» » Как да се организира празник на Нова година за децата в училище?
 • (15-11-2014, 11:06)   
 •   0   
 •  1325 
Всички деца много обичат Нова година. И със сигурност те ще искат такъв празник празнуват заедно със своите съученици. А как да се организира коледно събитие в училище? Разберете!
Как да се организира празник на Нова година за децата в училище?

Че се вземат предвид при организацията на празника?


Новата година е весел и запомнен от гимназията, при организирането на този празник трябва да се вземат предвид някои по-важни моменти:

 • Възраст на децата в училище. Този момент е много важен, защото това, че ще бъде интересно на учениците по-ниски степени, старшеклассникам ще ви се стори скучен.

 • Място на провеждане на събитието. Ако празник ще се проведе в просторния залата, тогава може да се подготви за интересни конкурси и дори екшън игри. А ето в тясно клас веселие много от всичко ще се провали.

 • Бюджета. Разбира се, да се организира празненство в целия свят не си струва, но все пак лакомства и подаръци в никакъв случай са необходими. Родителите трябва да решат, в каква сума може да се разчита, за да се вземе решение с подаръци и новогодишните ястия.

 • Ще бъдат ли на празненството присъстват родителите? Ако отговорът е да, тогава те също трябва да се включат в процеса. Например, можете да прекарате няколко конкурси специално за майки и татковци, а също така да организира състезания, в хода на който ще може да покаже силата си всяко семейство.

 • Водещ. Води празник може учител (класен ръководител), или на някой родител. Да се включи някой от учениците не си струва, защото всички деца ще искат да се насладят на празника. Ако желаете, можете да поканите експерт, но това, разбира се, ще увеличи разходите.


 • Интериорът на стаята


  Как да се организира празник на Нова година за децата в училище?

  Каква Нова година, без да е различен празнични украси? А какви украса може да използвате, за да създадете коледна атмосфера?

 • Снежинки, без тях за никъде. Да ги направят да могат да си деца, много е лесно и забавно. Между другото, производство на снежинки, може да се превърне в целия конкурс. Нека учениците преди началото на честването ще получат задача е да украсяват клас (или бална зала) и смастерят по няколко снежинки, а след това панти им върху стените и върху дъската.

 • Гирлянди. Те могат да бъдат както електрически (в този случай се мотаят им трябва, колкото е възможно по-горе, за да любопитни деца не са се опитвали да выкручивать крушки или разглобявате уреда), така и хартиени (можете да ги направите със собствените си ръце).

 • Сърма. И тя също е нужда. Най-добре да закупи мишуру различни цветове и се мотае я по периметъра на помещението.

 • Коледно дърво. И тя, разбира се, ще се нуждаете. Ако има възможност, може да сложите жива коледна елха, но най-добре е да използвате изкуствена, това е по-хуманно отношение към природата (учениците трябва да разбират това), практично и безопасно.

 • Коледни играчки. Стъклени е по-добре да не се използва, това е опасно. Сменете ги с пластмасови или плат. Между другото, може да се възложи на учениците да измислям по някоя играчка със собствените си ръце, а след това се обличаш коледната елха на целия клас.


 • Коледна маса


  Какви могат да бъдат предложения? Те трябва да бъдат максимално прости, леки, но с този вкусен. Няколко опции:

 • Сандвичи. За хляб може да се сложи колбас, сирене, шунка, зеленчуци, риба и др.

 • Канапе. Това е много удобно и забавно. Наколите на специални шпажки шунка, сирене, краставици, маслини и така нататък. Но не забравяйте, че учениците от по-младите класове могат да искат да използват шпажки не предназначение, така че в този случай е от тази идея е по-добре да се откаже.

 • Нарязване. Могат да се режат на парченца шунка, сирене и наденица и поставете всичко върху плочките.

 • Плодове и горски плодове. Това е чудесен вариант закуски между конкурси. Нарежете на филийки или парчета банани, ябълки, круши, киви и така нататък. Положете всички па плочките и се поставят на масата.

 • Тарталетки със салата. В тарталетки могат да се разградят всички салати, например оливие, без което не прави нито една Нова година, салата от зеленчуци или нещо друго.

 • За десерт-добре е да предложи на децата сладкиши. Можете да ги раздават, а тортата ще трябва да нарежете и подредете върху плочите.

 • Напитки. Най - добрият вариант-сокове или компоти. Газирано е вредно за децата, така че за нея е най-добре да се забрави.


 • Отделно трябва да се каже за съд. За да не внасят и да не уносить планината чинии и чаши за вино, използвайте хартия за еднократна или пластмасова купа. Поръчайте тематични коледни чаши и чинии, а след това просто стойка тях. И не забравяйте за салфетки, те са полезни.

  Екипировки


  Всеки ученик може да се пуснат нещо красиво, ярко и модерно, но, първо, за закупуване на скъпи дрешки може да не е всеки родител (и че ще накара някои ученици комплексовать), на второ място, това е твърде банално. Ще бъде много по-интересно, ако всеки ученик ще подготви доброто карнавалния костюм.
  Как да се организира празник на Нова година за децата в училище?

  Това може да бъде костюм снежинки, снежен човек, елха, супермен, спайдърмен, Рапунцел и други герои и герои или овце (през 2015 г., всички ще ви чест именно на нея, тъй като това животно е символ на следващата година). В крайна сметка, нека всички да проявят фантазия и умения и ще се появят в необичайни дрехи.

  Празнична програма


  Как да се организира празник на Нова година в училище? Трябва да се погрижа за празничната програма. Препоръчително е да се подготви сценарий. Не използвайте банални и изъезженные програма, измислете нещо оригинално.
  Например, в началните училища може да се организира пътуване по мультфильмам и приказки, ученици от средните класове ще бъде интересно да се отправите на пътешествие, съкровище или да намерите на пустинен остров, Дядо Коледа и Снежанка. А за тийнейджъри, ученици в гимназията, си струва да се подготви нещо оригинално.
  Как да се организира празник на Нова година за децата в училище?

  Така, за основа на сценария може да вземе някой известен и популярен филм ("Аватар", "Карибски Пирати", "Железния човек" и така нататък). Трябва да се обмислят сценария по такъв начин, че събитието е заприличал на някой куест - приключенска логическа игра, по време на която учениците ще решават задачи и се движи към цел (тя може да бъде поздрави от Дядо Коледа с подаръци).
  В коледна програма трябва да включва конкурси, за тях може да се натрупва точки, които могат да се изискват по сценарий, за да отидете на следващото ниво, или за получаване на ключовете. Предлагаме няколко състезания:

 • "Случка с брада". Трябва да се подготви парченца памук, прилепив към тях двустранен скоч. Участниците сядат, или стават в кръг, всеки от тях разказва история. Ако някой знае продължи, рассказчику на брадичката прикрепени с парче памук. Губи този, който брада в крайна сметка ще бъде по-голяма.

 • "Покажи герой". Това е много забавен и интересен конкурс. Водещ трябва да напише подробно имената на герои от приказки, анимационни филми и филми. Всеки участник взема по картата и с помощта на жестове и изражения на лицето показва герой, не използвам думи. За останалите трябва да се опитате да разберете какъв характер е загадан.

 • "Конкурс готвачи". На всеки участник (или екип) дават лист хартия и писалката. Трябва да напишете празнични ястия, започващи на буквата "Н" (в чест на Новата година). Печели този, който предложи повече предложения.

 • "Пепеляшка". Участниците връзват очите и предлагат порция зърнени храни (може да използвате зелен фасул, грах, ориз, сушени плодове). Трябва да се раздели зърнени храни колкото се може по-бързо.

 • Ако всички ще искат да излязат на улицата, тогава можем да играете скулптори. По-добре разделете участниците на няколко команди. Водещ предлага на всеки отбор е буква, а участниците трябва да бъдат от сняг, слепи всеки въпрос, чието име започва с дадена буква. След това и останалите участници в разнищване на буквите. Печели този, който монолитен нещо по-добро и по-правдоподобно.

 • "Рисуваме нещо". Ще отнеме няколко участници, както и на голям лист хартия. Първият участник рисува главата на човек, животно или герой. След това водещият се затваря нарисувана част и предава листа следващата страна, която трябва да продължи фигура (предишната част тя да види не трябва). След това фигурата се предава на друг. В крайна сметка трябва да има нещо необичайно и смешно.


 • Нека на празника ще се проведе забавно и spiritedly и ще бъде запомнен от всички ученици.