• (6-04-2015, 19:00)   
 •   0   
 •  554 
Кожа горжетка

Съвременните дами обожават аксесоари, които да допълват екипировки. Един от най-топлите и необичайни допълнения към облеклото се превърна в кожа горжетка. Този продукт прилича на един малък кожа шал, който накидывается на раменете или обматывается около врата. Горжетка може поискани от обработени кожи или от плътен кожи животно с опашка, крака и главата.

История на нещата: горжетка от кожаМакар че името произлиза от френската "дефиле", което в превод означава "гърлото", но те сами по себе си " няма "горжеток" няма - има само "боа".

Историята разказва, че първите горжетки са създадени още по време на Възраждането. В този период те позиционировались като украса за врата, произведени ги кадифе, кожа или коприна и украсени с дантела и скъпоценни камъни.

В началото на хх век горжетка се изпълнява от кожи на убити животни. Най-често използван от пухкава кожа и записваше всички атрибути на "живо животно": зъби, нокти на крака, очи от цветни стъкла. През 20-те години са се превърнали в моден палто без яка, което беше прието да се носят с подвижни горжеткой. Аксесоар това време вече повече приличаше на шал, отколкото кожата на животното. Горжетки изработват от кожа чернобурки, самур, белки и бяло песца.

Днес горжетки изпълняват от изкуствена кожа, вълнена прежда и дори плат. Но най-често и приятна на допир кожа остава горжетка. Тя често презентуется в колекциите на известните марки и отново се превръща в мода. Така, "Гучи" и Mimski Ricci предлагат да пробвам горжетку от крашенного песца, Badgley Mischka и Bibhu Mоhapatra са включили в колекциите си горжетку от норка. Пак на мода се превърна в кожа горжетка от лисици, боядисана в пясък и сив цвят.

Как да се носят горжетку?

Водещи стилисти предлагат модницам няколко снимки, които може да се създаде с помощта на най-фините кожени аксесоари. Тук могат да се разграничат:

 • Булчински дрехи. Тук е по-удобен норковая кожа горжетка бял цвят. Светла кожа в комбинация със сватба рокля ще направи образ на булката още по-луксозен и модерен.

 • Ежедневния начин. Вземете горжетку към своя любим осеннему палто . Тя не само ще се превърне в заместител на оригиналния шарфу, но и ще даде скучни неща вид на ретро чар. За носене в офиса можете да използвате възли спици горжетки.

 • На излизане. Планирани светско събитие? Облечете се красиво вечерна рокля и декорирайте раменете пухкаво дълга горжеткой. Но не забравяйте, че в този случай е по-добре да се откаже от масивни бижута около врата.


 • Кожа горжетка

  Кожа горжетка

  Кожа горжетка

  Кожа горжетка

  Кожа горжетка

  Кожа горжетка

  Кожа горжетка

  Кожа горжетка

  Кожа горжетка
  Заедно с"Кожа горжетка" също четат: