Всичко от света на
модата
» » Как празнуват Коледа и Нова година в Португалия?

Как празнуват Коледа и Нова година в Португалия?

15-11-2014, 11:10
4352
0
Сигурно сте много-много пъти празнува Нова година в родината. Ако в този празник да искате да отидете в някое друго място, вземи си едно незабравимо пътешествие в Португалия!

Коледни почивки в Португалия


Защо туристите, така се стремят в Португалия? Защото жителите на тази страна са много обичат да се забавляват и знаят как да го правят. Освен това, португалците са известни такива качества като щедрост и способност да се насладите на красотата. А това означава, че, намирайки се там за новогодишните празници, ще се потопите в атмосферата на празника, приказки и шик. Такъв точно няма да видите никъде другаде!
Как празнуват Коледа и Нова година в Португалия?

Празнуването на Коледа


Коледа в Португалия е един от най-важните празници. Той се празнува в нощта между 24 и 25 декември. Повечето жители на страната са католици, затова и Коледа тук се празнува в католически традиции. Този ден всички си прекарват със семейството и близките си, да споделят впечатления, подаряват един на друг подаръци и желаят щастие.
Ето няколко коледни традиции:

 • Коледна ясла. Тази традиция е една от най-дългогодишните и най-известните, но днес много за нея забравя. Ясла, обикновено от мъх, а върху него се слага фигурки на новородения Исус и животни от ясла.

 • Подаръци преди всичко даде на момчето Исус, но после го заменя на Pai Natal (Коледен Татко, който, в действителност, е аналог на нашия Дядо Коледа). Но се отварят подаръци не сутра, а веднага след полунощ.

 • Коледно дърво. Тази традиция се появи по-късно, но е вкоренена в Португалия. Коледни дървета (традиционни коледни елхи) са установени в почти всички домове, под тях поставени подаръци . Между другото, португалците се отнасят към околната среда трепетно, затова предпочитат изкуствените елхи.

 • Цена на петел. Служба в църквите започват в полунощ. А това е името на маса е получила благодарение на легендата, според която, при раждането на Исус започна кукарекать петел, отдаване под наем на всички за чудото. След службата сами се прибера вкъщи да отворите подаръци, а други могат да разпалят точно пред църкви огньове и се забавляват.

 • Коледна вечеря - традиция, която спазват от всички. Около масата се събира цялото семейство. Традиционните коледни португалски ястия са ориз с осьминогом, запечено, печена пуйка, както и бакаляу - солена треска. За десерт традиционно се поднася коледен сладкиш във формата на венец със сушени плодове, ядки и захаросани плодове. Пият португалски шампанско, порто и други напитки.

 • Украса. Всички португалски украсяват техните у дома. Се използват гирлянди, свирки, топки, фигури на главните герои на Коледа, клони падуба. Украса развешиваются буквално навсякъде.


 • Честита Нова година


  Как празнуват Коледа и Нова година в Португалия?

  Как празнуват Нова година в Португалия? С близките на всички идем време, така че сега бързат да се забавляват с приятели. Къщите са почти никой не остава, всички бързат по улиците, защото тук по това време изключително забавно и невероятно красиво.
  Основните коледни традиции:

 • 12 магически изюмин. В някои страни, изгарят бележка с пожелание и се яде, а тук португалците са избрали по-добър начин да изпълни мечтите си. Те вземат 12 стафиди и на всеки мач място за звънене часовника се яде по едно, загадывая желание (общо 12 желанията). След това всички заедно да пият шампанско.

 • Нова година къпане. Португалия - топла държава, но все пак времето през новогодишните празници може да не е най-приятната. Често там се изля дъжд, духат ветрове. И все пак много се изпращат на плажове и костюм за къпане. Разбира се, плуване и най-смели, защото температурата на водата в зимния сезон е тук 14-15 градуса. Но някои са предварително подготвени и са топли бански костюми.

 • Облекло. Облеклото е от особено значение. На първо място, се срещат Нова година трябва да е непременно в нещо ново, това е един вид символ на обновяването. Това може да бъде нещо ново или нов аксесоар. На второ място, отговорно си струва да се обърне и към цвета на дрехи. Например, за да привлечете пари, трябва да даде предимство на жълтия цвят. За кариера идеални ще нюанси на кафявото. Любовта ви е червено и късмет ще донесе синя (много португалците пуснато на синьо бельо). Между другото, спално бельо, така или иначе трябва да бъдат нови.

