» » Къде живее истински Дядо Коледа и Дядо Коледа?
  • (15-11-2014, 11:05)   
  •   0   
  •  1467 
Нова година наближава, а това означава, че всички деца ще чакат Дядо Коледа или на Дядо Коледа. И със сигурност ще има любопитни, които ще се чудя къде бяха тези приказни герои. А какво е отговорът на бебето?

Дядо Коледа: кой е и къде живее?


Дядо Коледа - това е северна америка фолклорен герой, е фалшив дядо коледа, който дава подаръци на всички деца на Коледа. Прототип на този герой се счита за християнски свети Николай Мирликийский, в чиято чест коси дядо и е бил обявен ("Дядо" - свети, "Коледа" - Николай). Той е известен със своята благотворителност и даде подаръци на деца от бедни семейства.
Къде живее истински Дядо Коледа и Дядо Коледа?

Първоначално в Европа подаръци от името на Свети Николай бяха дадени 6-ти декември, но след това настъпи период на Реформацията, и се превърна в подаръци да предложим младенец Христос. Но след това Св. Николай отново си спомниха, но в деня на връчване на подаръци приурочили за Коледа и се премества на 24 декември.
А в Америка начин на удари през XVII век, благодарение на холандски колонистам. И ето, оттогава коси старец в червен костюм и шапка с бели меховыми опушками всяка коледна нощ облетает всички къщи в шейна, теглена от еленова кожа упряжкой, и се поставя в чорапи, грижливо приготвени от деца, подаръци.
Къде живее истински Дядо Коледа и Дядо Коледа?

А къде живее Дядо Коледа? Много хора са чували, че той живее в Лапландия. Но има ли в тази държава е всъщност? Да, съществува. Но това не е държава, а провинция, или по-скоро етническа територия, разположена зад северния полярен кръг и вълнуваща територия на Финландия, Швеция и дори Русия.
Тази провинция и, съответно, селото на Дядо Коледа се намира в непосредствена близост (на около 8 км) от малкото градче Рованиеми. В този град има международно летище, така че тук това е напълно възможно.
Смята се, че Дядо Коледа е роден на планината Корватунтури, което в своите очертаниям прилича на уши заек (защо името му буквално се превежда като "планината е ухо" или "ушна планина"). Там Дядо коледа живее цяла година заедно със семейството си и верни помощници джуджетата.
Но всяка година в навечерието на Коледа той слиза от планината в своя офис (той се намира в околностите на Рованиеми), на който приема поръчки за подаръци и следи за тяхното производство. Първоначално тук е само една малка къщичка, но след това го отстроили и през 1985 г., официално отвори цял офис.
Къде живее истински Дядо Коледа и Дядо Коледа?

Именно тук идват туристи от всички краища на света, за да видите истинско чудо. Сега около офиса може да се види пощенска станция, различни магазини, куклен театър и дори търговски център.
В близост до офиса на Дядо Коледа има цял увеселителен парк Санта Парк. Той се намира в пещера Сювясенваара и е открит през 1998 година. Работи на това място през цялата година, така че всеки може във всеки един момент може да се потопите в коледната атмосфера, както и разчитам на атракции, които се предлагат страхотна шейна и хеликоптер на Дядо Коледа.
А в мультивидеоцентре може да се види и самото седовласого старичка, careening на своите шейни на звездному небето. В крайна сметка, след като е тук, в съществуването на Дядо Коледа да повярва на всеки.

Дядо Коледа: кой е и къде живее?


В " приказка за Дядо Коледа - това коси и седобородый старец в валенках, тулупе и шапка, която има вълшебната тояга и може да работи на зимните чудеса (например, "наколдовать" сняг, замразяване на нещо). Днес този герой е в честването на Нова година е най-главното.
В действителност, той - восточнославянский вариант на коледните дарителя (такива дарители са на разположение в културата на почти всяка страна). Дядо Коледа винаги съответства на неговата внучка на Снегурочка, а старецът се движи в челната тройка коне.
Къде живее истински Дядо Коледа и Дядо Коледа?

Като цяло, Дядо Коледа са се превърнали се представяте с празнуването на Нова година в съветско време, когато новогодишен атрибут се превърна в коледна елха. Но самият образ се появи по-рано. Така, източните славяни е доста отдавна започна персонифицировать и представяте такава природна стихия като от измръзване. Но първоначално герой представлялся като старец малък растеж, който вървеше по горите и нивите и стуком напомняли за зимни трескучие студове.
След това Дядо Коледа се превърна в появяват в приказките, но подаръци той на никого не даде, макар че за добра работа може да благодарят и да хвалят. През втората половина на XIX век се предприемаха опити да се създаде герой, който на Коледа одаривал било всички подаръци. Но този герой, на първо място, бе гонени от страна на властите, и, второ, не отричаха православна църква. И само през последния век, Дядо Коледа, накрая приеха. Оттогава той носи подаръци на деца на Нова година.
Какво да кажа на детето си, ако той ви пита за място на пребиваване на Дядо Коледа? Днес то е известно, че много и от никого не се крие. Като цяло, традиционно родното място на седовласого старец се смята за Велик Ustyug - град, разположен в североизточната част на Вологда. Но има и други места, в които Дядо Коледа също се появява.
Първата родина на този фантастичен характер е бил Архангел. Но по-късно (1995 г.) ръководството на Лапландского резерват, който се намира на Колския полуостров, изстреля проект "Социология Лапландия - притежание на Дядо Коледа", според който героят живее в Чунозерской имението.
Къде живее истински Дядо Коледа и Дядо Коледа?

Но след това обявиха родното място на Великия Ustyug. А на 25 декември 1999 г. е официално и тържествено открита Дом на Дядо Коледа, в който той живее и до днес. Днес резиденция на този герой има в Москва и да се Отхвърли. Ситуацията с няколко Дребни Студове може да се изясни по следния начин: Дядо Коледа - магьосник, така че може бързо да се движат и дори да отида на няколко места едновременно.
Велико Устюге е огромен терем или дори дворецът на Дядо Коледа, в което има спалня, дрешник, личен кабинет, магазини. В центъра на двореца се намира на трона. Ако седнете върху нея и си намислете желание, то непременно ще се сбъдне.
Между другото, белоруски Дядо Коледа също има своята официална резиденция. Той е открит на 25 декември 2003 г. и се намира в bialowieza гората. И в Украйна дома на герой, не още, но скоро, най-вероятно, той ще се появи.

Как да напишете писмо?


Като Санта Клаусу, така и Дядо Коледа да напиша писмо.
Официален пощенски адрес на Дядо Коледа:
162340 Русия, Вологодска област, град Велики Ustyug, къщата на Дядо Коледа.
Адрес на Дядо Коледа:
Santa Claus Main Post Office, FI-96930 Arctic Circle, Lapland, Finland.
Сега вече знаете, какво да отговоря на детето си, и не удари лицето в калта.