене с галстуками.
Итонский яка - отложной яка, напомнящ плитка, която по-рано е бил използван в мъжки облекла, но сега става по-често се прилага при пошиве женски рокли и блузи. Има заоблени ръбове.

Мода на отложные яки


Якета с отложным яка, рокли, ризи, блузи - всичко това сега е на върха на модата. Първата тенденция, която модерно да се подчертае - използване на контрастен отложного на яката. Обикновено това е бял или черен, въпреки, че може да се използва и всеки друг цвят, различен от цвета на тъканите на основните неща. Такава яка служи като модерен акцент и придава на нещата особен характер. Друга тенденция - богато украсени отложные яки. На мода дантела, бродирани с мъниста и пайети, кристали, украсени клепками, кристали и шипове отложные яки. Съществуват дори специални подвижна яка , които с успех заместват колие или висулка за врата.
Отложной яка

Отложной яка

Отложной яка

Отложной яка

Отложной яка

Отложной яка

Отложной яка

Отложной яка

Отложной яка
Заедно с"Отложной яка" също четат: