Всичко от света на
модата
» » Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки

Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки

16-10-2017, 10:47
1089
0

Приближаването на коледните празници причинява на родителите безпрецедентен бум. Мама и татко тичат по магазините в търсене на подаръци, купува храни и напитки за празника маса, търсят коледна елха и декорируют апартамент да се създаде в тях приказна атмосфера. Но на тази коледа задължения не свършват! Във всеки детсаду, училище за ранно развитие или студиа задължително ще се проведе сутрини и представяне.


За тях трябва да се шият костюми, да научат стихчета и донесе от дома си тематични занаяти . Именно защото апартамент се превърна в истински творчески работилници, подредени с конци, парченца филц, цветна хартия, пайети и сърма! Разбира се, на онези родители, които са пристрастени към hend на sensitine-мейдом, могат само да си мечтаят – при тях винаги има в наличност необходимите материали и няколко необикновени идеи за създаване на празнична занаяти.


А какво да правя майки и татковците, които сами по себе си за последен път са правили занаяти в младши класове? В никакъв случай не се притеснявайте, ако това е вашият случай! В края на краищата, за вас е подготвена нашата селекция прости майсторски класове. Придържайки се към тях, ще ви вдъхнови да създадат необичайна украса и играчки за детската градина. И не забравяйте да се свържете към този деца, защото нищо не носи детето си и не допринася за неговото развитие, като съвместното творчество със семейството си!


Идея №1: Куклен театър


Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки
Куклен театър – не най-проста, но изключително ефектни рана

Малките деца винаги са очаровани от твърденията, показани в кукла театър, в края на краищата, това е изкуството им помага да се пренасят в приказен свят, изпълнен с чудеса, населен с необикновенни същества и герои. При този куклен театър – това е не просто възможност за седалище на набегавшихся деца, но и ефективен начин за развитие на уменията на речта, стимулиране на въображението, формирането на понятията морал, доброта и злото.


Разбира се, не винаги има възможност да бъде щастлив деца на представа, но необичаен спектакъл можете да организират и себе си. За това дори няма нужда от скъпи материали и инструменти. Покажи зимна приказка за деца ще бъде в състояние да прекара малко свободно време и сили. За да направите тази играчка, ще се нуждаят от:

голяма кутия от обувки или домакински техника;
дълги дървени пръчици;
картон;
връхчета и моливи;
хартия;
лепило;
мъниста;
остър канцелярский нож;
венец с крушки;
самозалепваща се лента;
ножици.Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки
Стъпка по стъпка инструкции за производство на куклен театърСтъпка 1. Изрежете от кутия на задната стена. От другата страна изрежете почти целия картон, оставяйки малки брони. Вземете парче от плътен картон и направи "скок" – я, трябва да поставите в средата на бъдещето на театъра, както е показано на фигурата. Но на първо място в перемычке и горната част на кутията трябва да направите 5-6 успоредни разрези. Те ще бъдат необходими, за да се движат фигури-герои или декорации, така че направете колкото прорезей, колко герои въвеждате в пиеса.
Стъпка 2. Поставете пръчки във всяка от прорезей, присъединявайки се към тях горната и долната част на кутията-театър, както е показано на снимката. В долната част На схемата поставяне на големи мъниста, да се осигури на всеки от героите. Горната част на свода трябва излизане от отвори за 3-4 сантиметра, за да може лесно да се премести на фигурки.
Стъпка 3. Начертайте си на хартия забавни пингвини, кит, бели мечки и други зимни герои за приказка. В този случай вашата фантазия не е ограничена от никакви рамки, тъй като в приказка може да се появи някой. Раскрасьте фигурки, заедно с децата и ги изрежете.
Стъпка 4. Украсете вътрешната част на кутията, така че ние пиеси са се появили природа. Това могат да да се арктически леда, покритите със сняг гори и дори най-фантазийные пейзажи. Част природа трябва стик не само на гърба на капака, но и на предните нива, за да се получи картина на сумата.
Стъпка 5. С помощта на лента поставяне вътре в кутията, венец, пускайки край на кабел със штепселем извън кутията.
Стъпка 6. Наклейте герои на пръчки, включване на венец в контакта и започнете магическо представа.Идея №2: Елхички в снега


Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки
Заснеженный гора от зелен картон и едра сол

Нито един детсадовский Нова година е без подготовка matinees, постановки, участия и diy за детска изложба. Обикновено в този момент родителите се залавят за главата, пребиваващи в объркване за това, какво можете да направите като занятие, – но все още с малко дете, което все още не е в състояние до сложни творчество. Предлагаме ви най-лесният и майсторски клас по изготвянето на цяла гора от снежни коледни елхи! Първият се грижи за това да имате на разположение са такива материали и инструменти:

фактурная хартия в зелен цвят;
пръчки;
а обувките кутия;
лепило;
лепило с пистолет;
лентата;
сол едър мелене или россыпь прозрачна пластмасова трохи;
парче бял сапун.Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки
Стъпка по стъпка инструкции за създаване на коледни елхи в снега

Етапи на вземане на заснеженного гори са съставени от такива стъпки:

Стъпка 1. Котлет от зелена хартия на квадратчета, направете от тях шишарки и склейте страничните части на детайла.
Стъпка 2. Сигурно вътре конус пръчка – така, че да се получи ствола на дървото.
Стъпка 3. Promazhte шишарки лепило, разпръснете върху повърхността на прозрачна пластмасова носилка или сол, леко се търкалят шишарки, така че цялата повърхност се оказа гъсто осеян със сняг.
Стъпка 4. Натрийте сапун с помощта на голяма дълга на ренде, се покрива с пласт от настърган сапун дъното на кутията. Почистете малко място за коледни елхи. Капните гореща маса от лепкав пистолет и осигуряване на стволове на дървета.
Стъпка 5. Досыпьте сняг, чрез попълване на полето почти до самия връх.
Стъпка 6. Задекорируйте кутия с панделка с лък. Вашата приказна гора е готов!Идея №3: Хартиени 3D-снежинки


Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки
Използвайте снежинки за декорация на детската градина, училището или апартамент

Новогодишните празници винаги предизвикват асоциация с ярка рибена кост, изненади, мандарина портокали и, разбира се, леко пухкава снежна топка, игри с когото са в състояние да достави много приятни минути. Затова сред разнообразни новогодишни занаяти и бижута винаги се срещат снежинки .
Направи този декоративен елемент може да бъде почти от всеки материал – филц, вата или кърпички, но най-лесният вариант, който ще бъде по силите, и на бебето, – това е снежинка от обичайните хартия и на процеса на вземане на изящните фигури ще отнеме буквално за няколко минути. За занаяти-снежинки ще се нуждаят от такива предмети:ножици;
синя и бяла хартия;
лепило;
пайетки или кристали;
картон.Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки
Стъпка по стъпка инструкции за създаване на насипни снежинки

Процесът на производство на изделия:

Стъпка 1. Нарежете бялата и синята хартия, под формата на квадратчета. Сини квадрати трябва да има страна повече, отколкото бели (около 2-3 сантиметра). За всяка снежинка трябва не по-малко от 8 квадрата на всеки цвят.
Стъпка 2. Скрутите хартиени квадрати в формата на конуси и склейте на детайла.
Стъпка 3. Нарежете на кръгове от картон, които трябва да бъдат толкова, колкото снежинки планирате да направите.
Стъпка 4. Залепете сини шишарки, свързвайки ги в центъра на картонного кръг опашки. Отгоре залепете фунийки с бял цвят. В крайна сметка трябва да се получи обемно цвете.
Стъпка 5. Изрежете от бял хартия на малки чаши. Задекорируйте ги пайети или кристали. Залепете в централната част на снежинки.
Стъпка 6. Украсете блестящи елементи върховете на лъчите снежинки.Идея №4: Украса от портокалови кори


Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки
Висулки за елха от изсушени портокалови корички

Може би, което във всеки дом може да се намери в изобилие преди Нова година, така че това е корички от портокали мандарини и портокали. Не бързайте да ги изхвърляте след като е ял ароматен citrus! От този материал може да се направи една красива окачване за коледни елхи. Процесът на производство на фигурки е толкова прост, че с него ще се справи дори дете. Изделия от корички ще изисква от вас има:

пресни портокали;
канап;
шила;
метални фигурки за печене.Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки
Стъпка по стъпка инструкции за производство на фигурки от кора на портокал

Етапите на производство на играчки:

Стъпка 1. Внимателно почистете портокали, опитвайки се да не надорвать коричка и се оставя на възможно най-голяма повърхност за творчество.
Стъпка 2. Лежеше на парчета на корички и за кратко натиснете ги твърд предмет, за да те малко се обърнаха.
Стъпка 3. С помощта на плесени выдавите от кори фигурки на коледни елхи, звезди или топки.
Стъпка 4. Направете в горната част на фигури дупки и да коркам малко, за да изсъхне.
Стъпка 5. Проденьте в дупката парчета канап, с достатъчна дължина за производство на петельки за окачване. Вашите необичайни ароматни окачване на готови!Идея №5: Мече от коледна топка


Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки
Изготовьте с детето изключителна поделку във формата на мече!

