• (6-04-2015, 15:09)   
  •   0   
  •  1224 
Невероятно, но тази подробност от облеклото като яка, се появява едва в Средновековието, което представлява тясна ивица мъжки риза. Но днес яки - това са важни детайли, отличаващи се огромно разнообразие от размери и форми. За вековната история яка е имал време да посетите и широк и огромен, и дребничка, и мека, и твърда, и завързана, и дори контурен. И само преди няколко десетилетия тя се превърна в такъв, какъвто можем да го наблюдаваме днес на мъжки и женски дрехи. Съвременната мода активно използва основните видове женски яки, за които ние говорим.
"Питър Пен" . Най-често отложным прилежащи причините, с меки заоблени краища украсяване на дрехите, с която са затворени летви. Такива кадри изглеждат много елегантни и женствени. С характер на известната приказка името му се свързва косвено, тъй като в едноименната постановка на актрисата Мод Адамс е участвал в рокля, точно с толкова яка. Облекло за нея сшил Джон Уайт Galina, който се счита за "майка" на този яката.
Видове яки


Моряк на fortune яка . Лесно разпознаваема форма, наподобяващи гюйс. Не е задължително да използвате синьо-бял цвят. Достатъчно голям триъгълник с дълбоко V-образно деколте може да има произволен цвят. Използва се често за украса на летни потници и платьиц. Такъв вид женски яка, днес е много популярна, тъй като морски стил - това е тенденция на летния сезон. Заслужава да се отбележи, че традиционните гюйс в тълкуването на съвременните дизайнери изглежда много стилно!
Видове яки


Яка е без багажник, отложной . Ако се разглежда най-често срещаните видове яки на рокля или блузы, този може би най-популярният. Името на този яка получи, поради възможността огъват краищата. От класически рубашечного той се различава от липсата на строга осанка. Отложные яки често използват дизайнери, които създават дрехи реколта и ретро-стил .
Видове яки


Часова . Най-лесният и елегантен основен вид, който се характеризира с гъста прилеганием до врата и ассоциирующийся с зашит към горловине ивица. Най-често тези видове яки, пришити върху палтото, блузы и форменную дрехи.
Видове яки


Халтер . Невероятно ефектно подробност, която на вечерна премяна изглежда превъзходно! Представлява осигури продължителен цикъл, лишен от растителност раменете и подчертава дължината на шията.
Видове яки


Отложной с бутони и устойчива . От обикновен рубашечного се различава от наличието на бутони, които краищата на яката пристегиваются до рафтовете на магазините изделия. Измислили му братя Брукс за спортни тениски с къси ръкави, а на женски дрехи такава яка, се появява само в началото на шейсетте години на миналия век. Заслужава да се отбележи, че копчетата или бутоните не изпълнява практическа функция.
Видове яки


Мандарина . Много стилен яка, с участието на компактността и елегантност. Изглежда страхотно на блузах и рокли. По същество, е за модернизация на "гишето", но без скоби и затваряне на краищата.
Видове яки


Яка . Подвижни или пришитый - няма значение! На bluzkah, рокли и дори палто е яка яка, ассоциирующийся с изискан вертикален воланом, изглежда впечатляващо, добавяйки женственост.
Видове яки


Ascot . Широка "часова" с удължени краища, които могат да вържеш вратовръзка или нос, по средата или встрани. Идеален за създаване на изображения в офис или бизнес стил.
Видове яки


Голф . Ние сме свикнали така наричаме turtlenecks, но думата "голф" означава това им е яка. Това е с цилиндрична форма "стойка", подворачиваемая надолу и здраво облегающая врата. Топли, плетени и трикотажни неща такава яка е незаменим!
Видове яки


Сега и вие знаете на кои видове яки са в женски дрехи.
Заедно с"Видове яки" също четат: