Всичко от света на
модата
» » Когато се провежда биреният фестивал Октоберфест в Мюнхен?

Когато се провежда биреният фестивал Октоберфест в Мюнхен?

15-11-2014, 11:13
1098
0
Ако искате да получите истинско удоволствие и се опита баварската бира, това определено ще тръгнете на известния по света фестивал Октоберфест!

Какво е това?


Октоберфест е най-забавни и мащабните фолклорни фестивали по целия свят. Минават те в град Мюнхен (това е столицата на Бавария). С немски език име буквално се превежда като "октомври фестивал", но някои наричат това събитие "Wiesn", че на баварски диалект означава "поляна".
Когато се провежда биреният фестивал Октоберфест в Мюнхен?

Като цяло, всичко това е организирано, на първо място, в името на народното забавно, и второ, в името на известния баварската бира, без което не струва нито един фестивал. Между другото, за един празник знаят не само в Бавария и в Германия, но и в други страни, както на околните, така и дълги.

История


Първият Октоберфест се проведе на 12 октомври 1810 г. и е посветено на сватбата на кронпринца Лудвиг (Лудвиг I) и принцеса Тереза Саксонска-Хильбургаузской. Между другото, поляна, на която все още се провеждат фестивали, е обявен именно в нейна чест (Theresienwiese се превежда като "поляната на Тереза"). През 1813 година празникът е отменен от Наполеоновите войни.
Първоначално организацията е провела частни начин, но през 1819 г. това задължение е възлага на градския съвет на Мюнхен. И тогава бе решено, че фестивалът ще се провежда всяка година. Но все пак празник е отменено през 1954 и 1973 г. заради епидемията от холера, поразившей Бавария, след това през 1866 г., поради Прусско-Австрийската война, а след това в 1870 г. от Френско-пруската война.
Когато се провежда биреният фестивал Октоберфест в Мюнхен?

През 1872 г. за първи път е домакин на филмовия фестивал беше отложено за края на септември-началото на октомври, тъй като по това време времето е по-удобна. Окончателно решение за честването по това време е взето през 1904 година. Но последната неделя на фестивала трябва непременно да падне на октомври, традиция, школа, не трябва.
През 1881 г. отвори първата жарильню пилета, а бира стомана сервирайте в нормални стъклени чаши само през 1892 година. И в приблизително същото време започнаха да се появяват и първите бирени палатки, без които днес представят празник е просто невъзможно. Тогава на фестивала са задължителни танци, също така на разположение са и някои от атракциите. А през 1886 г. е решено фестивал наелектризирам един. Между другото, прави това на фирмата на бащата на известния Алберт Айнщайн, а самият Алберт е участвал в наелектризиращ.
Когато се провежда биреният фестивал Октоберфест в Мюнхен?

През 1901 г. всички посетители изненада село бедуин, която е пусната в общественото внимание. През 1910 г. се провежда Октоберфест, отпразнува своя юбилей - 100 години от датата на първото място. В периода от 1914 до 1918 г., на честването са от Първата световна война, а през 1923 и 1924 г. - поради хиперинфлация. През 1919 и 1920 година на фестивала переименовывали в "Есенен празник". От 1939 г. до 1945 фестивали не са извършени заради Втората световна война. Следващите три години на празника е забранено да се продават традиционните бира.
От 1950 г. е въведена традиция за откриването на празника на дванадесет изстрела от пистолет в небето. От 1960 година на фестивала започнаха да се завръщат туристите.

Традиционните дейности


Как се провежда биреният фестивал Октоберфест в Мюнхен? Празник има своите традиции и задължителни дейности:

 • Шествие на домакините бира на палатки. По-рано поляната на Тереза се е намирал извън града, и в 1887 година домакин атракции и палатки решили да пътуват от град на ливада, за съвместно отвори празник. И оттогава това шествие се превърна в задължителна традиция на Октоберфест. А в последно време такива шествия всяка година се оглавява от обер-бургомистр Мюнхен. И със сигурност в такъв действие участва дете, което е символ на града. В близост до университета и собственика на рие шагают музиканти от оркестъра. Започва такова шествие в центъра на Мюнхен и свършва на една поляна Тереза.

 • Откупоривание първата бирена бъчва. Когато шествие свършва, точно в обяд в първия бирен барел обер-бургомистр vbivaet кран. Когато процедурата приключи, той трябва да възкликне "Откупорено!", и този вик ще означава, че разливане на бира е разрешено. Между другото, всяка година за откриването наблюдават всички и обсъждат, колко удара трябва обер-бургомистру.

 • По-нататък по програмата на честването на въпрос за грандиозни и невероятно забавно костюмированное шествие. За първи път то се провежда в чест на сребърна сватба Тереза и Лудвиг I през 1835 година. Но следващото шествие се състоя само 1895 г., и в него са взели участие около 15 милиона души. А от 1950 г. това събитие стана традиция и задължително. Се провежда шествие в първата неделя на фестивала. Първият въпрос мюнхен дете, след него идват представители на градското управление, а след това и оркестри, обществото на национални костюми, стрелкови на обществото и обикновените хора. Между другото, някои общества, които идват от други страни.


 • Напитки и леки закуски


  Основната напитка, разбира се, е бира, а специално - октоберфестовское. Благоволението му е от 58 до 63%, така че се злоупотребява, не си струва, въпреки че пияни на фестивала на практика не се случва. Варя бира само доказани мюнхенские пивоварна.
  Когато се провежда биреният фестивал Октоберфест в Мюнхен?

  Продава се то единствено в специални палатки. Общо открива 14-големи палатки и 15 малки. В голяма палатка може да побере до 10 хиляди души (на места има както вътре, така и отвън), както и да научите пълнотата и ще ви помогне специален барометър Ливади. Но освен бира всеки посетител ще може да опита вино, коктейл, силни или дори и безалкохолни напитки.
  Що се отнася до леки закуски, традиционни, се считат за бели мюнхенские колбаси, печени пилета, пържени свинско месо и шунка, зелева салата и печена на шиш риба.

  Какво да правя?


  На територията на фестивала работи маса атракции: бълхата circus, влакчета, виенско колело, както и други традиционни въртележки. Между другото, ако сте решили да се отпуснете цялата семейства, тогава не правете това е така, тъй като провеждането на празника се фокусира върху посетителите на всякакви възрасти. Освен това, на разположение семейни и детски забавления.

  Правила


  Има някои негласные и гласни правила, да наруши функционирането на които не трябва да:

 • Запазват места в палатки нужно предварително.

 • Има периоди, в които палатки затварят се избегне пренаселеност.

 • Пушенето в палатки е забранено.

 • Бирени чаши вземат със себе си не може да бъде.

 • Ако сте напуснали палатка, тогава в нея, в този ден ще бъдете отведени едва ли.

 • Деца от 6 до 16 години имат право да бъдат в бира, палатки само до 20:00 часа.


 • Кога се провежда?


  Да се каже точно какъв брой провежда фестивалът, е невъзможно, тъй като на датата на постоянно да се изместят, а продължителността може да бъде различна (средно тя е на 16 дни). Най-често започва празник в средата или края на септември, но със сигурност в събота. Успех на фестивала е да, в първата неделя на октомври.
  Когато се провежда биреният фестивал Октоберфест в Мюнхен?

  Ако то пада в 1 или 2 октомври, а след това честване е удължен до 3 октомври (това е денят на Обединението на Германия). През 2015 година Октоберфест ще започне на 19 септември и ще приключи на 4 октомври.

  Интересни факти


  Няколко интересни факти за фестивала:

 • На Октоберфесте работят около 12 хиляди души.

 • Всяка година празникът се посещава от около 6 милиона души, които ядат повече от 500 хиляди пържени пилета и напитки за 6 милиона литра бира.

 • На място работят над 800 тоалетни.

 • Бира струва около 10 евро за 1 литър и по-скъпи всяка година.


 • Непременно идете на Октоберфест, ако ще имате тази възможност!