Всичко от света на
модата
» » Какъв брой ще праздноваться Великден през 2015 г.?

Какъв брой ще праздноваться Великден през 2015 г.?

15-11-2014, 11:18
1508
0
Красив и светъл празник на възкресението на господа е най-основното, значим и обичан от православните християни, защото е един специален ден на победата на живота над смъртта, в деня, когато стана ясно, че смъртта не е края на всичко, а само е проводник на Царството Божие.
Светлото Христово Възкресение, както се нарича Великден православни, отдавна се превърна в повсеместно отмечаемым събитие, вярващите към него се подготвят предварително, като се спазват семинедельный пост, който предполага не само отказ от голямо разнообразие в храната, но и да е време на духовно пречистване и покаяние.
Какъв брой ще праздноваться Великден през 2015 г.?

Факт възкресението на Исус Христос е от основно значение в цялото християнско учение, ето защо той е богат на много традиции и ритуали, голяма част от които се спазват и до ден днешен. Великден е преливащи празник, у него не е установена датата, така че всеки път се дърпа, като следвате исчислениям по luni-слънчев календар.
За да се разбере какъв брой ще Великден в следващия, 2015 година, съвсем не е задължително сядат на сложни изчисления, а е достатъчно да погледнете нашата статия, където ние ще ви обясни всичко най-интересно за този велик празник. През 2015 г. православни християни Великден се пада на 12 април, а, значи, точно на този ден е важно да се подготвите предварително.

Как празнуват?


Разбира се, за да пълнота усетите пасхалната радост, важно е да преживеят пост, като предписват монашески правила, вярно е, че такъв акт се изисква пълна отдаденост и искрено разбиране за това, което го правиш. Честванията на този светъл празник, според обичая, започва с великденски богослужение, което се извършва през нощта, събота, неделя.
Обикновено в православни храмове празнична служба започва точно полунощ, но ако искате да получите директно вътре, най-добре предварително да дойде и да заеме мястото, защото в светата нощ на църквата прелива.
Празнична служба винаги е наситен с радост и позитивна нагласа, смята се, че тя е "лесно" и много тържествено. След края на службата всички се поздравяват и "христосуются", а след това организира празненство, на дома или направо в храма, това е вече без значение.
Какъв брой ще праздноваться Великден през 2015 г.?

Подготовката за празника винаги започва по-рано: няколко дни преди събитието, обикновено в четвъртък, трябва да притежават къща пролетно почистване, а не просто да избършете праха и за да покрие следите подове, но и измиване на прозорци, задължително се мотае чисти пердета, всички около трябва да заблести!
Всичко за готвене в дома е по-добре да завърши до петък, която се нарича страстна, най-тъжно и тежък ден, не само през цялата страстна седмица, но и за цялата година. В събота обикновено се пекат за великден и козунаци, боядисани яйца и се приготвя екстри на празничната трапеза, ако вече не са това да стане в четвъртък.
Този празник, изпълнен с уникални традиции и обичаи, е любимо, като възрастен поколение, така и при деца, тъй като тя е буквално край до край се пробива жизнеутверждающим нагласа. Празник Великден продължава дълго, на 40 дни, точно толкова, колкото и Исус Христос се явил на учениците си и обикновените хора след своето възкресение, а на 40-ия ден той се възнесе на небето, към своя отец.
Естествено, това не е пищна трапеза, какво обикновено се случва в самия празник, и дори първата седмица след него, но в този период хората все още често ходят взаимно на гости, за да ядат козунаци и играят великденски игри.

Основните герои-Светло Христово Възкресение


Великден и козунаци


Може би за повечето от нас Великден - това е точно празничната маса, на която са поставени две от най-големите символа на празника - шарени яйца и, разбира се, на великден. Между другото, далеч не всеки знае, че изцяло с аромат на пасочки, украсени с бели картофи глазура с разноцветни крупинками на захар, е, всъщност, козунаци и ето великден - няколко други ястия.
Какъв брой ще праздноваться Великден през 2015 г.?

Истинска великден задължително се приготвя от извара, пече във формата на пресечена пирамида, която по традиция символизира гроба Господен. Има голям брой най-разнообразни рецепти, които ще помогнат дори и гръмна домакинята да се справят с това угощением.

Великденски тестисите


Яйце винаги е символизирало зарождающуюся живот, а от времето на основаването на този празник, те все още и са се превърнали в символ на възкресението на Христос. Министърът на транспорта Христос дойде на императора се ангажират с благата вест, да споделя, че Христос е възкръснал, и в дар донесе извънредно яйце, тъй като богатствата у него не е имало, а да дойде в двореца с празни ръце не беше прието.
Какъв брой ще праздноваться Великден през 2015 г.?

Императорът не повярвал на Мария, като се гарантира, че ще възкръсне от мъртвите нереално, точно, както и това, че бяло яйце вмиг ще се промени цвета си. Ако се вярва на древно поверие, това бяло яйце, в ръцете на Мария Магдалина, в момент стана ярко червено.

Божият Агнец


Става въпрос за ранна ягненке, с които в много страни по света е свързан този празник. Например, в Западна Европа, винаги може да се намери великденски картини с образа на агнето, символ на великата жертва на Христос.
Какъв брой ще праздноваться Великден през 2015 г.?

Зюмбюли и нарциси


Великден - празникът на пролетта, и, следователно, заедно с природата се събуждат и душата ни.
Какъв брой ще праздноваться Великден през 2015 г.?

Съвсем не е изненадващо, че още един символ на този празник са се превърнали пролетни цветя: между другото, нарциси и зюмбюли в по-стари времена е наречен великденски лилии, именно на тях се украсяват празничната трапеза и икони.
Интересен по темата