Всичко от света на
модата
» » Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат

Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат

16-10-2017, 11:55
1499
0

Не е тайна, че подгответе се за най-любимия и магическия зимния специален повод – Нова година, – се състои от голям брой препарати. Не е чудно, че много от нас се опитват да започнат този процес по-рано, за да не пропуснете нищо предварително почивка в забързаното. Вече месец преди тържествата ние започваме да се мисли за сценарий партита и специално меню, търси на око-пръкват облекло и да купуват дългоочаквани подаръци за вашите близки.


Една седмица преди Нова година всички започват да тичат по магазините, когато купуват храни и напитки, и след това спра на коледа базар за горски красота, генериращи в апартамент мирис на борови иглички. По улиците на градове и села в украшаются разноцветни светлини, гирлянди , играчки, окошках къщи се появяват необичайни снежинки и вытынанки и коледно настроение започва да се усеща на всички цилиндри. При тази атмосфера и духа на тържества до голяма степен се дължат на появата на точно новогоднему декора.


Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Самодельная куче всякакъв размер и форма, ще привлече късмета си в своя дом!

Коледната украса 2018 година – е не само позната сърма. Според китайския календар, всяка година се управлява от нов животно-тотем , който наделит неговите специфични черти, ще ви помогне да реализирате най-съкровените си мечти, или, напротив, ще ви принуди да се бори за мястото под слънцето. През 2018 г. по тотем ще Жълта Земен Куче, а това означава, че трябва да публикуваме символичные фигурки на коледна елха, да направи тематични подарочки приятели и колеги, да зададете символ на годината на трапезата на нова година.


Определено най-добрият вариант ще кученце, със собствените си ръце. В края на краищата, точно тези презенты винаги напомнят за дарителите, така и символ на 2018 година ще оценят вашата работа. Освен това, в училищата и детсадах е задължително да бъде зададен за производство фигура от кученце, за да проведе конкурс занаяти. Без вечерните събирания за творчеството на майки и татковците точно не може да направи! За да се опрости задачата и да ви освободи от творчески мук, предлагаме и майсторски класове по изготвянето на кученца от най-лесните и достъпни материали.


Идея №1: Кученце от пластелин


Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Подготовка на детайли за монтаж пластилинового кученце

Сладка рана, да направите която може дори и малко дете. Смело достига деца до лепке, за да се приготвят подаръци за всички баби и дядовци, или изпълняват задачи за учебната панаир. За производство на изделия трябва:

досточка за раскатки пластелин;
пластелин в кафяво, черно и бяло (или бежов) цвят;
ножче за рязане на материала.Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Стъпка по стъпка инструкции за създаване на кученца от пластелин

Инструкция за лепке кученце:

Стъпка 1. Кафяви пластилин – това е основният материал за производството на кученцето, за да се грижи за него е в изобилие. От слоя глина, отделно две части – една по-голям, за тялото, друг по-малко – за на главата на кучето. Добре сместа парчета в ръцете си и придайте им форма на овална и света. Натиснете топка в овал и малко събиране на границите.
Стъпка 2. Отделно от кафява глина четири равни парчета. Намачкайте и придайте форма на шишарки – това ще лапи кученце. Прикрепете ги към тялото.
Стъпка 3. Snap на разстояние от кафяв шев още две парчета и придайте им форма на дълги ушек. Две парчета snap на разстояние по-малко от бялата глина, направете уши с бяла серединкой. Прикрепете уши към главата на кучето.
Стъпка 4. От две точки на бял пластелин слепите по лицето му.
Стъпка 5. Вземете малко парче черен пластилин, расплющите го и направете на мордочке място с размити граници. Две бели чаша ще бъдат очите на вашето кученце и с още два черните зеници.
Стъпка 6. Направете улей от малък черен топки от пластелин.
Стъпка 7. От остатъци кафяв материал слепите по опашката и да я залепите на туристи.
Стъпка 8. Останки от бяла глина, ще бъде полезно, за да имам кученце в краката на захарно на костите.
Стъпка 9. С помощта на нож за рязане на пластелин прекарайте линия на крака кученце, за да сымитировать пръсти. Ако няма специален инструмент, това може да стане и с помощта на обикновени клечки за зъби. Кученцето е от пластелин е готова!Идея №2: Играчка-дергунчик "Неблагодарна куче"


Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Стъпка по стъпка инструкции за създаване на детски играчки-дергунчика

Тази необикновена играчка ще се превърне в забавен подарък към година на Кучето за деца, в края на краищата, това не е просто статична фигурка, почти "на живо" куче, което върти опашка и бяга. Между другото, такава поделку може да се използва и за домашен театър на сенките, защото с нея на стената може да се прожектират изображението, като разказва истории от света на животните. За производство на изделия трябва да се запасите на тези материали и инструменти:

лист плътен картон;
хартия;
ролка лента;
шпажка от бамбук;
копчета;
еластична нишка;
въже;
прост молив;
шило;
ножици;
връхчета;
топчета;
тънка тел;
лепило.Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат


Инструкция за производство на мобилни кученце:

Стъпка 1. Свалете шаблон с подробности за бъдещата играчки. Отпечатайте го на лист бяла хартия. Внимателно изрежете всички елементи фигурки.
Стъпка 2. Разпространяването на информация на лист хартия, картон, кръгът на контурите на прост молив, а след това изрежете с ножици. В места, където ще бъдат подвижни сочленения крака и опашката, направете пробиви с помощта на шила (точки за дупки са посочени на схемата). Ако искате да собачке са на петна или тя имаше цвят, то на този етап подробности трябва да разрисовать. На предната страна На елементи на равен глазик, чучур и яка.
Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Стъпка 3. Протегнете тънка тел през дупки в копчета, така че те да са налични от страна на лицето на играчки. Съединете тялото на кучето с лапи и с опашка. За да се свържете тяло и подвижните части, се уверете, че тел минава през дупки, маркирани от шаблона двойни кръгове.
Стъпка 4. В останалите празни дупки протегнете парчета еластична нишка, а след това вържете опашката с опакото на лапой, а на задната лапа – с предния си крак кученце. След това окончателно да закачите опашки, тел.
Стъпка 5. Между предната и задната си крак у вас ще се окаже, опъната еластична нишка, към която трябва да се затегне въжето, което причинява играчка в движение. Протегнете чрез въже бусину и завържете възел, за да не скочи.
Стъпка 6. Поставете от вътрешната страна на тялото кученце шпажку, залепете с тиксо. Кученце-дергунчик готов!Идея №3: Пудел от помпонов


Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Подготовка на помпонов от прежда за създаване на пудел

Меки бучки прежда буквално за пет минути да придобиват формата на смешно пуделька, на която може да закачите на дървото, използва като ключодържател, за ключодържател или просто носят със себе си като амулет за привличане на късмет през 2018 година. Сладка играчка комплимент подаръци за близки, приятели или колеги, в крайна сметка, какво може да бъде по-хубав подарък, направен от ръцете на дарителя? Рана ще изискват от вас има такива теми:

конци в два цвята. Това могат да бъдат мотки бял и бежов цвят или бяло и кафяво, но ако ви хареса по-ярки играчки, можете да създадете най-смелите цветови комбинации;
черни конци;
PVA лепило;
остри ножици;
острието;
лепило за плат;
фетр бежов цвят;
плътен картон.Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Стъпка по стъпка инструкции за създаване на кученце от конци

Процес на вземане на кученце се състои от такива стъпки:

Стъпка 1. За начало трябва да направи три помпона. Два от тях трябва да бъдат повече – това ще бъде тялото и главата на кучето, а друг, контрастен цвят, по-малка, тъй като ще се използват при производството на мордочки пудел. Първото нещо, направете две картон кръг с куха ядро. Диаметър на картонени кръгове зависи от леле, какъв пискюл искате да получите. Приложете кръгове един до друг и започнете наматывать светли конци. За простота, тази процедура може да се използва най-голяма игла с голямо ухо. Плътно пълнете кухина кръг от теми, за да получите стегнат помпончик. След това прекарайте нож, така че да попаднат между два картонными кръгове, продължавайте да се режат, докато не достигне картон. Малко преминете кръгове и здраво перемотайте пискюл конец, и завържете на здрав възел. Внимателно отстранете картонени кръгове и повторете процедурата, за да направи втори пискюл. Между другото, ако конци на шарике ще се мотае наоколо, не е съвсем точно, можете да ги малко се режат с помощта на ножица. За неявяване от тъмните нишки направете още една картонена рамка (малък размер), а след това още веднъж повторете всички стъпки за направата на помпончика. Най-дълги конци, свързващи помпоны в центъра, не отрезайте.
Стъпка 2. На помпоне, който е главата, отделете част от конеца и вратовръзка им, за да се очертае лицето му кученце. Кога ще рязане на излишни конци на помпоне, опитайте се да се даде шарику малко продълговата форма, така че тя беше малко остри. Сега развяжите верига, разделяща лицето му от останалата част на главата – тя ще остане по-рошав.
Стъпка 3. Вклейте малък пискюл в част от мордочки с "лохматыми" с конец.
Стъпка 4. Скрутите пръстите си няколко парчета от черни конци, придавайки им форма на топки. Внимателно обмажьте лепило PVA и оставете да изсъхне. Тези топки ще станат очи и нос кученце. Залепете ги на правилните места мордочки.
Стъпка 5. С помощта на дълги нишки, които сте перевязывали средата, като главата и тялото на кученце помежду си, здраво обвързването на краищата. За здравината на връзката местоположение може пух слой лепило.
Стъпка 6. От парче чувствах плат изрежете две продълговат ухо и прикрепете ги към главата. По-нататък можете да прикачите към собачке халка за ключодържател или парче въже, за да се мотае играчка на коледната елха. Ако желаете, можете да направите много кученца и ги обличаш в различни дрехи – например, в наметала супергерои. Всичко зависи само от вашата фантазия!Идея №4: Магнитик от филц "Чихуахуа"


Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Подготовка на детайли от филц, за създаване на магнит

Проста рана от филц, за производството на която вие не прекарате сили и време. И ето моля ви приятел, който има домашен любимец, без съмнение, да! Като пример можем да покажем майсторски клас магнит-чихуахуа, но на същия принцип можете да направите кученце съвсем всяка порода – боксьор, дог, овчарка, пекинеса, йорк, ротвайлер или шпиц, преподнеся до празника мини-копие на мохнатого член на семейството. В производство от занаяти-магнит, ще се нуждаете от следните елементи и материали:снимка на кученце желаната порода. В нашия случай – чихуахуа;
хартия;
няколко парчета филц с дебелина малко повече от 1 милиметър;
лепило за тъкани (задължително се уверете, че той не оставя петна и няма да направи тъканта твърда след изсушаване);
лепило за магнит (може да се прилага лепило);
здрави конци;
мъниста;
магнит;
парче плътен картон;
прост молив;
мелок;
гел химикалка;
канцелярский нож;
на борда или парче шперплат;
остри ножици.Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Стъпка по стъпка инструкции за производство на магнит във формата на кученце

За направата на магнит, изпълнете следните стъпки:

Стъпка 1. Намерете подходяща снимка кученце желаната порода. Свалете изображението, подгоните го под формата на магнит и печат в два екземпляра. Изрежете две еднакви кученца. Как практиката показва, фигура, трябва да бъде около 9-11 см височина – толкова добре се вижда дори и малки детайли.
Стъпка 2. Погледнете изображението и да разберете, кои части кученце трябва да се направи, контрастиращи по цвят. Например, чихуахуа е муцуната с гърди, крака и уши. Пронумеруйте част гелевой дръжка и го нарежете на един от отпечатани изображения.
Стъпка 3. Поставете цял силует кученце в черно фетр, кръгът на малкия. Изрежете два еднакви изображения.
Стъпка 4. Разпространяването на данни, които ще имат контрастен цвят бял фетре, график на линията с помощта на тъмна гелевой дръжки. Тези части трябва да се изрежат по едно парче. При работа със светъл материал шаблони е най-добре да поставите с лицевата страна към кърпа, а след това на фигура не сталось следи от разметок.
Стъпка 5. Сложете пред очите неразрезанный фигура кученце и да започне да събира информация. До черно фетру клеим всички светли части – крака, лицето му с гърди и уши.
Стъпка 6. Размечаем места за закрепване на очите. С помощта на канцелярского нож правим малки разрези, за да сымитировать на клепачите. Мъниста очи пришиваем към малък квадратикам черен филц. Намажете парченца лепило и ги поставете в извършената по-рано разрези. Здраво натиснете и даваме да изсъхне. Ако не ви се харесва твърде заблуждавайте с подробности, след това очите може просто да шият.
Стъпка 7. Бусинку-чучур пришиваем черен конец. Размечаем на мордочке устата и вышиваем го с конец. С помощта на два правоъгълници светъл филц правим бровки и клеим ги към главата.
Стъпка 8. Правим силует кученце листо от картон, обводим прост молив, а след това дублиране на линия отново, отстъпва от краищата на силует на няколко милиметра. Само картонена кученце и поставили я на втората черна детайл. Склеиваем и двете части на кученце помежду си, като поставят на лицевата част към картону.
Стъпка 9. Към задната част на клеим на лепило магнит. Подарък е готов!Идея №5: Възглавници-кученце


Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Раскройка и оформяне на калъфки за възглавници под формата на кучешки мордочки

Още един вариант на тематична занятие може да бъде сладък възглавница, която може да се представи баби, дедушкам, майки и татковците като предмет декор и уютен добавка към вашия любим дивана. Такава изненада точно ще приятелка или приятел, защото е мек талисман непременно ще донесе късмет в дома! Преди да започнете работа, проверете има ли имате в наличност теми:

голяма част от меките тъкани (обикновен или в клетката; малки цветя и рисунки-добре да се избягват, за тях не са изгубени детайли мордочки);
няколко цветни лоскутков за ушек и преводачи;
черно, бяло и бежово фетр;
здрави конци;
мелок;
картон;
игла;
молив;
синтепон;
ножици.Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Стъпка по стъпка инструкции за създаване възглавници-"кученце"

Майсторски клас за шиене възглавници се състои от следните етапи:

Стъпка 1. Нарежете плата, от който ще пошита възглавница, на два равни правоъгълника. Направете маркиране мордочки, нарисува носа, устата и отбелязва местата, където ще се монтира на очите. Вышейте черен конец издут чучур и "усмивка" кученце".
Стъпка 2. Начертайте върху парче картон езика, нарежете на воден стълб, прехвърлете го в кърпа и направете два еднакви елемента. Шият езика, и прикрепете го към устата си кученце. Нарисувайте на картон око и зеницата. Рязани елементи, преместете ги в бяло и черно фетр, отсечи на две инстанции. На част от бежов филц равен на място, което ще украсяват лицето му кученце да изглежда великолепно, изрежете елемент.
Стъпка 3. За да се съберат на лицето му, пристрочите (или пришейте) до планираните части петно върху него пристрочите на очите, а на око – зеницата. Точно прикачване на второто око кученце, само вече без петна по нея.
Стъпка 4. Нарисувайте на картон на иглата. Изрежете два елемента от черен филц и още два – от най-ярките лоскутков. Шият уши.
Стъпка 5. Сложете пред себе си две части възглавници – тыльную и предната. Комбинирайте ги по между си, просунув в място на кризата уши. Черно фетр трябва да се окаже по-горе. Пристрочите и двете части възглавници един към друг с грешен страна, направете линия на страничните части и дъното, само не до края, така че да може без затруднения да артикул. Завъртете детайла.
Стъпка 6. Трамбоване на възглавница от синтетичен подложка и зашейте. Вашият лек диванный приятел е готов!Идея №6: Ключодържател-куче от плат


Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Многоцветни кученца – чудесен хэндмэйд-подарък за колеги и приятели

Малки брелочки, направени от най-ярките памук лоскутков или однотонного филц, ще ви спаси от необходимостта да се реши въпросът с подаръци за Нова година за колегите. Малък, но такава приятна изненада, към която може да присовокупить домашно приготвени сладкиши или закупен в магазин откраднал шоколада и сте готови да изненадат членовете на колектива подарък, който точно ще се превърне в един ред с презентами вида дръжки и календариков. Изготвяне на diy ще изисква от вас за наличието на такива материали и инструменти:фетр;
плат с ярки шарени;
копчета;
декоративна тесьма или лента;
конци;
синтепон;
хартия;
картон;
мелок;
лепило за плат;
клечка за зъби;
ножици;
халка за ключове.Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Схема за раскройки материал и шивашки кученце

Нататък придържайте се към прости инструкции:

Стъпка 1. Изтеглете шаблони кученца, отпечатайте и прехвърлете ги с хартия върху картон, за да воден стълб не износилось в процес на изрязване на фигурки.
Стъпка 2. Нарежете на ленти ленти, сложете ги на два пъти и проденьте халка за ключове.
Стъпка 3. Поставете шаблона върху парче филц или плат, кръгът на малкия и изрежете две фигурки.
Стъпка 4. Сгънете два елемента и шият между себе си. Ако работите с кърпа, шият по-добре с изнанки, а кученца от филц трябва да се шият с лицева страна, чрез прилагане на контрастни конци. Когато ще скреплять надмощие, оставете малък разрез.
Стъпка 5. Завъртете кученца от плат на разположение. Уши, лапи и опашки внимателно да изправите клечка за зъби. Трамбоване фигурки синтетичен подложка или синтетична вата. Поставете на мястото на разреза панделка с пръстен и шият половинки, консолидиране петельку.
Стъпка 6. Нарежете на парчета от лента за яката, прикрепете към него декоративна бутон, а след това залепете на врата на кучето. Ключодържател готов!Идея №7: Куче лапка от филц


Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Ключодържатели във формата на крака – основно занятие от наличните материали

Меки кучешки лапи ще стане чудесна декорация за коледната елхички! Такава поделку можете също така да пръстен или карабинер за ключове – в този случай вие ще получите чудесен сувенир-амулет, привличане на внимание и подкрепа домакини 2018 г. – Жълто Куче. Направи стъпалото може дори дете, така че достига до производството на детски играчки на всички членове на семейството! Важното е да се запасите на всички необходими материали:

парчета филц;
конец;
лепило;
картон;
хартия;
синтетичен подложка;
малък;
ножица;
въже, мъниста или carabiners за ключове.Куче на Нова година 2018 собствените си ръце: кученце от хартия, пластилин, конци, филц, плат
Модел крака за производство на брелков

Производство на изделия включва такива стъпки:

Стъпка 1. Свалете шаблон кучешки крака, печат на чертежи и прехвърлете ги на картон. Рязани крака, пръсти и петите.
Стъпка 2. Поставете шаблона на крака на парче филц, кръгът на малкия и изрежете основата на бъдещите играчки. Тези елементи ще се нуждаят от по два на всяка стъпалото. Изтеглете петите и пръсти на парче филц в контрастен, изрежете желания брой части в един-единствен екземпляр.
Стъпка 3. Поставете на лапке контрастиращи елементи и пришейте. Може просто да се залепи петите и пръсти, но след това те могат да отпаднат с течение на времето.
Стъпка 5. Свържете два елемента на крака и шият контрастни конци. Оставете слот, за да напълнят крака синтетичен подложка.
Стъпка 5. Направете петельки от парчета въже, нанижите на тях няколко топчета и вшейте петельку в оставленную слот, а след това да се мотае играчка за коледната елха. Може също да поставите в слот карабинер за ключове и използват поделку като ключодържател.
Интересен по темата
Коледни играчки 2018 собствените си ръце: снимка + идеи за Нова година на К ...
Коледни играчки 2018 собствените си ръце: снимка + идеи за Нова година на К ...
Всеки от нас може да си спомни този момент, когато преди настъпването на Новата година с антресолей, балкони и хора доставалась пази кутия с елочными
Украса на Нов 2018 година на Кучето със собствените си ръце за дома и елхат ...
Украса на Нов 2018 година на Кучето със собствените си ръце за дома и елхат ...
Появата на Новия година ни кара да предвкушать бърза приказка, така че едва ли има човек, който не е чакал да на този празник. С наближаването на
Подаръци за Нова година на Кучето 2018 собствените си ръце: оригинални идеи ...
Подаръци за Нова година на Кучето 2018 собствените си ръце: оригинални идеи ...
Всяка година в навечерието на Нова година ни заливат мисли за това, какви подаръци трябва да се купуват за приятели, роднини и колеги. След
Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: и ...
Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: и ...
Приближаването на коледните празници предизвиква у родителите безпрецедентен бум. Мама и татко тичат по магазините в търсене на подаръци, купува
Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели ...
Изделия от филц със собствените си ръце за Нова година 2018: снимки, модели ...
Приближаването на Новата година води със себе си много и различни движения. Ние трескаво започваме да тичат в търговски центрове, магазин за сувенири
Изделия от хартия със собствените си ръце за Нова година 2018: схеми, шабло ...
Изделия от хартия със собствените си ръце за Нова година 2018: схеми, шабло ...
В навечерието на Нова година, когато през прозореца студ и виелица, искам да насаждам своето жилище топлина и уют. Както и че ще помогне в този
Коледно дърво от помпонов със собствените си ръце
Коледно дърво от помпонов със собствените си ръце
Нова година – време за магия. И, разбира се, искам да празнична атмосфера обграждат ни са навсякъде – и у дома, и на работното място. Но се случва
Емблемата от филц на коледната елха
Емблемата от филц на коледната елха
Красиви коледни украси за коледни елхи могат да бъдат не само от стъкло или пластмаса, но и "по-топли" материали – дърво, тъкан и дори на теста. С
Пингвин от филц със собствените си ръце
Пингвин от филц със собствените си ръце
Трудно е да си представим коледни празници без украса и подаръци, които могат да бъдат закупени, така и направени собственоръчно. От нашия