Всичко от света на
модата
» » Бременност и раждане след 30 години: какво да се мисли?

Бременност и раждане след 30 години: какво да се мисли?

10-10-2014, 09:56
1217
0
Безспорно най-огромно щастие за една жена е майчинството. И всеки, независимо от възрастта, се пита: готов ли съм аз, ще бъда ли добра майка, ще мога ли да даде? Някой мисли, че се роди бебето е по-добре в младостта си, на някои, че бебето трябва да се появи, когато ти си вече на тридесет. Може дълго да се разсъждава за минусите и плюсовете на бременност след 30.
Бременност и раждане след 30 години: какво да се мисли?

Към плюсовете винаги ще има стабилно финансово състояние, а най-важното е, ясно разбиране и желание да има ребеночка. Минуси, разбира се, на отиващото си здраве, така и голяма разлика във възрастта с трохите. Тук няма советчиков, всеки сам прави своя избор. Не си струва това да се страхуват, въоръжете своя опит и мъдрост. В края на краищата, четат литература. И вие ще разберете, че съвременната медицина по този въпрос понякога прави чудеса. Въпреки това, съществуват някои особености на бременност и раждане след тридесет.
Доста често жените, които са решили да намерят първородно след 30 години, се наричат "стари родящими". Този израз не трябва да обиждат една бъдеща майка, просто с напредване на възрастта, се сблъскват с редица специфични проблеми. Жена, забеременевшие втори път, много по-лесно ще се повтаря раждане . А ето и тези, които раждат за първи път, трябва да подготви себе си за някои рискове и изпитания, но в края на краищата, всичко това е заради неговото щастие, нали?

Какви са рисковете на бъдещата майка?


- Опасност от аборт е едно от основните усложнения, колкото по-дълго сте отодвигаете зачеване, толкова по-вероятно е самопроизвольного аборт, тъй като матката става трудно да задържат оплодотворенную яйцето.
- Късно токсикоз (гестоз) възниква през второто тримесечие, а при липса на лечение може да доведе до смъртоносни резултати. Той има свои отличителни черти: наличието на протеин в урината, отоци, повишено кръвно налягане.
- Поради загуба с напредване на възрастта еластичността на родилния канал за раждане на дейност е изключително слаба, и като следствие - цезарово сечение.
- Въпреки това е най-лошото нещо, което възниква по-голяма опасност от раждане на дете със синдром на Даун.
Но не си струва да се чувстват заплашени. Просто си заслужава по-подробно, за да се подготвят за бременност.

Преди всичко - емоционална подготовка. Важното е да не се изнервят. Не забравяйте, по време на това колко сте ядосани или расстраиваетесь, в тялото ви преминават значителни хормонални промени. И не само вас, но и вашата кровинки. Това може да предизвика разстройство на развитието и формирането на сърдечно-съдовата система на ембриона.
Успокой се, выговоритесь, нека повишени тонове, но не дръж всичко в себе си, не провоцируйте появата си на стрес. Хормон кортизон - отделя по време на стрес може да предизвика преждевременно родоразрешение.
Физическата подготовка е толкова много важно, защото с напредване на възрастта настъпват физиологични промени (еластични влакна стават плътни и не е еластична). Рождаясь, дете благодарение на усилията на пресата и основни действия на матката разкрива тазовое дъното.
Затова укрепване на мускулите на предната коремна стена и тазовото дъно трябва да е задължително. Плуване, гимнастика на фитболе, аква аеробика, йога ще ви помогнат не само физически, да се подготвите, но и хармонизиране на общото състояние на организма. Също така не трябва да забравяме, че фитнес нормализира теглото и ще ускори обмяната на веществата в организма на бъдещата майка.

Някои изследвания


На първо място, трябва да се лекува възпалителни процеси на половите органи. Тъй като при настъпване на бременност, лечението им е невъзможно поради негативното влияние на кроху. Посещение при зъболекар ще предотврати появата на огнища на инфекции в устната кухина.
Бременност и раждане след 30 години: какво да се мисли?

Туберкулоза болест е противопоказание за бременност, а предвид това, че в нашата страна много често това заболяване, така че трябва задължително да мине флюорографию.
Не забравяйте, че когато сте вече бременна, възможности за пълноценно лечение няма. Много малък брой лекарства могат да се използват, когато сте в затруднение, а останалите водят след себе си риск от раждането на развитието на детето.

