• (6-04-2015, 16:14)   
 •   0   
 •  1169 
Носна кърпа

Малко от нас обръщат необходимото внимание този мобилен аксесоар като носна кърпичка. Но в продължение на няколко века той разказваше за принадлежност към определен слой в обществото, а днес е модерен обект и понякога дори произведение на изкуството.

История носового шал


Необходим и моден аксесоар от плат се появява в Древен Рим през 2 век - той е използван от зрителите и участници в театри и представления. Тогава в Китай и разпространение на хартиен аналог. В Средновековието платочек е неизменна характеристика на влюбените: жените украсени им копие на своите рицари в турнира. В епохата на Възраждането дантелени носни кърпички са лукс и са били използвани само богати, знатными дами.
На Изток носните кърпички също са служили високи цели, например, шал, хвърлен в посока на жените, символизира израз на голямо уважение към неговата личност.
В Русия към този мобилен аксесоар, лекувани по-прозаично: в Средните векове, той се е наричал "утиральник" или "ширинка". Последна име, той получава за това, че изрежете от парче плат ширина.
В днешно време са широко разпространени и тъканни и хартиени носни кърпички. Между другото, на хартиен аксесоар изобщо не е новост индустриално общество - му започна да се произведат в края на 19 век в завода Геппингена.

Дамски носни кърпички като елемент на стила


Наличието на този атрибут в чантата на жената, използването му в костюм е проява на добър вкус. Съвремието ни позволява да изберете фактура, декор, целта на използването на платочка:

 • Хартиени кърпи за глава са идеални за хигиенни процедури. Вярно е, че те не могат да се обърне на хората с чувствителна кожа.

 • Носните кърпички с инициали могат да станат чудесен подарък за вашите близки и колеги.

 • Носни кърпи ръчно изработени няма да останат незабелязани - те са изпълнени от естествени материи - батиста, коприна, памук, украшаются бродерия, дантели. Домакинята такава малка, но невероятно красиви неща ще е хубаво да го включи в своя модерен образ .


 • Според етикета, една жена трябва да има при себе си два платочка - декоративен и "работник". Бродирани или завързана носна кърпичка, обикновено изпълнява точно декоративна функция. За постоянно и също приложение е препоръчително да се носят по-лесен вариант, с помощта на който ще можете да въвеждат грим, да избършете сълзите на щастие, на носа или на ръцете, не се притеснявам от самия платочек.
  Носна кърпа

  Носна кърпа

  Носна кърпа

  Носна кърпа

  Носна кърпа

  Носна кърпа

  Носна кърпа

  Носна кърпа

  Носна кърпа
  Заедно с"Носна кърпа" също четат: