Всичко от света на
модата
» » Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка

Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка

12-10-2017, 08:43
768
0

Приближаването на Новата година води със себе си много и различни движения. Ние трескаво започваме да тичат в търговски центрове, магазин за сувенири лавочкам, супермаркети и магазини, за да има време да се запасите с всичко необходимо за посрещане на празник – да купя подаръци на приятели и близки, да намерите подаръци за втората половина, покупка на сувенири за колеги, въоръжете се с хранителни стоки и напитки. И това далеч не е пълния списък предновогодних работи!


Трябва да закупите най - великолепен облекло за новогодишната нощ ще се запишат и да посетите салон за красота, купи елха и, разбира се, украса на помещението за Нова година. За характеристики на празничния интериор и ще бъдат обсъдени в тази статия. От една страна, украсяват къщата към Нова година 2018 съвсем не е трудно – на рафтовете в супермаркетите и виртуални витрини интернет магазините днес хвана най-разнообразни фигурки, балони, гирлянди, сърма и други декоративни притурки.


Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
От филц може да направите като плоска приложението, така и на 3D фигура!

От друга страна, стоките, предлагани от бранша сувенирна индустрия, не винаги се различават за разнообразие, а защото си жилища нас искат да украсят с душа и любов. Ето защо все повече хора с интерес започват да се справят в производството на бижута със собствените си ръце. Заради този процес цялото семейство може да се събират дългите зимни вечери на една маса, за да направите психическа природа за бъдещето на празника.


Един от най-добрите материали, за да работи по право се смята за фетр – той просто е идеален при създаването на прекрасни играчки и интериорни декорации, работят с него и просто той отлично се нарязва и залепени, а не струва толкова скъпо. Освен, че коледни изделия от филц украсяват къщата си, тези красиви неща ще станат чудесен оригинален подарък за приятели и колеги, изпъква от категория обичайно щамповани орнаменти!


Ако имате вече е пометен от дух на вълнение, вие сте готови да отделят малко време и сили производство на фетровых новогодишни играчки – добре дошли в нашия майсторски клас. Ние, от своя страна, ще се опитаме да покажат най-необичайни и оригинални теми за Нова година.


Идея №1: Филц снежинка


Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Бродирани шарки снежинки ще си коледно дърво, красиви полилеи или корниз

Не забравяйте с какво нетърпение в детството очаквахме първия сняг? Всеки път, след като от небето се изсипва в началото на меките люспи, децата высыпала на улицата, като се стреми да се насладите на всички удоволствия снежна зима. Да, и в зряла възраст първия сняг винаги носи със себе си усещането за празник и някакъв неуловим магия, защото снежинките преди да особени и прекрасни, че тяхното може да се нарече истинско чудо на природата.


Предлагаме ви да украсяват къщата си точно такива чудесни фетровыми снежинками, които ще се различават от тези само по това, че никога не ще се стопи в топла апартамент. За направата на снежинки ще ви трябва:

парчета филц в различни цветове;
игла;
конци;
плътна хартия или двойка листа от картон;
кристали;
пайетки;
мъниста;
лепило;
игли;
вата или тънък синтепон;
ножици.Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка


Когато прост набор от елементи сглобени, продължете на работа:

Стъпка 1. Изтеглете шаблони снежинки, разпечатайте ги на хартия и пригответе хартиени заготовки. Ако ще се харесат на ръчни поделками много приятели или колеги, по-добре е да мигрират на шаблони от картон, тъй като хартия от доста бързо идва безполезни.
Стъпка 2. Прехвърлете схеми снежинки на парчета филц и изрежете снежинки. Ако искате да направите вашите изделия по-красива, нанесете молив щрихи, имитиращи студените модели, след което вышейте тропоската контрастни конци. Украса на бъдещите снежинка е възможно с помощта на страз, дребните мъниста и блестящи пайеток, лепене ги почувствах основа. Дайте продукт, за да изсъхне.
Стъпка 3. Започвайте да шият две части снежинки, някои ги един до друг, а след това скрепив щифтове. Ако искате да получите по правене на обемна играчка, постепенно се набивайте му малко количество вата. Можете да напълните снежинки синтетичен подложка. За това трябва да дублирани на парче синтепона част на снежинки, като ги направи по-малко на 05 см, за да могат да се шият продукт.
Стъпка 4. Подгответе петельки от конци мулине или прежда за плетене. В един от краища на снежинки поставете горе-долу на конци, като петельку, и зашейте снежинка в това място. Сега играчките могат да се поставят на елхата или корниз, или виси на цели гирлянди декорации, като ги върху прочетеното, издигната през стаята.Идея №2: Звезда от филц


Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Скомбинируйте звезда с други играчки от филц от същия цвят

Обемна филц звездички, висеше в стаята или на дървото, веднага ще превърнат вашия дом в най-истинската приказка, напълни го коледната атмосфера. За такива работи по-добре - добре купи фетр бял или бежов цвят, в който играчка изглежда особено лека, мека и ни напомня за началото на зимата. Красив акцент за това тихо ще колер са златна или сребърна бродерия по кромкам и изпъкнали места изделия. За производство на звезди, ще се нуждаете от следните елементи:

отрез бежов или бял филц;
игли;
памук конец в тон плат;
ножици;
прост молив;
игли;
сребърна или златна металлизированная конец.Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Стъпка по стъпка производство на заготовки за насипни звезди

Етапи на вземане на коледната звезда:

Стъпка 1. Изрязани детайли. Размерът на звездите зависи единствено от вашите цели: ако искате задекорировать върха на коледната елха, по-добре да се направи достатъчно голяма звезда, а за декор на прозоречните отвори или полилей е подходящ рана е по-малка. За малко играчки трябва да изрежете от филц две квадратни парчета по 15 сантиметра, и още две – на 14 см от всяка страна на квадрата. За голяма звезда трябва да подготви две кв. заготовки по 25 сантиметра и още две – на 23 сантиметра.
Стъпка 2. Шият основа. Вземете два големи квадрата филц за бъдещите звезди, изберете средата и огъване на квадрати на две половини. Като болтове, да се разхожда по линия на гънки пръсти и прошейте средата на памучни конци (малки напречни бода), а не достигане на ръбовете за около 4-5 см (за голяма звезда). Махнете игли, разширяване на продукт и се наведете в обратното страна, прошейте точно толкова, колкото и първия път, създавайки перпендикулярную за правене на обемна складочку на звездата. Прошейте по този начин и двете на квадрат с филц. Обърнете прошитую плат така, че да шев се оказа отдолу. Сгънете тъканта по диагонал, като с помощта на игли и прошейте сребърна нишка (малки и чести напречни бода) по диагонал, заминаващи от ръба на половин сантиметър. Махнете игли и сгънете по диагонал в посока, обратна на прошейте място в стадото точно по същия начин. По подобие на това в стадото натиснете звезда, като се започне от средата към краищата, нарязани на изпъкнали части на квадрата, за да е звезда с четири цели.
Стъпка 3. Правим субстрат. Вземете два квадрата по-малко. Изготвят молив две линии, преминават център на квадрата. Добре разходете се из рязка флексия, изрежете субстрат за горната част на звезди. Поставете вътрешната част да е изпъкнала, свържете игли и пришейте си сребърни нишки към изпъкнала част на изделия, с помощта на обметочный шев.
Стъпка 4. Събираме звезда. Съединете двете части на играчки, с плоска страна един към друг, разширяване на една от части, така че да 8 върховете са налични под формата на ъгли от 45 градуса. С помощта на памучни конци прошейте звезда във вътрешната част на части. Ако искате задекорировать върха на коледната яде, просто преминете на две половинки на звездите и натиснете я в горната тема.Идея №3: Коледна къщичка


Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Хубава фетровый къща от лоскутков различни цветове

Детски играчки във формата на коледните къщички изглеждат наистина уютно и ще станат чудесна украса за коледни елхи или изненада, която може да се представи колеги или познати. Направи тази поделку изобщо не е трудно. За това ще трябва да закупите и подготви следните елементи:

отрезы филц в различни цветове;
здрави конци;
около низ;
хартия;
памук;
игли;
ножици.Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка


Процес производство на приказен къща се състои от такива стъпки:

