Всичко от света на
модата
» » Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки

Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки

16-10-2017, 12:06
1254
0

Нова година е чудесен повод, за да си почине от сегашните си дела, да се срещнат с любимите си хора и отлично прекарване на времето. Определено, на празника не може да бъде пълна без празничен декор и подаръци, така че ние не приемаме сили и време за търсене на най-необичайни презентов и изработване на бижута, плънка дома си атмосфера на приказка и вълшебство. Чудесен вариант за подарък или декоративен елемент , украшающего къща, може да се превърне в централен символ на просперитет и благополучие.


Да, Да, става за новогодишния топиарии, известен също и като "дървото на щастието"! Първоначално изкуството топиарной прическа е идеята на ландшафтния дизайн, като първите сведения за него са запазени в изворите, датиращи от разцвета на Римската империя. Топиарием (от латинската "topiarius") и тогава се нарича специален умелец, който приложени дърветата и кустарнику выверенную декоративна форма – квадрат, топки, триъгълник, различни животни, птици или фантазийных герои.


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Коледна класика – топиарии от шишарки, коледна украса тиня филц

Постепенно палка се качват жителите на европейските страни, а в наши дни топиарии трайно са се заселили в интериорния дизайн и започнаха да изглеждат като малки дървета от най-различни компоненти – сухи или изкуствени цветя, мъниста, конуси, зърна, ленти, пергамент, копчета и много други. Те са в състояние да освежи всеки интериор и да му жар.


Освен това – топиарии са чудесен подарък за тези, които не са много обича да се грижи за стайни растения. Това дърво не се нуждае от поливане, е прах с него без проблеми изпуска студена струя въздух от сешоара. Най – важното- да топиарий извън пряка слънчева светлина, за да не выцвел с течение на времето. Нека да разгледаме няколко майсторски класове за изграждане на най-необичайни топиариев, които можете да направите и представи на колеги, приятели или роднини на Нова година 2018.


Идея №1: нова година топиарий класически


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Такава топиарий – коледна класика за последователите на традиции

Класически коледен топиарий – това е необичайна алтернатива на елха, изработена от клонки, шишарки, топки и мъниста! Поставете е украса на масата в офиса – и веднага се почувствате атмосферата на празника, задайте къщи – всеки път, когато погледнем в мини-коледна елха у вас ще се появи усещането, че най-дългоочакваната нощ в година вече е зад ъгъла. Производство на топиарий съвсем не е трудно, ако вие предварително подготвени:

декоративни акрилни бои бял и кафяв цвят;
глиттер за нанасяне на контурни модели на тъкани, керамика, метал и дърво;
перламутровую акриловую боя златен цвят;
клонове на изкуствена яде;
мъниста;
коледни топки малък диаметър;
свещник от пластмаса или дърво;
пакетиране на хартия;
ролка лента;
лепило с пистолет;
парче от домакинска гъба;
елхови или борови шишарки;
шкурка;
четката;
лопаточку-мастихин;
кангал въже;
ножици.Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
За направата на топиария нужда от основен ръчно-мейд набор от

Стъпка 1. Създаваме багажника. Първо трябва да се мине през подсвечнику наждачкой, за да го повърхността добре се хванаха акрилни бои. С помощта на гъба нанесете слой кафява акрил и я оставете да изсъхне. Ако боята е залегнала неравномерно, опитайте операцията отново. След това напишете на четката леко златист акрил и нанесете небрежные мазки на стърчащи елементи на резервирането. След това точно нанесете петна от бял акрил.


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Създаването на основните елементи – "бъчвата" и "корона" топиария

Стъпка 2: Правим короната. За короната имат нужда от няколко листа хартия за опаковане. Трябва да мачкам форма на топка и се заключва малярным скоч. След това топката се навива около въжето. Здраво оплетен не си струва – топката трябва да бъде обемна и има просвета между нишки.


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Коледни играчки за занаяти струва направите лепило с глиттером

Стъпка 3. Декорируем украса. Една част от балони украсяват със сняг, а втората – глиттером. За симулиране на снежни условия на дърво коледна балони на повърхността се нанася леко бяла боя. Направи го по-добре с помощта на поролоновой гъба. След това вземете всяка пръчка (например, китайска за хранене), нанижите топки и да ги окачите да изсъхне, чрез определяне на краищата пръчки в чаши или бордовете на картонени кутии. За покриване на глиттером топки трябва да хаотично увийте малярным с тиксо, а след това да глиттер в оставащите пропуски. Борови шишарки и мъниста покриваме слой от бял акрил. Това трябва да леки похлопываниями гъба върху повърхността.


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Оформяне на короната на топиария с помощта на декоративни елементи

Стъпка 4. Събираме топиарий. С помощта на лепкав пистолет сигурно към короната топиария мъниста и шишарки. Останалите пропуски задекорируйте елхови клонки. Продумывая декор, опитайте се да запазите първоначалната форма на кълбо. Сега разделете мъниста на отделни топки и залепете ги на елхови клони, имитиращи плодове, покрити с инеем.


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Определянето на основните елементи и окончателния монтаж на топиария

Стъпка 5. Крепим багажника на короната. Нанесете слой маса от лепкав на пистолета на корона и горната част на резервирането и леко натиснете елементи един към друг. Вашата рана е готов! При желание на багажника, може допълнително да се украсяват с ярка панделка и се поставят на етикета с пожелания и името, на когото е предназначен настояще.


Идея №2: Топиарий от синия кабел и бонбони


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Монтаж на короната топиария от кабел и пенопластовой основите на

Нова година се свързва не само с мандарина портокали и коледни елхи, но и сладкиши, така че такъв подарък със сигурност ще създаде у одариваемого човек най - "сладко" настроение. Разбира се, бонбони в този дървото носят единствено естетическа функция, но изглежда той наистина необичайно и празнично, а сините и бели цветове като най-подходящ за зимния интериор. За извършване на топиария ще ви трябва:

бонбони в красиви сини или синьо обертке;
парче кабел;
дантела синьо;
парче стиропор;
лепило;
ножици;
канцелярский нож;
плисирани хартия;
лепило с пистолет;
чаша;
мъниста;
шило;
декоративна тесьма или лента;
пайетки;
малка камбанка сребрист;
тел.Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Стъпка по стъпка ръководство за монтаж топиария от бонбони

Процесът на производство на топиария се състои от такива стъпки:

Стъпка 1. Гъвкав electrocable четка за лепило и задекорируйте с помощта на сатенена или хартиени ленти, намотав я спирала.
Стъпка 2. Прикрепете с парче тел камбанка, като петельку на върха. Задекорируйте място връзка с панделка, promazhte тел, лепило и вятър лента.
Стъпка 3. С помощта на канцелярского ножа придайте парче стиропор форма на конус. В дъното на конуса поставете точка лепило за пистолет, заключете края на шнура и намотайте го, здраво стиснал всеки нов кангал. Периодично нанасяйте на тънки маса от лепкав пистолет, за да дантела здраво закрепена на конуса.
Стъпка 4. Направете го с шило дупка на върха на конуса поставете тел с камбана, домотайте дантела до края и закрепете с помощта на лепкав пистолет.
Стъпка 5. В долната част на конуса поставете кабел, задекорированный лента. Незаполненную част от стиропор задекорируйте бонбони.
Стъпка 6. За каботажните може да се прилага на малка чаша, която трябва да поставите върху гофрирана хартия, придават декоративна лента, кристали, мъниста и пайетки. За по-голяма стабилност топиария поставете в чаша с парче стиропор, направете в него отвор и вклейте крак от тел.Идея №3: Топиарий от мидени черупки


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Производство и украса на короната топиария от мидени черупки

Този декоративен топиарий със сигурност ще създаде настроение горещ летен ден, напомняйки за предстоящата почивка и навевая мечти за топлите морски води, шум на вълни, жълто песочке и сочни тропически плодове. За работа по поделкой ще се нуждаят от такива предмети:

вестници или опаковъчна хартия;
миди;
парчета от корали;
малките камъчета;
мъниста;
лепило;
чаша от пластмаса;
малка стъклена чашка или sundae;
пяна;
китайска пръчка за хранене;
въже;
гипс.Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Производство на подложки и окончателното сглобяване на "морски" топиария

Препоръки за изготвяне на топиария:Стъпка 1. Произвеждаме багажника. За това ще ви е полезно китайска пръчка или просто клонка от дърво. На клечка, трябва да се нанесе слой лепило или пух си тегло от лепкав пистолет и навивам на спирала връв.
Стъпка 2. Декорируем короната. От парче стиропор нарежете на топката, която след това е необходимо лепило парченца корали и черупки. Нататък нарежете връв на малки парченца и ги завържете лъкове и попълване на кухини така, за да затворите пяна. Съответствие може да бъде украсена с пайети или перла мъниста, подобни на перли. В долната част на короната, трябва да се направи отвор, пух го лепило и насадить короната върху подготвената пръчка.
Стъпка 3. Правим основата. За основа трябва да се разрежда с гипс малък обем вода, напълнете пластмасова маса чаша и поставете в нея ствола на едно дърво. Поставете чаша с гипс в стъклен вазочку, предварително попълване на дъното на равномерен слой камъчета. Останалите кухини по стените и горната част на чашата задекорируйте черупки, камъчета и мъниста. Вашият морски топиарий готов!Идея №4: Топиарий от монети


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Монтаж на короната на паричния дърво от монети на една банкнота

Монета малка стойност все по-рядко се използват в обращение, защото инфлацията води до това, че за изчисляване на практика ние винаги използваме хартиени банкноти. Монети, получени от отдаването на магазина или обществен транспорт, постепенно се отлагат в страничните кармашках и на дъното на чанти, джобове на палта, сака и пиджаков, а след това просто изля в някаква кутия или вазочку, където и лъжа, на никого не са необходими.


Но могат да се да се използват като декоративен елемент при производството на топиария. Освен това, топиарий, направен от монети, – това е истински паричен талисман, защото той със сигурност ще привлече в дома благополучие и насочи постоянен финансов поток" За производство на изделия ще трябва да се запасите такива материали и инструменти:

дребни монети. Желателно е да има парите на една банкнота, толкова топиарий ще изглежда апартаменти и стилен;
кълбо от пяна;
пяна;
дебела тел;
панделки от сатен златисто кафяво;
лепило за PVC дограма;
ножици, ролка лента;
кристали;
лепило с пистолет;
чашка;
триизмерна златен акриловую боя;
пластмасови листа.Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Монтаж и декорация на новогодишна топиария от монети

При производството на изделия следвайте тези инструкции:Стъпка 1. Подготвяне на короната. Плътно оклейте кълбо от пяна малярным скоч. Прикрепете монети, хвърляйки се на топка маса от лепкав пистолет. По-добре да започнем отгоре, поставянето на монети в стила на риба везни, има толкова много да следват малко въпрос на предишната. В долната част на топката се оставя малка част от празно място – тук ще се монтира багажника на паричния топиария.
Стъпка 2. Правим багажника. Вземете парче дебела тел и навийте я златисто лента, като с помощта на лепкав пистолет.
Стъпка 3. Комбинират елементи. Остър с шило направете балон дупка, разширете го до диаметъра-на багажника. Promazhte лепило и закрепете багажника към короната на дървото.
Стъпка 4. Декорируем короната. На някои монети залепете златни кристали. За това най-добре да се прилагат на PVC лепило.
Стъпка 5. Задайте дърво. Вземете пластмасова чаша и напълнете го с парче стиропор (за по-голяма стабилност може да се използва гипс). Чашката може да се задекорировать слоеве сатенена лента, златен цвят и гарнирайте с листенца или паста на множество парични средства, които ги покриват със слой от глиттера с пайети. Няколко листенца закрепете багажника на дърво.
Стъпка 6. Украсете съда на короната. Режа лента от сатен или органза на малки парченца и се търкаля ги в линия. Прикрепете долната част на короната топиария. Панделки и листа, може допълнително да се украсяват малки мънистен. Домашен амулет за привличане на богатството е готов!Идея №5: Топиарий от орехи


