Всичко от света на
модата
» » Как празнуват Коледа и Нова година в неповторимата Италия?

Как празнуват Коледа и Нова година в неповторимата Италия?

15-11-2014, 11:13
3216
0
Във всяка страна, Коледа и Нова година, без съмнение, са коментирали по свой начин, навсякъде своите традиции и цял списък от ритуали, в зависимост от които ще се оформи основната идея на празника.
Италия не е изключение, това е държава, весели и темпераментных жители, справляет тези празници шумни и по-ярко, така че отидете там в пътуване по време на коледните празници - страхотна идея, както за опитни туристи, така и за начинаещи на този случай!
Как празнуват Коледа и Нова година в неповторимата Италия?

Не гледайки на това, че Италия щедро се поглезете с топла и слънчева деньками, през зимата и тук зимата дава за себе си знаете: студено, температурата често пада до минусови оценки, а защото коледна приказка тук се усеща в пълен размер.
Как празнуват Коледа и Нова година в Италия? Както вече казахме, най-важното, е ярък емоциите, които тази запалителни на нацията, има повече от достатъчно. Коледа е тук, както и в повечето други католически страни, отбелязват много по-ярка и по-сериозни, отколкото на Нова година, този момент е много по-различно от обичайните за нас разбиране на коледните празници.
Ето защо в Италия обучение за толкова важен празник започват от средата на декември, в това време града е силно преображаются: да се обличаш елхи и на улицата, навсякъде развешиваются червени панделки и разноцветни светлинки, се появява коледната символика, а във всяка църква се появява кош, в която с настъпването на Коледа, сложи бебето.
Как празнуват Коледа и Нова година в неповторимата Италия?

Ако сте решили за Нова година отиде в Италия, а след това се грижи за резервация на турне предварително, защото това е точно това място, където и да мечтаят да влязат много хора, особено в празничен период. Въпреки доста високите цени, търсенето остава високо, защото всеки истински католик мечтае да посетите рождественском богослужението, когато се служи на Папата собствената си персона.
Заслужава да се отбележи, че вече е 24 а още повече, че на 25 и 26 броя в Италия почивните дни, през този период едва ли ще можете да намерите отворени магазини, традиционни празнични панаир на сувенири, а също така барове, клубове или в пицарии.
След това идва няколко работни дни, а на 31 1 и дори понякога 2 януари - отново уикенд. В това време италианците се опитват да посети своите роднини, задръжте, колкото може повече време със семейството си.

Коледа в Италия


Както ние вече казахме, този празник тук се празнува къде по-ярко, отколкото на Нова година, той обгърнати от ореол на страхопочитание, светлина и доброта. В по-стари времена подготовката за празника започва строго 16 декември. Всички последващи 9 дни всички членове на семейството трябва да се съберат строго всяка вечер да четене на молитви и зажжения свещи, днес, разбира се, тази традиция се наблюдава само в дълбоко вярващи семейства.
Как празнуват Коледа и Нова година в неповторимата Италия?

Между другото, отбелязана с невероятна статистика: броят на вярващите жители на тази страна е изключително рязко е намалял буквално през последните няколко години, дори в църковните служби са налице само една четвърт от населението.
Въпреки това традиционното рождественскому вечеря, без да се промени, обърне достойно внимание: от дългогодишен митнически тази вечер предпочитание трябва да се дава точно нискомаслено продукти, като месо, птици или риба.
Между другото, именно рибни ястия преобладават на празнични маси южните региони на страната, това може да бъде спагети с треска или миди, миди или различни диалог.

А ето, например, традиционен коледен ястие в столицата, Рим, стана жаренный или печена змиорка. Което е интересно, много е важно тя да е непременно от женски пол с хайвер. В действителност, всеки регион на Италия може да се похвали със своите уникални коледни лакомства.
Как празнуват Коледа и Нова година в неповторимата Италия?

Вие питате, какво се приготвя и в други области? Както вече казахме, точно за вечеря тук се обръща голямо внимание, но, тъй като, в някои части на Италия се броят празничните ястия може да достигне 15-20 различни позиции!
Например, в Болоня винаги са готови тортелини с месо, за тях обикновено се предлага заедно с наваристым бульон. А ето в Венето на празничната маса задължително присъства сушена треска, вымоченная и приготвена по специален начин, тук го наричат като "баккала".
А ето сладост в цялата страна за едно и също: традиционни пандоро и panettone, които са много сходни с нашите великденски куличами само като гарнитура италианците използват крем, шоколад и сушени плодове.
Ако сте решили да се разходят по улицата, а след това не забравяйте да посетите Presepio - този етап aai кочина и ясли, където някога се появи на светлината на Исус Христос като на бебе. Понякога тук се разиграват цели сцени, но най-често са животни, Дева Мария и маги се заменят фигурки, а фигура на бебето се поставя в ясла непосредствено след Коледа.
Как празнуват Коледа и Нова година в неповторимата Италия?

Не забравяйте да посетите панаира на сувенири, тук можете да срещнете истински коледни произведения на изкуството, необичайни коледни играчки, сладки и играчки за децата. Повечето подаръци наистина може да се нарече уникален, защото много от тях произведения ръчна изработка.
В нощта преди Коледа вярващите семейства са изпратени да служат литургия, останалите предпочитат да се срещат в дома му в семеен кръг, а още на следващия ден да отидете в църква. Точно в този ден малки италианците получават подаръци от-babbo натале, който прилича на нашия Дядо Коледа или Санта Клаусу.

Нова година в Италия


За разлика от нашия празник, в Италия на Нова година, за да отпразнуват в компанията на приятели, отколкото активно и по-забавно, толкова по-добре. Италианците смятат, че в този ден трябва да се сбогува с всички негативни емоции, да ги оставят в миналото, а нов живот изпълват само радост.
Специално за този дори има необичайна традиция - и всички местни жители се опитват празник нарядиться в червено бельо, както за мъже, така и жени. Смята се, че такъв странен начин дава възможност за привличане на благосъстояние през следващата година.
Как празнуват Коледа и Нова година в неповторимата Италия?

Не от факта, че за Нова година тук се празнува с по-малко показност, различни традиции по него честването тук се е натрупала доста. Например, това само е известна в целия свят идеята на италианците, която предлага изхвърли през прозореца всичко скопившиеся за годината на ненужни вещи, дрехи или география, това е без значение!
По този начин, хората освобождали място за нови неща, които ще бъдат купени през следващата година. Вярно е, че мненията на многобройните пътници разказва за това, че тази традиция отдавна е излязъл от мода в силата на своята несигурност по отношение на случаен принцип на минувачите.
Как празнуват Коледа и Нова година в неповторимата Италия?

Още един важен ритуал в коледна нощ - това е яденето чечевичных зърна, които на външен вид приличат на монети. Смята се, че колкото повече леща яде, толкова по-богат ще бъдеш през следващата година.
Младите италианци силно не се придържат към древни традиции, но са изпратени в клубове и кафенета, където в кръга на шумни компании отбелязват празник. Нито една Нова година в Испания не е без фойерверки, на традиционното бойно поле часа в полунощ и, разбира се, шампанско.