• (10-10-2014, 16:23)   
  •   0   
  •  1600 
Всички искат да бъдат тънки и красиви. Особено важно е това за слабата половина на човечеството, защото красотата е нещо, към което се стреми всяка жена. Стройность на тялото - един от аспектите на красота. За да бъде добре оформена и подтянутыми момичета тичат сутрин, посещават фитнес -центрове, тоест спортуват всички достъпни начини. Какво да правим, ако по пътя към собственото си съвършенство, вие сте изправени пред този неприятен проблем като варикоз? И възможно ли е да тичат при варикозе ?
Възможно ли е да тичат при варикозе?

Днес с подобно заболяване могат да се сблъскат не само хора на солидна възраст или жени имали майчинството, но и съвсем млади момичета. Тази болест не зависи от възрастта. Според статистиката повече от 60% от жените от всички възрасти имат предразположение към варикозу.

Когато на краката се появяват грозно лилави жилки, выпирающие, подути вени - това са симптоми на разширени вени.

Кръвта в тялото ни циркулира по цялото тяло. Тя тече надолу, към нашите краката и се връща нагоре под действието на остатъчен на кръвното налягане. Когато мускулите на краката се свиват, те допринасят за изместване на кръвта назад, към основното помпа на човешкото тяло - сърцето. Срив в работата на тази перфектна система често допринася за самия човек. Халатное отношение към мускулите може да стане причина за поява или влошаване на проблемите на разширени вени.

Запомнете - при разширени вени, бягащи натоварване на дълги дистанции са противопоказни!

Бягане с много може да предизвика усложнения като тромбоза и тромбофлебит, а ако усложненията са вече налице, то можете просто да рискувате живота си. При тромбофлебите да тича, не може, ако тромб на разстояние, може да се случи запушване на белодробната артерия.
Но лек джогинг на разширени вени, не само няма да доведат до вреда, но и ще бъдат полезни за поддържане на мускулния тонус. Придържайте се към прости правила за по-безопасно и полезно изпълнение:
1. Използвайте компрессионный трикотаж. Медицински компрессионный трикотаж се произвежда специално за профилактика и лечение на разширени вени, тромбоза, тромбофлебит и други видове лимфовенозной недостатъчност. Той може да бъде представен под формата на голф, отглеждане, колгот и други видове изделия.
2. Не бягай дълго. Може да се правят само леки кратковременно джогинг. По време на движение, мускулите на пищяла, рязане, помагат на кръвта да пътуват обратно към сърцето, ликвидируя венозни застои. Обаче дълги разстояния все още е противопоказано.
Възможно ли е да тичат при варикозе?

Спорт - това не е само бягане. Има много други варианти тренировки, които ще бъдат полезни на хората, столкнувшимся с подобни проблемни заболявания. Най-добрата помощ краката, страдащи от варикозом - тренировка в басейна. Плътност на вода 12 пъти по-висока от тази на въздуха, така че на натиска, който тя оказва върху организма на човека, не дава на кръвта са в застой. При това, докато сте във водата, човек не изпитва непосредствена натоварването на краката.
Посещавате фитнес зала, комбинират силови занимания с кардионагрузками. Изберете упражнения, които се изпълняват в седнало или легнало положение: махи рита, "мотор", всякакви упражнения с вдигнати нагоре крака, упражнения упражнения. За кардионагрузок прилагайте велоергометър с опора на гърба. Reliance ще ви позволи да върти педалите в отпуснато състояние чрез свеждане до минимум на натоварването. На бягаща пътека разрешени са само леки "туризъм".
Ако вашата душа се нуждае от колективните занимания - изберете не са прекалено интензивни програми. Отлично подходящи занимания по йога, пилатес , стречинг също може да се помисли за варианти с източните и латиноамериканскими танци. Непременно уведомете треньор за вашия проблем, един добър специалист винаги скорректирует програма, си функции. На първо време посвящайте това, обаче, не повече от 30-40 минути за един път. Посещават учебните занятия да, макар всеки ден, но не скочи в басейна с главата си. Вашият лозунг - умереност във натоварвания!

Накрая запомнете, какво да направя, не може да се направи при варикозе:


1. Активен бягане, скачане. Забранена е всяка кардиотренировки, свързани с подпрыгиванием интензивно или джогинг. Противопоказания степ, всички видове бойни изкуства, класическа аеробика, танци като ирландски или африкански.
2. Натоварване на краката си. Не са подходящи тези видове спорт, където трябва да изпълняват упражнения стои: каланетика, хореография от металообработващи машини. Ограничени сесии на бягаща пътека и эллиптическом симулатор . Забранени за прилагане на обикновен велоергометър и степпер.
3. Тренировка с тежести. Изключени клякам със спортни уреди за вдигане на тежести вид на пръчки или гири , deadlifts и нападки. При наличие на разширени вени не може да се вдигне тегло повече от 3-5 килограма.
Тези прости съвети ще ви помогнат пълноценно да спортува, без да се застрашава здравето. Не се отрича себе си и тялото си в такова удоволствие. Умерени тренировки ще донесе максимум полза и не навреди, дори и при такива сериозни заболявания като разширени вени.
Заедно с"Възможно ли е да тичат при варикозе?" също четат: