Всичко от света на
модата
» » Какво да не правим на бременни жени: факти и поличби

Какво да не правим на бременни жени: факти и поличби

10-10-2014, 12:25
1110
0
Не напразно казват, че бременността е прекрасно и невероятно състояние на душата и тялото на всяка жена, този период се съпровожда от красиви мисли, усещания и притеснения, които, в крайна сметка, се прераждат в най-обичаните и дългоочакваното дете.
Жената, като бременна, трансформира, да я чувства и емоциите са заточени, а своеобразно шесто чувство буквално се нажежава до краен предел. В края на краищата, не е чудно, има схващане, че жените с "пузиком" дори могат да притежават някакви паранормални способности!
Какво да не правим на бременни жени: факти и поличби

Между другото, за поверьях. Бременна жена на всички времена е бил заобиколен от безкрайна вереницей предразсъдъци, страхове и вярвания, които осложняли живота им в продължение на не един век.
Разбира се, спори е трудно, защото има много наистина полезна и дори необходими препоръки за дамите в специална позиция, но колкото и от тях да се разграничат тези, които не са под себе си никаква научна подоплеки?
По време на бременност всяка жена, дори и тази, която преди това не е суеверной, започва да слушате всичко, което се говори около, и това не е изненадващо, тъй като всяка бъдеща майка иска да предпази детето си от евентуални нежелани негативни влияния.
Как да се разграничат тези ограничения, които наистина не може да се направи от бременни жени, от приеме и митове, които само пречат да живеят и да се насладите на толкова прекрасен период на женското съществуване.
Повечето ще вземе и суеверия, които са се образували около бъдещите майки, си отиват дълбоко корени в дълбока древност, когато нивото на медицината оставя много да се желае, и от повечето проблеми на първия триместър бременност не съществува лекарства и методи въздействие.
Да помогне на бъдещата майка, която да се появяват някакви усложнения, можели само в единични, най-лесните случаи, неизследвани болести, наречен "сглазом", от която имаше само един начин да се отървем - да се скрие, колкото е възможно по-дълго си интересен.
Какво да не правим на бременни жени: факти и поличби

От тук веднага и прорисовывается първо, добре познат на много хора, митът, че в началото на бременността не може да се говори за своя интересна позиция, за да не се "сглазили".
Естествено, вярвам в уроки или не, е личен въпрос, но, по същество, на степента на успех на това преминаване на развитието на плода дете, това по никакъв начин не влияе.
Единственото нещо, което трябва да се вземе предвид, че на първия триместър на бременността - най-опасната по отношение на всички видове спонтанни аборти и замираний на плода, поради това, че имал не много след това е хубаво всеки да каже какво се е случило, да, защо не сте бременна.
Това може да се превърне в сериозна причина за това, да наистина, поне на първия триместър, особено не се отнася за своя малък тайна.

Поличби и суеверия, в какво да вярваме?


Какво да не правим на бременни жени: факти и поличби


 • Не може, за една бременна гледала ужаси, виждала грозни и грозни хора, присъства на погребението, тъй като детето може да се роди грозно. Смята се, че това твърдение е известно научно обяснение. Факт е, че бебето, докато е в утробата, е много чувствителен към всяка промяна на емоционалното майка си, той реагира на рязко промяна на светлината, на всички звуци и, разбира се, емоция. Ето защо жените в интересна позиция съветват, колкото се може по-често, да гледат на всичко красиво, естетическо и приятно, тогава и емоции за бъдещата майка ще получи най-положителен, че ще се отрази на характера, а понякога дори и на външен вид малко дете.

 • Бременните жени не може да подстригват и боядисват косата, в противен случай детето може да се роди преждевременно. Това твърдение е абсолютно беспочвенно, всяка майка трябва да се чувства ухоженно и красиво, само в този случай, тя да може да получава положителни емоции, които я сега, толкова необходими. Боята, която рисуваш коса, макар и прониква през кожата в кръвта, но в такова количество, което не е в състояние да навреди на бебето, още повече, че при желание, може да се замени с природна - басмой или с къна. Що се отнася до прическата, а след това като цяло върху здравето, освен това след раждането, да избухне в фризьорски салон, ще бъде значително по-трудно.

 • Бременна не трябва да шият, да плетат, нарязани или кръпка, в противен случай детето може да получи "заплату" на видно място (в близост до петното), а работата с конец може да повлияе на това, че плодът се обърква в собствените пъпната връв. Всичко това са абсолютни глупости и не е вярно, да се отдадете на ръкоделието по време на бременност - чудесно хоби за всички представителки на прекрасния пол! И никаква мистична физическа връзка "шитейных" работи с пъпна връв на детето не може да бъде!

 • Не може предварително да се купуват неща за бебето. Може би тя е от тези приеме, която все повече и повече се възприемат родителите си като мит, което е естествено правилно. Невъзможно е да се лишат бъдещата мамочку възможност да си купите детско креватче, количка или ванночку за бебето, защото именно тя, в по-голяма степен всичко това се радват. Освен това след раждането съвсем не е време всеки да прави това, а някои неща ще трябва в първите минути от живота на бебето.


 • Че наистина е противопоказан бъдещата майка?


  Естествено, съвременната медицина отдавна се даде на постоянен списък на онези моменти, в които точно е необходимо бременната жена, че тя е в състояние да направи и роди здраво дете.

 • На първо място, това е списък на това, че не може да яде и да пие от бременни момичета. Естествено, на първо място това се отнася за алкохола, въздействието му върху развитието на плода отдавна изучени: лицеви аномалии, физическа изостаналостта, на изостаналостта на мозъка и много други проблеми. Що се отнася до продукти, тогава е важно да внимавате, че цялата храна е добре прожаренной или проваренной. Това се отнася особено за яйца, месо и риба. Мляко може да се консумира само пастьоризирано, след внимателна теплообработки. Да не се консумират сирена с плесен, трябва внимателно да се отнасяме към колбасам, особено, сырокопченым.

 • Вдигане на тежести. Много е важно да се отчете този факт: по време на бременност жената не може да вдигне тежести с тегло повече от 2 кг, иначе може да предизвика спонтанен аборт, това е особено важно при гипертонусе на матката.

 • Активни спортове. Много жени не са сигурни, дали може да се спортува по време на бременност . Оказва се, че не само може, но и трябва, важното е, да изберете най-подходящия вид за вашия интересно положение: нататък, пилатес йога за бременни. А ето от активните спортове, трябва да се откаже: бягане, конна езда, крикет и др

 • По време на бременност е противопоказано, много лекарства и билки. Важно е винаги внимателно упътването, там задължително е посочено, възможно ли е да се използва специфичен медикамент на бременна жена. Ако в нещо се съмнявате, тогава трябва да се консултирате с вашия лекар. Същото се отнася за билки и ликьори, някои от тях могат да предизвикат преждевременно раждане, така че трябва да са в такъв период към народната медицина се отнася внимателно.
 • Интересен по темата
  Хипертония при бременност и нейното лечение
  Хипертония при бременност и нейното лечение
  Ефективно лечение на хипертония при бременни По време на бременност хипертония изисква постоянен лекарски надзор. Решение за методите на
  Как да победите целулита по време на бременност?
  Как да победите целулита по време на бременност?
  Целулитът по време на бременност Какво е целулита и как да се справят с него - такива въпроси рано или късно си задава всяка една жена. Но