• (7-04-2015, 06:00)   
 •   0   
 •  1811 
Как да изберем чадър?
Разбира се, че природата няма лошо време. Но в дъждовните дни с това твърдение искам да се обзаложите. Особено в случаите, когато под ръка, не е чадър.
Днес изборът на чадъри е толкова разнообразен, че се ориентирате в предлаганите модели себе си е достатъчно трудно. Струва ли си да се съсредоточи върху цената? Какво трябва да се материал? В крайна сметка, как да изберем чадър?
Видове чадъри
Първото нещо, което трябва да направите е да се определи най-удобен механизъм.
Механичен чадър отваря и затваря ръчно. Трябва да се положат усилия за пълно разкриване и определяне на купола. Една от най-популярните модели на механични чадър - шезлонг-бастун. Въпреки че има и сгъваеми чадъри с ръчно управление.
Предимства на механични чадър:

 • здравината на конструкцията. Този чадър ще служи много дълго време. Най-трайни и издръжливи, се считат за чадъри-бастуни: в своите проекти-малко детайли, а, значи, по-малко чупливи изнашиваемых съединения в сочленениях;

 • стил. Най-често с ръчен механизъм направен точно чадъри-бастуни. Добър чадър-бастун изглежда много елегантно.


 • Недостатъци:

 • не е много удобно да излиза с него на квартира с торби или куфар в едната ръка, когато трябва да се отвори чадър бързо и без допълнителни усилия;

 • непрактичность чадъри-бастуни: поради размера си, те са подходящи предимно за разгледат спокойни разходки.


 • Полу-автоматичен чадър. Изтъкне предимствата на такъв механизъм е доста трудно: това не е машина, но вече не е механичен чадър. Най-вероятно, неговото предимство пред автоматични чадъри е на по-ниска цена. В сравнение с механични чадъри той печели по-лесен начин за оповестяване на купола.
  Автоматичен чадър отваря след натискане на бутона. Предимствата на този чадър очевидни, а тук са недостатъците му са свързани с много малки части. Ако те са произведени от евтини нискокачествените материали, чадър ще излезе от строя по-рано, отколкото износени основни детайли на конструкцията му.
  Двойна машина и отваря и затваря чадър натискане на бутон. Много удобен модел, но скъпа. Освен това, при избора на такива чадъри специално внимание трябва да се обърне материали от производство, защото изнашиваемость малки детайли в зонтах с двойно автомата в пъти по-високи, отколкото в механични или полуавтоматични зонтах.
  Какъв чадър-добре - решаване на купувача. Чадъри механични е по-евтино, и ги е препоръчително да купуват на децата, които често губят нещата си и ги оставят в училище съблекалнята. Автоматичен чадър и шезлонг с двоен автоматичен механизъм идеално подчертават висок статус на притежателя.
  Също така и избор на чадър зависи от материала на купола. При производството на най-скъпите чадъри използват тъкани от смес от полиестер с памук, а в най-евтините модели най-често се използва найлон. Най-добрият чадър - този, повърхността на който остава абсолютно сух, дори в силен дъжд. Купол на такива чадъри са произведени от тъкани с тефлон
  Как да изберем чадър?
  омасляване.

  Как да изберем чадър за мъжете и жените?


  Спици и прът мъжки чадър могат да се правят от стомана: тя е много по-солиден алуминий, и дори при силни порывах на вятъра не прогибается. Но и тежи толкова чадър бъде по-голям.
  При производството на женски чадъри се използват главно алуминий - този материал много по-лек от стоманата и чадър от алуминий не утяжеляет ръка.
  Най-модерните (и скъпи), чадъри, направени от фибростъкло. Този материал и лек, здрав и подходящ както за жените, така и мъжете.
  Заедно с"Как да изберем чадър?" също четат: