Всичко от света на
модата
» » Както по време на бременността може да се пребори с токсикозом?

Както по време на бременността може да се пребори с токсикозом?

10-10-2014, 12:25
964
0
Ако ви се гади сутрин, възниква неприятна реакция на остри миризми, а на тест показва две светли ивици, а след това ние вас честито, вие сте бременна!
Разбира се, всичко това е доста преувеличено, гадене, а още по-повръщане, може и изобщо да не бъде, сънливост и леко чувство на умора - ето това е лесно, въпреки че токсикоз, колкото и да е тъжно не е, среща се при всяка втора бъдеща майка.
Както по време на бременността може да се пребори с токсикозом?

Това явление не може да се нарече заболяване, особено в леки форми, така че повечето бременни жени, го игнорира и смятат, че повръщане и гадене - това е нормално състояние за всяка жена, която живее в интересно положение.
Тъй като то е така, да, тук оказва се, че с основните симптоми на токсикоза може да се бори, и успешно, така че изобщо не е задължително да търпи всички тези моменти, които замъгляват началото на бременност .
Обикновено, първите симптоми на ранна токсикоза се проявяват в 5-6 седмица интересна ситуация, въпреки че се случва и така, че вече при първото закъснение на менструацията се усеща силно гадене и виене на свят.
Някои момичета твърдят, че още в първия ден след незащитен полов акт се чувстват всички очарованието на ранна токсикоза, но експерти с увереност твърдят, че това не може да бъде. Това е било последици от отравяне на организма, преумора или синдром на самовнушение, особено ярко то се проявява при момичета, които се страхуват от забременяване.
Между другото, истински токсикоз, който възниква в рамките на допълнителното време, също може да се появи само на базата на самовнушение, особено това се отнася и за дамите, които наслушались от майки и баби, "как да ги тошнило и мутило по време на бременност".

За такива случаи дори работят психолози, които помагат да се справят бъдещите мамочкам с такова психическо състояние.
Обикновено всички симптоми се обръщаше към 12-13 седмица, и всички проблеми са забравени, като страшен сън. Въпреки това се срещат случаи, когато токсикоз тормози бременна жена в продължение на деветте месеца или още по-лошо, в края на времето възниква гестоз (късно, и по-трудна версия на токсикоза, който изисква лечение).
Всяка жена в интересна ситуация се появява индивидуален набор от начини, които помагат по време на бременност се бори с токсикозом.
Както по време на бременността може да се пребори с токсикозом?

Разбира се, има и такива майка, по който върви, и симптоми на подобно явление те не се чувстват изобщо за целия период на бременността, което е и нормалното положение на нещата.
Как се оправи във всичко това? Възможно ли е изобщо да се отървете от толкова неприятно състояние, или има начини, които ни позволяват да се избегне това? Откъде изобщо се взема токсикоз и какво означава? За всичко това и много други неща, ние се опитаме да разберем заедно с вас.

Какво е токсикоз и защо това се случва?


Основните симптоми на ранна токсикоза смятат: гадене, виене на свят, повръщане, раздразнителност, намаляване на тегло, лошо настроение и сънливост.

Разбира се, всичко е много индивидуално, някой може да направи една гадене, а някой постоянно повръщане може да замучить по няколко пъти на ден, което, разбира се, малоприятно.
Повечето специалисти смятат, че въпросното явление не може да се приеме болестта, затова тя изисква особено лечение, освен правилното хранене и начин на живот.
Както по време на бременността може да се пребори с токсикозом?

Но все пак, ако смятате ли, че с всеки изминал ден вашето състояние се влошава, повръщане само се увеличава броя на път, тегло стане бързо намалява, тогава незабавно се обърнете към лекар, защото в по-редки случаи се случва така, че без намесата на специалисти, не се справят.
Все още специалистите не са съгласни като цяло мнението, защо при бременни възниква токсикоз. Някои смятат, че това е в следствие на хормонална корекция на организма: през първите 5-6 седмици активно се формира плод, неговите органи и нервната система.
В това време тялото на майката все още не е свикнал на такова състояние, възприемане на плода, като чуждо тяло, опитвайки се да го отторгнуть всички пътища, в резултат на което, бъдещата майка непрекъснато усещане за дискомфорт и всички останали симптоми.
Друга теория обяснява този факт по различен начин: през първите 16 седмици заедно с плод активно се оформя плацентата, която му помага да се хранят, предпазва бебето от негативни влияния.
До неговото пълно съзряване, женското тяло не е защитен от продукти на обмяната на веществата, които се открояват дете, което и води до интоксикация. Най-чувствителни човек реагира на миризми, вкусове, продукти и дори звуци, възприятията се променят, и да засегнат в това състояние е доста трудно.

Токсикоз може да бъде опасно?


Се счита за нормално, ако има разумна повръщане: около 4-5 пъти на ден. Обикновено това не се отразява на бебето и загуба на тегло, организмът на майката може да продължи нормалната жизнена дейност.
Къде е по-опасно, ако е за повръщане прераства в своята средна степен - около 10 пъти на ден, обикновено в такова състояние жената губи тегло и може да настать дехидратация на организма, което е опасно за плода.
В такива случаи е необходимо да се спешна хоспитализация. Но подобни ситуации се срещат много рядко, така че няма нужда за пореден път накручивать себе си такива, защото не забравяйте, токсикоз може да бъде на вашата психологическа измислица!

Как да се справим с гадене при бременност: лекарства и народни средства за защита


Повечето специалисти и лекари тази област препоръчват да се пребориш със себе си и се опитват перетерпеть първите признаци на токсикоза. Ако гадене и повръщане не дава покой, е необходимо да се вземат мерки.
Първо, бременна жена трябва да помни, че в случай на нарушаване на режима на деня и стресови ситуации може да засили симптомите, затова е важно често да излиза, да спи, колкото иска. Ако работите, тогава вземете отгул, добре отоспитесь и отлежитесь.
Важно е да се помни, че пиенето на правилни и полезни продукти също намалява симптомите на този неприятен феномен.

Тук механизъм на женското тяло се радвам да помогна, той сам определя бъдещата мама, какво му искам повече, а най-важното, което му липсва. Обикновено при бременни възникне отвращение към всичко вредно: алкохол, миризмата на никотин и кафе.
За да се бори с гадене, опитайте се да изберете си плод или миризма, която ще бъде техния мирис или вкус намаляване на гаденето, например, това може да бъде лимон, кисели зеленчуци или ароматни масла.
Код реши, постоянно я носите със себе си и, в случай на което, да се възползвате. Не забравяйте, как да пиете повече черен чай може да се замени с прясна вода с лимонов сок, също така понякога помага зеленчуков бульон.
Както по време на бременността може да се пребори с токсикозом?

Ако признаците на токсикоза особено пречат на сутринта, след което има доказан начин: не вскакивайте от леглото, след като се събуди. Преди да се изправи, изпийте чаша чай или скушайте парче хляб, бисквити или банан, още малко да легна, а едва след това да стане. Още едно известно народно средство - това е рассасывание супена лъжица мед.
При по-тежките случаи могат да се възползват от специални лекарства, те обикновено са от растителен произход и не е имал време за бъдещата майка и за бебето. Преди да се реши на такава стъпка, непременно се консултирайте с вашия лекар, е, че той ви предпише нещо друго.
Интересен по темата
Ротовирусная инфекция - симптоми и лечение
Ротовирусная инфекция - симптоми и лечение
Признаци и лечение на ротовирусной инфекция: прогони микроби Гадене и диария могат да свидетелстват за развитието на такова заболяване, като
Как да се справим с умората, апатия, сънливост
Как да се справим с умората, апатия, сънливост
Борба с умората, апатия и сънливост: как да запази бодрост Симптоми като умора, отпадналост, сънливост могат да се превърнат в сериозни
Хипертония при бременност и нейното лечение
Хипертония при бременност и нейното лечение
Ефективно лечение на хипертония при бременни По време на бременност хипертония изисква постоянен лекарски надзор. Решение за методите на
Как да победите целулита по време на бременност?
Как да победите целулита по време на бременност?
Целулитът по време на бременност Какво е целулита и как да се справят с него - такива въпроси рано или късно си задава всяка една жена. Но