 • За следващата година пари не приключи, трябва да напълните джобовете и чантата си с монети. Освен това, в портфейла трябва да се сложи дафинов лист, който ще бъде там се съхраняват цяла година. А все още се смята, че бедността може да доведе облегающая дрехи, дупки или разошедшиеся шевове, както и липсващи копчета.

 • Много португалците смятат, че, като започват нова година, трябва задължително да остави всичко зло в стария г. и прогонват злите духове. Португалците вярват, че духовете се страхуват от шума, така че след мача с място за звънене часовника започват да вдигат шум, затропаха, вика, чука и си подсвирква. У Дома може да използвате капака от тенджери, а навън е по-добре да вземете специални "свистелки" или други "шумящие" устройства.

 • Друга неразделна често португалски Нова година - това са фойерверки и разстояние поздрави. Тук почти никой не получава фишеци, защото за всичко ще се погрижат власт. Разстояние поздрави провеждат във всички градове, обикновено на големи площи.

 • Както и в много страни, в Португалия пият шампанско. Тук то се нарича vinho espumante и представлява бюджет пенливо вино.


 • Какво да правя?


  Как празнуват Коледа и Нова година в Португалия?

  Така че, от какво да правите в Португалия по коледните празници?

 • Потопете се-пак в океана!

 • Разгледай поздрав.

 • Позиция на оживено място, се слеят с тълпата и да се насладите на безудержным веселие.

 • Да се запознаете с местните хора и да се отправите към тях на гости (или да ги покани до себе си).

 • Да отидете на разходка в този лайнер.


 • Къде да отида?


  В Португалия много красиви градове и интересни места. А къде е най-добре да отидете?

 • Лисабон. Това е столицата на Португалия и най-голям град на тази държава. Всяка година тук се организират различни празнични предприятия, и през 2015 г., всички също чака нещо страхотно. Тук има много дискотеки, ресторанти, барове и казина. Годишен празник се организират често на площад Търговия, в Парка на Нациите, в Белеме, на площад Камоеш. Много хора се събира и в плажове на Ещорил, Кашкайш и Оэйраш, там обустраиваются празнични зони, в които можете да прекарате време.

 • Albufeira (особено регион Алгарве) тук един красив и забавен почти през цялата година, така че може да прекарате време на цялото си семейство с деца. Тук са подредени цели коледни цветни и интересни мнения, които никой не остава безразличен.

 • Много е красиво в Мадейра - острова с уникална природа. Самата природа се е погрижил за това, че празникът е пищен и запомни всичко. Всяка година на острова се организират фойерверки. Въпреки че прост фойерверки това е трудно да се нарече, това е най-вече приказно пиротехническое шоу с милиони бляскави светлини.

 • Порто - още един красив и интересен град, разположен на реката Доуру. Всяка година тук се провеждат различни концерти, организират фойерверки и шоу.


 • Колко струва?


  Ако сте решили да се свържете с туристическа компания, а след това имайте предвид, че на нова година екскурзии в Португалия са около 1000-2000 евро на човек за 7-8 дни на пребиваване в страната, включително и самолетни билети.
  Как празнуват Коледа и Нова година в Португалия?

  Цени на стаи в хотели могат да варират от 30-50 евро на ден до 100 и нагоре. Но заслужава да се отбележи, че икономични хотели е доста удобно, въпреки че набор от услуги ще бъдат минимални. А ето в петзвезден хотел ще можете да се чувстват всички очарованието на услугата "all inclusive".

  Полезни съвети


  Как празнуват Коледа и Нова година в Португалия?

  Няколко полезни съвета:

 • Не забравяйте, че времето в Португалия е доста капризна, така че носете си и бански, и нещо топло. И не забравяйте за зонте дъжд, тук идват често.

 • Някои португалците разбират английски, но по-добре да купя разговорен речник.

 • Екскурзии и хотели, по-добре е да резервирате предварително.


 • Коледно пътешествие в Португалия точно ще се помни за цял живот!