Ако искате да направите наистина необичайна играчки за коледни елхи, възползвайте се от нижеприведенным майсторски клас, който ще ви разкаже, как от обикновен пластмасов балон да се направи сладко мече. За производство на изделия ще се нуждаят от:

с малки пластмасови топчета;
декоративни панделки;
лепило или лепило за пистолет;
черен бисер;
бели помпоны от памук, вълна, голям и малък диаметър (можете да ги купите в магазина за творчество или да направите сами).Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: идеи + снимки
Стъпка по стъпка инструкции за производство на мечета от дърво коледна топкиСтъпка 1. Вземете най-голям пискюл – това ще е главата на мечки. Залепете към него два помпона малко отгоре, за да направят ушите, още един се прикрепва в централната част на главата, за да мишутке лицето му. Очите и на носа може да се направи от черни мъниста.
Стъпка 2. Към долната част на топката прикрепете две малки помпона – това ще лапи мишутки. От двете страни залепете още два помпончика, защото крака от горското животно трябва да бъде четири.
Стъпка 3. Лепило на главата на мечки максимално близо до мястото, където топката се намира върхът. Опитайте се за малко да отидете на който излиза част, обаче петельку за окачване трябва да се оставят свободно.
Стъпка 4. Задекорируйте на врата на мече лък на декоративни панделки. От парчета от същата панделка или дантела направете петельку и проденьте си в метална примка шарике. Мишутка готов!
Интересен по темата
Коледен венец с ръцете си: идеи + снимка. Как да направите венец на вратата ...
Коледен венец с ръцете си: идеи + снимка. Как да направите венец на вратата ...
Подготовката за вълшебната коледна нощ, ние купи подаръци, продумываем меню, обговариваем сценарий партита и, разбира се, декорируем дом, за да
Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели ...
Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели ...
Приближаването на Новата година води със себе си много и различни движения. Ние трескаво започваме да тичат в търговски центрове, магазин за сувенири
Изделия от шишарки от с ръцете си на Нова година 2018: схеми + снимки
Изделия от шишарки от с ръцете си на Нова година 2018: схеми + снимки
След като през декември на снежната топка укутывает домовете и улиците на града ни, ние започваме да усещат приближаването на Новата година. Всички
Коледни снежинки с ръце от хартия: снимки и схеми на Нова Година 2018 (изте ...
Коледни снежинки с ръце от хартия: снимки и схеми на Нова Година 2018 (изте ...
Хартиени снежинки – задължителна част от новогодишна украса. Ажурная бурен вятър белеет на прозорците, вплетена в гирлянди, украса на празничната
Изделия от хартия със собствените си ръце за Нова година 2018: схеми, шабло ...
Изделия от хартия със собствените си ръце за Нова година 2018: схеми, шабло ...
В навечерието на Нова година, когато през прозореца студ и виелица, искам да насаждам своето жилище топлина и уют. Както и че ще помогне в този
Коледно дърво от помпонов със собствените си ръце
Коледно дърво от помпонов със собствените си ръце
Нова година – време за магия. И, разбира се, искам да празнична атмосфера обграждат ни са навсякъде – и у дома, и на работното място. Но се случва
Елхичка от филц със собствените си ръце – майсторски клас
Елхичка от филц със собствените си ръце – майсторски клас
Дребния декор играе огромна роля в създаването на празнична атмосфера. Така че в подготовката за Нова година не се ограничени, за да се една елха.
Грим на за червена коса
Грим на за червена коса
Ярък грим с червена коса често изглежда абсурдно, както и с естествени нюанси на козметиката отиват далеч не е всичко. Какво червило да изберете
Контурирование лица – стъпка по стъпка инструкции
Контурирование лица – стъпка по стъпка инструкции
Вече сте закупили правилната козметика и аксесоари за професионално контурирования лице, но още нито веднъж не се опита да го направи? С новата ни