Стъпка 1. Разпечатайте на лист хартия всички детайли на бъдещата къща. С помощта на ножица изрежете шаблони.
Стъпка 2. Готови шаблони мястото на фетре и прикрепете щифтове. От кафяв филц изрежете основите на къщата. Цветно – прозорци, врати, декоративни елементи, зелено е полезно за коледни елхи, а бял – за симулиране на снежни условия.
Стъпка 3. Като щифтове детайли, необходими за създаване на лицевата част на къщата. Пришейте с помощта на здрави памучни конци. Съединете предната част с обратна и започват да шият, малко набивая къща с памук – така той ще има допълнителен обем.
Стъпка 4. От декоративна дантела направете петельку, я пропуснали между двете части на къщата и шият на всички елементи. При желание на декоративни елементи и елхички може да се залепи мъниста, кристали или пайетки.Идея №4: Ангели от филц


Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Нежни ангели от филц на Коледа и Нова година 2018

Сладки филц ангелочки – това са теми, които въплъщават себе си духа на Коледа. Тези декорации ще стане чудесен декор за празнични и коледни елхи приятен подарък за близки и приятели, защото какво може да се радва на повече от играчка, която е изработена със собствените си ръце! Направи ангелчета доста просто. За това ви полезни елементи:

парчета разноцветного филц;
ножици;
игли;
лепило;
конци;
иглата;
декоративни бубенцы или звънци;
сатенени панделки;
мъниста;
вата;
хартия;
декоративен шнур;
пастели или акрилни бои;
гел химикалка.Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Схема раскройки цветен филц за създаване на ангели

Етапите на производство на играчки-ангел:Стъпка 1. Разпечатайте на лист хартия шаблони за ангели. Изрязани шаблони мястото на фетре, прикрепете игли и рязани детайли.
Стъпка 2. Свържете игли половини на тялото бъдещето ангелочка. Не забравяйте да оставите място, в което трябва да поставите и шият крака. Започвайте да шият продукт, малко набивая вата за допълнителен обем. Точно шият лицата, прикрепив в горната част на петельку от декоративна дантела. Пришейте лицата до туловищам.
Стъпка 3. Прикрепете с помощта на лепило за коса, крила и химикалки. Ангелочку-момиче залепете върху косата на малки лъкове панделки от сатен, декорирани с мъниста или пайети.
Стъпка 4. Направете панделки от сатен лък, пришейте към него малки бубенцы или малки звънчета. Внимателно пришейте или залепете за ръце малки деца.
Стъпка 5. Гелевыми дръжки нарисувайте очички и ротик, а с помощта на розови пастели или акрилни бои добавете на лицата руж.Идея №5: Фетровая рибена кост


Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Обемна елха ще се превърне в чудесен подарък или елочным декорация

Играчки-елхички толкова са лесни за производство, което може да се свързвате с този урок на всички домашни, включително деца. Тези красиви играчки ще донесат в дома ви атмосферата на следващата почивка, напълни го с топлина и уют. Направи елхички от филц могат да бъдат, като по ръцете на такива предмети:

няколко парчета филц контрастни цветове. Най-добре се комбинират в един продукт бяло и зелено или червено и бяло;
конец в тон изделия;
ножици;
кристали или мъниста зелен или червен цвят;
сатенени панделки;
игли;
хартия;
лепило;
синтепон;
декоративен шнур.Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Стъпка по стъпка инструкции за сглобяване и пошиву почувствах елхи

Следвайте нашите препоръки:

Стъпка 1. Разпечатайте на лист хартия елементи на бъдещата българското законодателство. Изрежете шаблони.
Стъпка 2 . Прикрепете щифтове хартиени шаблони за фетру и рязани детайли играчки. Направете още един модел на 05 сантиметра по-малко, отколкото основната част от българското законодателство. Според него трябва да се изрежат синтепон за пълнеж занаяти.
Стъпка 3. Място на предната част на бъдещите елхички елементи от бял филц и пришейте ги с конец. Ако искате да декорирате продукт бродерия от снежинки, първо ще трябва да я украсяват с бели елементи на коледни елхи.
Стъпка 4 . Съединете предната и тыльную част на коледни елхи, които са инвестирали между тях синтепон. Прошейте продукт, а не забравят да шият до него декоративна петельку.
Стъпка 5. Залепете на коледна елха няколко страз или мъниста.
Стъпка 6. Изготовьте панделки от сатен лъкове и залепете на върха на коледни елхи.Идея №6: Настаканники от филц


Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Украсете филц настаканники схематичными фигурки по ваш вкус

В нашето динамично време много забегают в кафене на път за работа или обучение, да се поглезите кръгове стъкло ароматно кафе. Но да се запази гореща капацитет неприятно – попарване напитка кара и тогава се промени на ръка или оборачивать чашка кърпички. Настаканники от ярка филц – това е чудесен подарък за колеги и приятели, които ще им помогнат не само да задържат топла чаша, но и ще го направи стилен и индивидуален. Направи колела от филц може буквално за няколко минути. Важното е, да сте имали:

парчета цветен филц;
конци;
хартия;
игли;
ножици;
лепило;
измерване на лента;
молив.Събрали всичко необходимо? След това ще се пристъпи към изграждането на подстаканников!

Стъпка 1. Като цяло, чаши, в които посетителите си наля чай и кафе за вкъщи, са стандартизирани продукти, така че можете да се подготви един такъв чаша за измерване. Ако искате да се заблуждават, може да скочи точно в тази да отиде на кафе, в която биха предпочели да ходят на вашия колега, приятел или любим за придобиване на чаша с кафе на точното място, а след това да го измеря.
Стъпка 2. Изпълнение на мерки, прехвърлете ги на хартия и изрежете шаблони на бъдещите занаяти. Хартиени шаблони прикачване на щифтове към фетру и рязани детайли за настаканников. Може да се намери в интернет шаблони за декоративен бижута във формата на елен, коледни елхи, Дядо Коледа.
Стъпка 3. Свържете основа за настаканника под формата на цилиндъра, така че да се получи малка нахлест, и прошейте с конец. Отгоре залепете всички понравившиеся декоративни елементи, гарниран с продукт елочками, елени, снежинками и други подробности.Идея №7: Фетровая клечка


Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Стъпка по стъпка инструкция за производство на насипни конуси от филц

С смърчови и борови пъпки – това е един прекрасен елемент от декора до Нова година, защото те напомнят за зимни поляна, като в нашата къща е част от природата. Но какво да правят тези, които са в обсега не расте онлайн гората? На помощ ще дойде фетр, от които може да се направи имитация на конуси, която ще е не по-лошо от натурални "плодовете" на елхата. Набор от прости тела и материали за творчество включва следното:фетр няколко цвята (например, шоколад и бордо тон). Можете също така да фетр на тъмно и на светло зелен колер са – тогава си натъртвания ще бъдат на вид, като че ли ги само откъснати от българското законодателство;
тънки дървени шпажки или дълги клечки за зъби;
шило;
лепило;
изкуствен сняг или искри;
лист хартия;
прост молив;
игли;
канцелярский нож;
ножици.Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка


Сега, когато всички материали подготвени, може да се премине към производството на изделия:

Стъпка 1 . Разпечатайте на лист хартия шаблони за шишарки. Изрежете шаблони, поставете ги върху парче филц, приколите игли и кръгът на молив. Сега можете да изрежете детайла. Моля, обърнете внимание, че част пъпки се различават по размер. Вие ще трябва да направите по три детайла средни и големи размери и две малки, продублировав ги фетре всеки цвят. Сгънете в шепа филц детайли за всяка от шишарки. График средата, пише за нея буквата, съответстваща на размера.
Стъпка 2. Заострите дървена шпажку. Вземете средна по размер на детайла в два цвята, направете дупки, здраво сгънете на две цветни парчета помежду си. Пробива на детайла с шило и натиснете върху дървена шпажку. До края на шпажки доведе филц елементи не трябва, така че оставете малка "опашка" с дължина 2-3 виж Нанесете минимално количество лепило върху дървена пръчка, на това място, където ще бъдат засадени на детайла, капните лепило пред тях. Вземете следните две цветни елемента – този път е, че трябва да бъдат по-големи части от шишарки. Направете в средата дупка и отново натиснете върху пръчка, малко преглеждане така, че информацията, подутини са под различен ъгъл. Малко стиснете елементи в серединке. Повторете процедурата с големи подробности още 2 пъти, след това натиснете 2 двойки средни по големина елементи. Натиснете на клечка, два чифта най-малките деталек. Последната част от подутини, ако я присобрать по вид бутончика, трябва да се покрие с върха на дървена шпажки. Нанесете малко лепило за дърво и вътрешната част на фетровых елементи и скриване на дървен върха. Изравнявам "люспи" подутини, така че да изглеждат максимално естествено.
Стъпка 3. Нарежете с помощта на нож дървена конска опашка, оставяйки буквално, 7 мм, направете го по-тънки с помощта на канцелярского на ножа. От отпадъци филц изготовьте две ленти с дължина 15-2 см и ширина 05 см. Promazhte лепило и наклейте на дървена основа, а след това плътно склейте помежду си. Опашката подутини готов! Между другото, може да се направи по друг начин: за смазване на дървена основа с лепило, след това плътно го обвива подходяща по цвят пряжей за плетене.
Стъпка 4. Задекорируйте страничните части на подутини пайети или нанесете на артикул малко изкуствен сняг.Идеи diy от филц