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Материали, необходими за производство на подложки и багажника

Изключително елегантна композиция, която изглежда наистина дизайнерски нещо, а е създаден от най-лесните и евтини материали. Такава топиарий ще се радвам да получа в подарък всеки esthete, така че преминете към творчеството, и да се подготвят теми:

пенопластовый топка;
лепило с пистолет;
акрилна боя цвят бял;
клонки;
поролоновая гъба;
изкуствен мъх;
саксия малка или ваза;
гладка дървена пръчка;
гипс;
орехи;
няколко тънки гумени ленти за коса.Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Стилен топиарий от орехи, оцветени бял акрил

Стъпка по стъпка инструкции за производство на топиария:

Стъпка 1. Декорируем ядки. С помощта на поролоновой гъба, намазана с масло, боя, покрасьте ядки в бял цвят. Забожда гъба трябва да е лесно, да му композиции малко нехаен вид.
Стъпка 2. Подготвяне на короната. Нанесете върху пенопластовый топка маса от лепкав пистолет и лепило на тънък слой изкуствен мъх. След това прикрепете към вак боядисани ядки, опитвайки се да се разположат максимално плътно. Малко място трябва да се оставя само в долната част на топката.
Стъпка 3. Правим багажника. До плоска дървена клечка прикрепете няколко клонки, определяне на техните гумени ленти за коса.
Стъпка 4. Събираме топиарий. Следвайте в долната част на короната малка дупка, нанесете маса от лепкав пистолет и го поставете там ствола на едно дърво. Разтварят се малко гипс вода, поставете гипс в тенджера и потопете в него долната част на стъблото. Оставете да изсъхне. За да се скрие слой гипс в саксия, залепете върху него малко изкуствен мъх, задекорируйте бели панделки, добавете страз или мъниста.Идея №6: Ретро топиарий


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Стъпка по стъпка инструкции за производство на стилни винтажной елхички

Ако имате приятелка, която обожава стил бохо или луд за пури в ограничени бройки вещичек, този мастер клас ще се превърне в пряк ръководството за вземане на подарък. Позлатени галони и необичайни бижута ще ви помогнат да създадете един необичаен и стилен топиарий в коледната тема, която може да замени една празнична коледна елха. За други ще ви трябват:

картонена конус;
лепило или лепило за пистолет;
следва златна боя;
фактурные дантела;
дървена пръчка;
декоративен шнур;
мъниста, копчета, необичайна фитинги;
малка саксия;
ножици;
лента от златисто органза;
гипс.Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Оформяне на винтажного топиария дантела и обкова

Изготвяне на топиария не отнема много време. Следвайте указанията:

Стъпка 1. Правим короната. За короната топиария използвайте картонена конус. На върха му трябва да нанесете малко лепило, а след това наматывать дантела спирала, плътно до определяне на размера на всеки слой. Уверете се, че между редовете не е имало пропуски. Когато короната ще бъде готов, нанесете върху дантела малко златна боя от спрей – плътно оцветяване в нашия случай не е необходимо, нека топиарий има няколко нехаен вид.
Стъпка 2. Подгответе декор. Положете обков на лист хартия и добре закрасьте златна боя. Отделят се, че елементите са напълно изсъхнали. Нарежете на парчета лента от органза и завържете няколко бантиков. Наклейте декоративни елементи в хаотичен ред на конуса. Добавете малко мъниста или перли.
Стъпка 3. Произвеждаме багажника. Като багажника топиария използвайте дървена пръчка, на която трябва да се навивам декоративен шнур. Не забравяйте улови го лепило. Нанесете лепило от вътрешната страна на конуса в място, където трябва върхът, и закрепете багажника към короната.
Стъпка 4. За определяне на поделку. Разтварят се гипс с вода и поставете сместа в пот, поставете багажника топиария и дайте гипсу да изсъхне. Задекорируйте пот слой от дантела, поръсва се с малко златна боя и залепете няколко декоративни елемента. Гипс може да се покрие със слой от дървени стърготини или малки мъниста. Ретро топиарий готов!Идея №7: Топиарий от шишарки


Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Коледен топиарий от люспи от борови шишарки

С смърчови и борови шишарки изглеждат като декоративен елемент при декориране на дома, за Нова година. Ние предлагаме направи от тях един от най-нестандартни новогодишни топиариев, който незабавно ще донесе в дома ви празнично настроение. За други ще ви трябват:

картонена конус;
лепило или лепило за пистолет;
следва златна или сребърна боя;
глиттер или искри;
ножици;
подутини.Топиарий собствените си ръце: майсторски клас за начинаещи за Нова година 2018 стъпка по стъпка инструкции + снимки
Стъпка по стъпка инструкции за производство на декоративни елхички

Препоръки за изготвяне на топиария:

Стъпка 1. Заготавливаем материал. С помощта на остри ножици или малка градина секатора нарязани люспи, опитвайки се да се намали максимално близо до основата на подутини.
Стъпка 2. Правим короната. Прикрепете везните към картон конус. Долната част трябва да бъде задекорирована големи скали, както и най-малките оставете за върховете на продукта.
Стъпка 3. Декорируем поделку. Скрийте топиарий слой от злато или спрей за него сребърна боя. По върховете на скалите може да се нанесете малко пайети или глиттера. Въпреки това можете да оставите топиарий в първоначалния си вид – такава декоративна елхичка, с лекота ще се впишат във всеки интериор.
Интересен по темата
Коледни играчки 2018 собствените си ръце: снимка + идеи за Нова година на К ...
Коледни играчки 2018 собствените си ръце: снимка + идеи за Нова година на К ...
Всеки от нас може да си спомни този момент, когато преди настъпването на Новата година с антресолей, балкони и хора доставалась пази кутия с елочными
Украса на Нов 2018 година на Кучето със собствените си ръце за дома и елхат ...
Украса на Нов 2018 година на Кучето със собствените си ръце за дома и елхат ...
Появата на Новия година ни кара да предвкушать бърза приказка, така че едва ли има човек, който не е чакал да на този празник. С наближаването на
Подаръци за Нова година на Кучето 2018 собствените си ръце: оригинални идеи ...
Подаръци за Нова година на Кучето 2018 собствените си ръце: оригинални идеи ...
Всяка година в навечерието на Нова година ни заливат мисли за това, какви подаръци трябва да се купуват за приятели, роднини и колеги. След
Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: и ...
Коледни теми за детската градина на Нова година 2018 собствените си ръце: и ...
Приближаването на коледните празници предизвиква у родителите безпрецедентен бум. Мама и татко тичат по магазините в търсене на подаръци, купува
Изделия от шишарки от с ръцете си на Нова година 2018: схеми + снимки
Изделия от шишарки от с ръцете си на Нова година 2018: схеми + снимки
След като през декември на снежната топка укутывает домовете и улиците на града ни, ние започваме да усещат приближаването на Новата година. Всички
Дърво на желанията на сватбата
Дърво на желанията на сватбата
Как да запазите всички онези топли думи на приятели и любими хора, които те поздравляют младите в деня на сватбата? Можете да ги запишете на
Сватбена топиарий
Сватбена топиарий
Особено романтично настроение и празнична атмосфера за вашата сватба създава много детайли. И някои от тях може да се направи със собствените си
Как да направим сватбен букет?
Как да направим сватбен букет?
Стойността на оригиналност във всичко и искате да точно за вашия сватбен букет е бил специален и незабравим? След това се опитайте да го направи сам!