Всичко от света на
модата
» » Как елегантно празнувайте Нова година в Париж?

Как елегантно празнувайте Нова година в Париж?

15-11-2014, 11:14
2148
0
Какво място може да се нарече най-романтичния на Земята? Без съмнение, това е Париж - градът на любовта. Искам за Нова година да се озовете в приказка? Тогава непременно елате тук! Но как точно да прекарате новогодишните празници в Париж?

Как празнуват Коледа и Нова година в Париж?


Заслужава да се отбележи, че започват коледните ваканции във Франция по-рано, а именно на 24 декември. Точно в нощта с 24 на 25 декември французите празнуват Коледа . Тъй като далеч не всички жители на тази страна, редовно ходят на църква, а след това този празник е не толкова религиозни, колкото е семеен. В тази вечер всички остават у дома и прекарват време с роднините си и близките си.
Как елегантно празнувайте Нова година в Париж?

Особено важно коледна вечеря, която се нарича " във Франция, "пробуждане", което означава, че Исус Христос е бил роден. На масите парижан за да можете да видите много вкусна, защото френската кухня е много рафинирани марбела, а жителите на Париж - ценителите.
Но задължителни ястия са печена пуйка (или гъска), гъши дроб (черен дроб пастет), както и торта във формата на трупи. На Коледа французите дават подаръци близки и представят спомени на приятели, познати, колеги и дори прислуге. Това са традиции на Франция. Между другото, на 25 декември повечето магазини ще бъдат затворени.
Нова година за парижан е празник, забавление и "б". Ако Коледа на всички извършва в домашна среда и в кръга на семейството, а на Нова година французи излизат на улицата, се срещат с приятели и просто да се забавляват. Парижани взривяване на фишеци, да организира фойерверки, палят бенгалски светлинки, танцуват и пеят и се поздравяват с настъпили година.
Улични фестивали проточи почти цяла нощ. А на 1 януари се провежда така наречен парад ряженых, подобен на бразилски карнавал. По улиците излизат хора, облечени в най-разнообразни ярки и оригинални костюми.
Как елегантно празнувайте Нова година в Париж?

Дядо Коледа е тук също има, но по-нататък той по-различно - Pear Ноел (в превод от френски "татко Коледа"). Всички деца, които цяла година са били послушни, той дава подаръци. На бъдни вечер, тя влиза във всеки дом през комина и оставя подаръци под елхата. Но във Франция също така има и Pear Фуэтар, който може да се нарече зъл Дядо Коледа. Всички непокорни той наказва за лошо поведение.
Коледна елха във Франция също има, и ги също така за украсяване. И декорации окачени на сгради, дървета, магазини. Между другото, в Париж през витрините на магазините могат да се видят истински куклени представления, така че със сигурност задръжте и се насладете на този спектакъл.

Коледна времето


Не си струва да се надяваме, че Париж ще ви посрещне с пухкава като сняг. Времето във Франция през зимата, по-скоро прилича повече на есента. Температурата обикновено е в диапазона 3-5 градуса топлина през нощта студове.
Често духат студени ветрове и дъждове. В крайна сметка, вземете по-голям уют и топли дрехи, както и чадър . А ако имате късмет да видите сняг, а след това имайте предвид, че всички ваши желания се сбъднат.

Как да стигнем в Париж?


Ако сте решили да отидете в Париж, предварително маршрут маршрут. Най-лесният и бърз начин да стигнем до този град - това е полет на самолет. Големи авиокомпании, които предлагат директни полети директно до столицата на Франция, но има и други, отразяващи трансплантация в големите градове на Европа. Продължителността на полета може да достигне порядъка на 35-5 часа.
Как елегантно празнувайте Нова година в Париж?

Изненадващо, но до Париж ходят и влакове. Вярно е, че по пътя ще трябва да прекарват около 40 часа, а билетът струва не е евтин (около 350-400 евро). Също така можете да изберете автобус, тогава бъдете готови за дълъг път (над 50 часа). С кола до Париж с кола също е възможно, но ще трябва да измине доста голямо разстояние (над 3000 хиляди километра).

Коледни екскурзии


Ако не желаете нищо да се планира и да се мисли, тогава закупете нова година на турне и да забравите за тревогите. Цената на тези екскурзии варира в рамките на 800-2000 евро. В цената обикновено са включени самолетни билети, настаняване със захранването, коледна програма, както и екскурзии. Продължителността на пътуването е около 3-7 дни.

