» » Как да се провежда един интересен корпоратив на почивка по време на работа?
  • (15-11-2014, 11:09)   
  •   0   
  •  455 
Дори и в най-малките организации, където броят на заетите е не повече от 7-10 души, се опитват да провеждат корпоративы или тимбилдинги, в края на краищата, това е чудесен шанс да общуват в неформална среда, да се опознаят взаимно по-близо и, важното е да се обединим в екип, сдружиться и не е зле да се позабавляваме.
Добри и положителни емоции от подобни партита остават дълго в паметта, а мълвата за казусных и смешно произшествия, които лесно може да се случи на подобни събития, които дълги години се прехвърлят от "сторожил" за младите служители.
Как да се провежда един интересен корпоратив на почивка по време на работа?

Но, че и да говори, да организира интересна и наистина добра корпоратив - не е лесно, защото задължително ще има такива, които переберут с алкохол, а безинтересен конкурси или неподходящи пауза задължително да развалят общото впечатление от празника.
Особено трудно провеждане на подобни вечери в големи компании, където броят на служителите на изчисляване на десетки, обикновено в такива случаи се ползват от помощта на професионални водещи, които и препечен приятни навреме, бързо и конкурси интересни предлага, и навреме ще се развесели всички танцуват, а и като цяло могат да предоставят развлекателна програма.
Сценарият на всеки нов корпоратив задължително трябва да идва с нов, по-специално, ако той се провежда на празника, защото слушат едни и същи реч и се опита да се забавляват под едни и същи конкурси, някак тъжно.

Ако вие доброволно да бъде организатор на предстоящите събития, тогава трябва да разберем, че това е изморителна и трудна работа, която обикновено никога не се заплащат, така и да угоди на всички, няма да се получи, така че трябва да се подготвят за двусмислени коментари за извършената работа.
Ако никога не си правил нищо подобно и е задължение на организатора за вас съвсем нова е, тогава, със сигурност, възниква въпросът, как да корпоратив на работа по такъв начин, че да се празник се оказа максимално весел, интересен и, естествено, с минимални проблеми.

Организационни моменти


За почивката си може да посетите максималния брой на работниците и служителите, а след това, в правилното ще надникнем предварително до директора и учтиво се обърнете към него, когато той може да разпредели времето за провеждане на корпоративна, защото без шефовете на подобни събития, се извършва безполезна хартия.
Ако всички служители работят по един график, въпроси по време на провеждане от вас не трябва да има, но ако имате в предприятието посменная система, а тук, може би, отново трябва да се изяснят при шефовете за най-удобно време. Може би, в един ден намаляване на работния ден или за една от смени ще изход за всички желаещи могат да посетят събитието.
Как да се провежда един интересен корпоратив на почивка по време на работа?

Разбира се, в основни задължения на организатора включват събиране на пари, потребителски менюта и, естествено, изборът на място за провеждане на банкет. Това ще бъде, преди всичко, зависи от времето на годината, както и от тематични празници, като нова година или всяка зима корпоратив, най-често се извършва, в кафене или на всякакви други затворени пазари, например, в боулинге или на ледената пързалка.
А ето летни и есенни празници може да се извърши на природата или на базата на почивка извън града, където може да се разрежда огъня, запържваме мяско и дори да пеят песни под китара, е, тук вече е по желание и в зависимост от колектива.
Всички корпоративы, свързани с тези празници, като Нова година на 8 март или, например, на 23 февруари, обикновено се извършва в навечерието на или вече след самите празници, понякога дори след няколко дни. Непременно помислете покани, те трябва да отразяват характера на празника, може би, описание на обхвата и, естествено, съдържа дата и място на провеждане.
Както вече сме говорили, ако фирмата работи голям брой служители, а след това на почивка задължително поканете професионален водещ, който ще ви помогне да помислите за забавление и прекарване тази вечер наистина забавно. Разбира се, освен това си струва да мисля за поканените музыкантах, може би, на жива музика или танцови колективи.

Програма за корпоративна


За вашето фирмено парти не се превърна в банален попойку с изобилие от алкохол, мезета и банални конкурси, програмата на празника трябва да се обмислят предварително, защото има голям брой интересни и необичайни идеи. Нека се опитаме да съставим кратък преглед на възможните варианти.

Игри


В последно време тази посока активно се развива и набира бурни инерция, и, както показва практиката, успешно се вкорени в най-различни отбори.
Как да се провежда един интересен корпоратив на почивка по време на работа?

Има непретенциозен игри, в които просто трябва да се прояви активност, например, "Уно" или "Дженга", а има и варианти с по-сложни и объркващи правила, които, въпреки това, доста бързо осваиваются на практика и силно се ангажират в процес на игра.
Към тези игри се отнася, особено популярна през последните години, "Мафия" и "Имаджинариум". Правилата на всяка от игрите може да намерите в интернет, както и допълнителни арсенал могат да бъдат закупени в специализирани магазини.

Майсторски класове


Нестандартно решение, но, въпреки това, не е зле изпълнява основната функция на фирмени събирания, а именно, увеличаване на колектива, това е съвместно посещение на майсторски класове.
Как да се провежда един интересен корпоратив на почивка по време на работа?

Места за провеждане на такива дейности, са много: например, можете да отидете на майсторски класове по провеждането на чаени церемонии, а може да се научи да произвежда ръчно изработени сапуни, научи гончарному случай или замине за дегустация на вина.
Във всеки случай, на подобни събития, ще научите много нови неща, пообщаетесь в неформална обстановка и може би ще откриете себе си и колегите си с новата страна.

Тимбилдинги на природата


Чудесен начин за подобряване на комуникативни умения и да развива приятелски отношения в разпръснати екип, е да отидете в природата, която ще се проведе необичайни обучения, коригирани в зависимост от дейността на компанията.
Как да се провежда един интересен корпоратив на почивка по време на работа?

Това могат да бъдат търсения в реално време, каране на квадрациклах, посещение на лазертагов или игра на пейнтбол, дърпане на въже или необичайни "мозъчна атака".

Парти в кафе


Ако все още прекарват класическа фирмено парти в кафе с традиционно меню и выпивкой, а след това е задължително да се грижи за конкурси и обща програма, в края на краищата, никой не трябва да скучаете. Офертите трябва да бъдат задължително разнообразни: танцови трябва да сменяться интелигентни, хората трябва да получат възможност да се отворят от различни страни: покажи своята прыть и активност, предприемчивост и интелект.
Задължително да се грижи за малки подаръци и сюрпризах за най-активните, а също и дайте възможност на всички желаещи да изразят своите желания и писма, ако корпоратив е посветено на празника.
Погрижете се за добрата музика, желателно е да е бил поканен фотограф, който може да заснять най-вълнуващите и най-ярките моменти от вашия празник.
Как да се провежда един интересен корпоратив на почивка по време на работа?

Погрижете се, че развлекателна програма е ярък и наситен, в него трябва да има неудобни паузи, както конкурси по-добре да изберете такава, че на сутринта не беше срам да гледате секретарше Катеньке в очите.
До новогоднему корпоративу непременно поканете артисти в ролята на Снегурочки и Дядо Коледа, не забравяйте да обърнете внимание на тематичния декориране на залата, както и за приятните презентах, които ще останат в паметта за добро събитие.
Заедно с"Как да се провежда един интересен корпоратив на почивка по време на работа?" също четат: