Всичко от света на
модата
» » Как да се преодолее страха си от дракой: съвети

Как да се преодолее страха си от дракой: съвети

10-10-2014, 13:41
987
0
Как да се преодолее страхът от дракой? Над този въпрос означаваше много хора, които по някаква причина са въвлечени в конфликт, решаването на който е невъзможно без бой. Много често страхът се появява, дори преди като че ли-ще слаби противници. Каква е причината?
А причината е, че преодоляване на страха от дракой е почти невъзможно. Дори ако ще да практикуват бойни изкуства в продължение на няколко години, страх от дракой не може да избегне. По време на битки страх, че може и да не бъде. А това до нея треперене на тялото си ще. Макар и не голяма, но все пак ще бъде.

Страхът може да се научите да преодолеят, към него може да се свикне, но самият страх премахне не може. Ако човек не се страхува, той явно нещо не е в ред с главата.

Много хора се страхуват битки, поради факта, че не може да удари врага в лицето, а те самите се страхуват да ударя. В такъв случай изходът е само един - за да победят страха дракой, и особено удара по лицето, запишете се на бокс, самбо, тайландски бокс, карате иди на други видове изкуства. Позанимавшись там около година, ще бъде в състояние да преодолеят някои свои страхове.
Как да се преодолее страха си от дракой: съвети

Как да се преодолее страхът от дракой: съвети за спортисти


Богдан, ангажирани тайландски бокс, 2 години:

"Аз вече повече от 2 години се занимавам с тайландски бокс, и битки досега не е спрял да се страхува. Едно нещо, когато си стъпил на ринга: ти знаеш, че на него пол не е хлъзгава, че ти ще се бие със съперник, един по един, и ако изведнъж нещо се случи не е така и ти ще бъдеш поразен, ти винаги можеш да се спре битка или бягство. Ами и на себе си, че след получаване на травмата, никой не ви ще бъде добивать. А на улицата съвсем други правила да Ги няма. И дори не е толкова страшно да се умре. По-страшно е да остане инвалид, на никого не е удобно парче месо Ако делото вече стигна до кокала, трудно се опитате да отидете на врага сонда. Нека той първо ще удари - адреналин впрыскнется в кръв, ти няма да се чувстват болка. Ето тогава и покажи на какво си способен! В никакъв случай не се отказвай! Представете си ситуация, когато гледаш родния човека в очите, който научих, че ти си струсил преди дракой, и не го защити. Това ви е малко насърчавам"

Юджийн, се занимава с кикбоксингом 9 години:

"Никога не е нападнал и не разбирам как може да се атакува първата в уличен бой. Най-често или защищался, или да защити някого. Пред такава дракой страхът винаги е налице и именно поради страх от хората губят главата си и се бият като животни. Страхът се опитвам да се контролира, защото заради него може и човек да убие."

Руслан, boxer:

"Моето мнение е такова - страх за преодоляване не може, може само преди началото на битки малко настроение на себе си, за да бъдат по-уверени в своите сили. Аз се занимавам с бокс и всеки път, преди да дракой чувствам страх, тъй като на мен винаги ми се струва, че не съм достатъчно подготвен. Така че, момчета, на практика в спарингах, практика и отново практика! Тя макар и да не е премахване на страха от дракой, но ще ви помогне да станете по-уверени в себе си."

Основният проблем битки на улицата е, че най-често ще ти се противопоставят не от 1 човек, а няколко. Ако отидеш с момиче, а след това, в този случай, по-добре е разбира се да се избегне борбата и да се опитаме първо да защити момиче от тези изроди. Не се получава да се избегне конфликт? Направете всичко, за да значи успя да избяга на безопасно място и да повикат някой на помощ.
Страх има у всеки, дори у противника си, какъвто и да е здрав, той не изглеждаше. Преодоляване на страха от дракой невъзможно, но се научи да го контролира, е съвсем реална! И като цяло, се опитват да избегнат подобни конфликти. Каквито и да било властта да направи бойни изкуства и да не се прави, те едва ли ще помогнат, срещу щупленького на врага, който ще нож или пистолет в джоба си.