Разбира се, този списък diy от филц съвсем не свършва дотук. От тази пластмаса и фактурного материал може да се направи декоративни кружечки с парченца захар, коледни венци от фетровых бантиков, къщички, цветя, животни, птици, празнични торти, пана, симулиране на снежни топки и др. Ние няма да се изненадате, ако сте толкова увлечетесь на процеса на производство на играчки от филц, че с течение на времето замяна на закупуване на фигурки на тези, които са били произведени, със собствените си ръце!


Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Коледна какао може да украсите не само кухнята, но и за елхата!
Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Екзотично цвете от лесни за производство на фетровых елементи
Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Може би, венец по-добре украса на коледна елха, а не на входната врата?
Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Съраунд фетровый пай може да се поставят в метален капак
Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
Отделят поне по една играчка от филц свое хоби!
Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели и схеми, стъпка
От отпадъци тъкан може да се направи приложението на всяка тема
Интересен по темата
Коледен венец с ръцете си: идеи + снимка. Как да направите венец на вратата ...
Коледен венец с ръцете си: идеи + снимка. Как да направите венец на вратата ...
Подготовката за вълшебната коледна нощ, ние купи подаръци, продумываем меню, обговариваем сценарий партита и, разбира се, декорируем дом, за да
Коледни снежинки с ръце от хартия: снимки и схеми на Нова Година 2018 (изте ...
Коледни снежинки с ръце от хартия: снимки и схеми на Нова Година 2018 (изте ...
Хартиени снежинки – задължителна част от новогодишна украса. Ажурная бурен вятър белеет на прозорците, вплетена в гирлянди, украса на празничната
Изделия от хартия със собствените си ръце за Нова година 2018: схеми, шабло ...
Изделия от хартия със собствените си ръце за Нова година 2018: схеми, шабло ...
В навечерието на Нова година, когато през прозореца студ и виелица, искам да насаждам своето жилище топлина и уют. Както и че ще помогне в този
Коледно дърво от помпонов със собствените си ръце
Коледно дърво от помпонов със собствените си ръце
Нова година – време за магия. И, разбира се, искам да празнична атмосфера обграждат ни са навсякъде – и у дома, и на работното място. Но се случва
Коледна елха от филц
Коледна елха от филц
На нова година всеки се опитва да украсите своя дом. Някой поставя жива елха, някой предпочита изкуствени дървета. А някой изобщо реши да се ограничи
Рана рибена кост със собствените си ръце
Рана рибена кост със собствените си ръце
Всеки се украсява къщата за новогодишен празник по свой начин. Някой се ограничава до коледната елха с различни играчки и гирлянди, а някой се опитва
Елхичка от филц със собствените си ръце – майсторски клас
Елхичка от филц със собствените си ръце – майсторски клас
Дребния декор играе огромна роля в създаването на празнична атмосфера. Така че в подготовката за Нова година не се ограничени, за да се една елха.
Емблемата от филц на коледната елха
Емблемата от филц на коледната елха
Красиви коледни украси за коледни елхи могат да бъдат не само от стъкло или пластмаса, но и "по-топли" материали – дърво, тъкан и дори на теста. С
Пингвин от филц със собствените си ръце
Пингвин от филц със собствените си ръце
Трудно е да си представим коледни празници без украса и подаръци, които могат да бъдат закупени, така и направени собственоръчно. От нашия