И, може би, най-важното е да слушате и да не пренебрегваме съветите на вашия лекар. Жена в положение, особено ако си на тридесет и трябва задължително да мине без изключение, всички етапи на перинатална скрининг.
Перинатална скрининг - това са комплекси от диагностични изследвания, които позволяват да се разкрие аномалии в развитието на плода дете. Ултразвуков скрининг се прави не по-малко от три пъти.

Етапи на проверка: • Извършва се в срок от 10 до 13 седмица на бременността. В него се включва проверка на гинеколог, анализ на кръв за хормони, с тегло, генетичен анализ, ултразвукова проверка. Точно в този период, са идентифицирани най-груби дефекти в развитието на плода.

 • Се провежда от 14 до 20 седмица. Както и на първия етап на бременната извършва преглед, ЕХОГРАФИЯ, измерване, добавя биохимичен анализ, който ще определи вероятността от раждане на бебе с синдромами Едуардс и на Даун, малформации на гръбначния и главния мозък.

 • Заключающий ултразвуков скрининг се провежда на 22-24 седмици. В този срок се определят от анатомични особености на плода. Разкрита достатъчно ли е дете на хранителни вещества и не страда ли вашето дете от кислороден глад. На третия триместър трябва да мине през кардиотокографию.


 • Ако на УЛТРАЗВУК е установено тазовое предлежание, хипер - или гипотонию, а след това в по-късните срокове по-добре е да легнете на записване за вас постоянно наблюдава лекарите роддома.

  Основни правила на хранене на бременни


  По време на бременност проявява най-голяма грижа за себе си, много по-често се обръща внимание на качеството на храните.
  Бременност и раждане след 30 години: какво да се мисли?

  Може би най-любимата напитка на бъдещите майки - зелен чай, защото в него се съдържат много полезни вещества. А ето от кафето си струва да се откажат, но ако не можеш да направиш, е ограничаване на употребата му до двеста милиграма на ден. Зеленчуци, плодове и прясно изцедени сокове - това е основата на властта на жените в положение. Не забравяйте за злаках, те са много важни в този период на живота си.
  Мляко и млечни продукти, особено извара, трябва да съставляват голяма част от храненето. На първо място те са източник на калций, който е строителен материал на костната система на плода, го ноктите и зъбите.
  В диетата трябва да влезете, морска риба, която е богата на полезни минерални вещества, микроелементи и фосфор. Месото от своя страна трябва да бъде само допълнение към диетата, а не на нейната основа. Най-полезното масло за бременни - зехтин.
  Строго ограничени за употреба, трябва да се изключи от диетата на пържени, пикантни, пушени ястия, напитки, чипс, бисквити и най-важното - алкохола.
  Важно е да се разбере, че всичко, което ядете, правите и се чувствате по време на бременност, непременно ще се отрази в бъдеще малыше.

  С течение на годините все повече семейства се решават да раждат след 30 години. И това не е проблем, просто водете здравословен начин на живот и правете спорт. И вие със сигурност ще чуете по свой адрес е дългоочакваното обръщение: "Мама". Бъдете търпеливи, любящи и здрави майките винаги растат здрави и весели деца. И за тях ще са на всяка възраст ще бъде най-добрата в света.
  Интересен по темата
  Диария при бременност - какво да правя
  Диария при бременност - какво да правя
  Как за лечение на диария при бременност: комфортен вынашивание дете Вынашивание дете - най-щастливият период в живота на жената. Но той може да
  Как за лечение на ендометриоза на матката
  Как за лечение на ендометриоза на матката
  Как за лечение на ендометриоза на матката: болезнени възпаления Медикаментозно и хирургично лечение на ендометриозата на шийката на матката, от
  Възможно ли е да се забременее по време на климакса?
  Възможно ли е да се забременее по време на климакса?
  Възможна ли е бременност по време на климакса? Многократно описани в медицинската практика случаи потвърждават, че за забременяване при
  Варикоз по време на бременност
  Варикоз по време на бременност
  Разширени вени по време на бременност Всяка втора бременна жена се сблъсква с разширени вени. Да се справят в този период на заболяването е
  Хипертония при бременност и нейното лечение
  Хипертония при бременност и нейното лечение
  Ефективно лечение на хипертония при бременни По време на бременност хипертония изисква постоянен лекарски надзор. Решение за методите на
  Как да победите целулита по време на бременност?
  Как да победите целулита по време на бременност?
  Целулитът по време на бременност Какво е целулита и как да се справят с него - такива въпроси рано или късно си задава всяка една жена. Но