Къде да отседнете?


Ако сте решили да пътувате самостоятелно, а след това предварително погрижете се за това, къде да спрете. Хотели тук доста (както на бюджетните, така и удобни), но всички стаи, за да резервирате колкото е възможно по-рано, за да не се сблъскате с някакви проблеми. Ако търсите икономичен вариант и намерение в стая само да спи (въпреки, че ден вие също със сигурност ще искате да се отпуснете и да се затопли), обърнете внимание на хостели и къщи за гости. При желание може да намерите и наемете апартамент.
Как елегантно празнувайте Нова година в Париж?

Интересни места


Къде да отидем, че определено си струва да видите в новогодишните празници?

 • Айфеловата кула. Ако посетите Париж и няма да я видя, а след това помислете, че са пристигнали тук напразно. Около Айфеловата кула в празници обикновено се събира много хора.

 • Шанз елизе - това е може би най-романтично място. На Нова година тук се провеждат най-забавни и интересни дейности, са възложени на срещата. Между другото, тук могат да работят коледни пазари, на които се продават странни и интересни предмети.

 • Дори ако нямате деца, непременно посетете приказен свят - Дисниленд. Тук ще бъде интересно не само деца, но и възрастни. Разбира се, посещение на това място струва доста скъпо, но повярвайте, струва си.

 • Искате ли да видите целия Париж от птичи поглед? Тогава непременно обърнете се вози на колелото на виенско колело, с него се открива невероятна гледка!

 • На площада пред спортна зала за новогодишните празници всяка година се появява ледена пързалка. Между другото, каране на кънки на лед може дори безплатно.


 • Къде да отговарят на Новата година?


  Как елегантно празнувайте Нова година в Париж?

  Като празнувайте Нова година в Париж? Вариантите са няколко.

 • На първо място, може просто да отидете на Шанз-елизе и се слее с весела тълпа. Вземете със себе си шампанско или вино, както и леки закуски. И не се забъркваш с полицията, следвайте всички указания на полицията. И празнувайте Нова година може да е точно под Айфеловата кула. Но имайте предвид, че на такива като теб, ще бъде много. Освен това, не забравяйте, че улични фестивали обикновено се прекратяват до три часа през нощта, така че след три-добре да отидете у дома или на друго по-тихо и безлюдное място. Между другото, достъп на 31 декември до най-посещаваните места е доста трудно. В метрото, В такива дни много народ, а на пътя обикновено се припокриват. Можете да стигнете до най-близкото място, а след това се разхождате.

 • Второ, можете да резервирате маса в ресторанта. Но резервация най-добре да упражняват и преди празниците, тъй като вече няколко седмици места не може да бъде.

 • И, трето, можете да отидете на разходка с лодка по река Сена. Но не забравяйте в такъв случай да се облече по-топло.


 • Ако сте решили да прекарат една вечер в кабаре или ресторанта, ето няколко възможности, които съществуват през 2015 г.:

 • Ресторант "Le Sud".

 • Ресторант "Le coupole".

 • Ресторант "Charlot".

 • Ресторант "Панорама".

 • Ресторант "Chez Clement".

 • Кабаре "Paradis Latin".

 • Кабаре "Moulin Rouge".

 • Кабаре "Лидо".

 • Кабаре "Pao Brasil".

 • Кораб "Bateaux Parisiens".


 • Също развлекателна програма предлага почти всеки един от най-големите луксозни хотели.

  Коледен шопинг


  Как елегантно празнувайте Нова година в Париж?

  Шопинг в Париж е толкова красив, но е на разположение далеч не е за всеки. Въпреки че кой ви пречи просто да отидем на пазар и да видим, че в тях се продава? А витрини в Париж в периода на новогодишните празници са по-скоро красиви витражи. Те са украсени с гирлянди, лампички и играчки, а в някои може да се наблюдава цели действие и изпълнения.
  Ако разчитат на коледни намаления, но напразно. Във Франция такова нещо няма, а цените намаляват обикновено само до края на януари.

  Полезни съвети


  Няколко полезни съвета пътници:

 • Винаги носете със себе си термос с горещ чай. Навън е студено, а чашката за кафе или чай в кафенето може да удари по вашия джоб.

 • Не забравяйте да вземете със себе си фотоапарат!

 • За да не се загубиш, пазаруване на картата на Париж.

 • Вземете със себе си речник на френския език, на английски тук говорят малко.


 • Нека новогодишната почивка ще бъде запомнен и да успее.