Всичко от света на
модата
» » Като може да се опитате да забременеете двойней?

Като може да се опитате да забременеете двойней?

10-10-2014, 09:30
848
0
Раждането на близнаци или двойняшек винаги е предизвиквало бурен интерес и болезненост при другите, защото си помислил само, как е изненадващо за бременност направи два, три малки човек! Заедно с удвоено една купчина проблеми, пелени и играчки увеличен факт двойно щастие, защото едно дете - това е чудесно, но две - още по-добре!
Но, колкото и да е красиво и вълнуващо да звучи, факт появата на светлина близнаци - рядко явление, което, макар и максимално да се използват със стопанска цел от учени и специалисти, но така и не се подчиняват прогнозиране.
Като може да се опитате да забременеете двойней?

Според статистиката от 200 менструални цикъла, но само един може да бъде специален, когато узрява едновременно две активни яйцеклетка. Да се предскаже точно такъв цикъл е почти невъзможно, но ако бременността се падне точно на него, а след това, както се досещате, че с двойна радостта е гарантирана.
И, въпреки че се смята, че се предскаже съзряване веднага две активни яйцеклетки е почти невъзможно, оказва се, има определен набор от медицински консултации и народни средства за защита, които значително подобряват шансовете за раждане на двойното чудо. Ако отдавна мечтаете за такъв подарък на съдбата, но абсолютно не знаете как можете да забременеете двойней, тогава тази статия е за вас.
Разбира се, списък на препоръките, които ще отиваме все по-далеч в продължение на целия разказ, не обещава стопроцентного резултат, обаче, както е известно, за мечтата си струва да се борим.

Към по-голямо съжаление, научни изследвания тази област все още не са открили точен отговор на най-основният въпрос, но някои теоретични на познанието ви няма да боли. И така, какво може да помогне при планирането на "двойно" бременност ?

Преглед медицински факти и становища


За начало трябва малко да подреди в самия смисъл, и да намерят отговор на въпроса защо се раждат близнаци. Оказва се, че има две основни разновидности - и и двуяйцевые близнаци - те могат лесно да се различат поне на външен вид набор от теми.
Първите от тях - това са деца, родени от една яйцеклетка, оплодена от един отцовским сперматозоиди. Невероятно явление се случва, поради делене на яйцеклетката в стадий на трошене, в резултат на което се получава два абсолютно еднакви плода, които имат общ набор от гени, те винаги са от един пол и имат уникален портрет прилика.
Интересното е, но четвъртата част от всички однояйцевых близнаци - огледално. Може да се отбележи по външни различия: например, един от тях бенка на дясната буза, а друг-на лявата, същото може да докосне и вътрешните органи, един от тях сърцето е от лявата страна, а друг - от дясната.
Като може да се опитате да забременеете двойней?

Такива уникални близнаци, разбира се, е рядкост, те се появяват само в 25% от случаите от общия брой на всички двойняшек, а ако се вземе предвид, че само по себе си явление двойно чудо е голяма рядкост, по-добре не търси точно такъв случай.
Вторият вариант е двуяйцевые близнаци, които се появяват в резултат на едновременното оплождане на две яйцеклетки. В случай на такава бременност в светлината има деца, които ще си приличат като брат и сестра, те могат да имат различен пол, а също така притежават различни генотипом.
В резултат на това явление на светлината може да се появи не само за близнаци, но и тризнаци, четверни и така нататък, чак до 9 деца, които, естествено, се отнася до едно уникално и изключително редки случаи.

Как да се подобри шансовете на раждането на близнаци?


Смята се, че раждането на близнаци е възможно в този случай, ако майката или бащата имат определена наследственост, и в такива случаи шансовете веднага рязко се увеличава. Под "специални" се отнася за случаи, в които бременността близняшками бяха заложени на генетично ниво, това означава, че в рода на майка или баща са случаите на раждане на близнаци.
Може да се каже, че това е особен дар, който не може да се придобие, а може да наследи, и такива случаи ще бъдат най-точни. Дори и ако първата бременност не донесе желания двоен бонус, тогава шансовете значително растат с всеки следващ оплодотворением.
Също така се смята, че вероятността за раждането на близнаци се увеличава с възрастта на жената. Специалистите обясняват това с факта, че с течение на годините в организма на възрастните жени все по-голяма степен се увеличава нивото на гонадотропини, който напълно отговаря на узряването на яйцеклетката.
Двойна бременност е възможно в случай на преминаване на хормонална терапия или прекратяване на приема на вътрешните контрацептиви.

В този период тялото започва усилено да произвежда специален хормон, който значително подобрява шансовете за узряване и последващото оплождане веднага две яйцеклетки.
Същото важи и за продължително лечение на безплодие, след което женският организъм активно да отделя хормони, влияещи на овулацията. Изкуствено оплождане, на което отиват родителите не са в състояние сами да заченат дете, също по-често, води до раждането на близнаци.
На първо място това се дължи на факта, че в процеса на процедура в матката на жената по изкуствен път подсаживают няколко яйцеклетки в случай, че поне един от тях е хванат точно. Въпреки това, най-често, жизнеспособни се оказват веднага няколко ембриона, което води до появата на двойно, а и тройно чудо.

Правилното хранене и диетата


Още доскоро се е смятало, че за зачеване на близнаци храната не може да оказва някакво съществено влияние, но всичко се промени буквално за няколко години назад. Оказва се, че за забременяване двойней момичета или момчета, наистина, особено ако активно се консумира храна, богата на протеини.
Като може да се опитате да забременеете двойней?

Тук може да се дължи на месо в постном формата, птици, особено риба и морски дарове, изключение е риба в пушени формата. Важно е да не забравяме за мляко, сирене, а също и плодове, особено твърди сортове круши, ябълки, манго, киви и личи .
Интересен факт е, че се отнася сладки картофи, който според изследвания на специалисти, в по-голяма степен влияе на раждането на близнаци. Изводът е направен от наблюдението на живота на тези народи, в национална кухня която сладки картофи заема водеща позиция, именно те имат най-висок процент на раждане на близнаци.

Народни съвети и интересни факти


За преглед на научни факти, въпросът не се затваря, има огромно количество интересни функции и народни вярвания, които помагат за забременяване двойней. Например, смята се, че получи такова двойно чудо е много по-лесно прославени, защото точно в този период се увеличава дейността на някои полови хормони. Така че през лятото не се отпуснете, а прекарайте го с предимство.
Съществува и мнение, че за забременяване двойней много по-лесно по време на кърмене, както и в случай, ако жената вече има деца. Важна роля в двойна бременност може да играе пиенето на фолиева киселина, която е по-добре да започнете да приемате в продължение на няколко месеца преди планираното зачеване.
Както вече казахме, всички тези препоръки и факти, които не са стопроцентова гаранция да станат родители за близнаци, но се обърне внимание на тях все пак си струва, за да увеличат шансовете си за множествена бременност.
Интересен по темата
Вътрешна ендометриоза на матката
Вътрешна ендометриоза на матката
Вътрешна ендометриоза на матката: какво да правя? Навременното обръщане към гинеколог ще ви помогне по време на откриване и избягване на
Как за лечение на ендометриоза на матката
Как за лечение на ендометриоза на матката
Как за лечение на ендометриоза на матката: болезнени възпаления Медикаментозно и хирургично лечение на ендометриозата на шийката на матката, от
Възможно ли е да се забременее по време на климакса?
Възможно ли е да се забременее по време на климакса?
Възможна ли е бременност по време на климакса? Многократно описани в медицинската практика случаи потвърждават, че за забременяване при