Всичко от света на
модата
» » 11 джулия - в деня, когато отбелязват празника на шоколад

11 джулия - в деня, когато отбелязват празника на шоколад

8-10-2014, 14:40
554
0
А вие знаете, че веднъж в годината има такъв ден, който ви позволява килограма поеме сладко, но при това да остане абсолютно ненаказани? Става дума за международен ден на шоколад, който е съвсем млад, но от това не по-малко любим празник, много народи по света.
11 джулия - в деня, когато отбелязват празника на шоколад

Понякога дори се говори, че това е единственият ден в годината, когато, колко ще шоколад не е ял, излишните калории ти не багажник! Разбира се, специалистите и лекарите категорично отказват да се съгласят с това твърдение, предупреждават, че прекомерната употреба на такива бонбони може да доведе до наднормено килограммам, че, естествено, че е изключително вредно за здравето. Но нека не бъде за тъжна, понякога се поглезете все още е възможно, още повече, че в този и този празник!
Историята разказва за това, че от ден на шоколад, и като международен празник, който сега се празнува всяка година на 11 юли, излезе с най-важните sweet зъб, на френски език.

Именно във Франция, за първи път, през 1995 година, се проведе фестивал по случай този празник, идеята на тези събития стана на вкус и много други любители на сладките неща, защото от това, което ден шоколад със своите традиции и особености и разпространение в много страни по света.
Ние сме в страна, разбира се, не остана, затова сега всяка година на този ден, за да отпразнуват това събитие, както и да ви поздравя за сладкари, разработчици фантиков за шоколадови бонбони, както и просто за всички онези, които много обичат този деликатес.
11 джулия - в деня, когато отбелязват празника на шоколад

Защо точно шоколад е отличен с такава чест заиметь свой собствен празник? Да се обясни този факт е доста просто. Като вземем под внимание факта, че шоколадът е един от най-древните лакомство, което човек се е научил варете още няколко хиляди години назад.
Между другото, интересно е, че дълго време, с характерната за нас плочки шоколад не е форма, той изобщо не е твърда, да го вари и се пие в течно състояние.
Смята се, че първите, които го направихме именно ацтеките, които в продължение на много векове, се смесва запечени и смлени какаови зърна с топла вода, а след това още и приправляли го горчив пипер. В резултат на това се получава пенесто, достатъчно смели и, което е характерно, горчив напитка, която са употребявали е задължително студен.
По-късно, "напитка на боговете", както понякога называло местните племена, е мигрирала в Европа, където е станал доста популярен сред аристокрацията и привилегировани особи, които могат да си позволят подобно лечение.
11 джулия - в деня, когато отбелязват празника на шоколад

За онова време напитка, се превърна в гореща и сладка, който дойде на вкус много аристократичным жените, смятащи го най-истински афродизиак и продукт, който може да се събуди истинска страст. Си толкова обичайно, твърда формата на плочки, шоколад, придобити чак в края на XIX век, който постепенно измества популярен по това време, течен вариант екстри.
С течение на времето шоколад стана се произвежда в промишлени мащаби, след което плиточку сладенького могли да опитате и простосмъртните. Може би точно оттогава той е получил максималния за разпространение и придобива световна любов на милиони хора.

Шоколадът е полезен?


Оказва се, шоколадови плочки и пръчки - това не е просто сладки, които доставят невероятно удоволствие, след усвояването им, е и доста полезен продукт, вярно е, ако се консумират в умерени количества.
11 джулия - в деня, когато отбелязват празника на шоколад

Оказа се, че в състава на шоколад съдържа специални вещества, които, по мнение на експерти, имат положителен ефект върху сърцето и кръвоносните съдове. Освен това, в тъмните разновидности се съдържат вещества, които стимулират образуването и отделянето на хормони на щастието, които е хубаво повдигне настроението и поддържат общия тонус на организма на необходимото ниво.
Също така някои учени твърдят, че е деликатес съдържа антиоксиданти, които значително забавя процеса на стареене на кожата, както и вещества, които дори са в състояние да се бори с рака!

Ето един невероятен продукт, който е в състояние да донесе значителна полза, съвсем не е изненадващо, че в близкото време той дори бе определен най-истински паметник! Това се случи в града Покривка, Русия, през 2009 година. Че и да се говори, че любителите на шоколад, всъщност много много, така че изненадващи и фактът, че с течение на времето, този продукт придобива собствена история и приятна почивка.

А какво се случва в света?


В различни страни на света в Деня на шоколад се появяват най-различни дейности, които задължително се отнасят към сладко свойства на продукта. Например, в някои по-големи фирми Москва съществува традиция, следвайки която, по-опитни служители трябва да забавляват шоколад, изделия на по-малко опитни служители, така да се каже, за обмен на знания.
Срещат се и варианти обратното, когато по-младите служители са обработени за по-възрастни и опитни, за да се, така да се каже, "благоразположението" старши колеги.
11 джулия - в деня, когато отбелязват празника на шоколад

Ако се чудите как празнуват този ден, най-добрият вариант ще бъде на посещение в някоя фабрика или магазин за бонбони, които са ангажирани в производството на шоколад . Там в такива дни е задължително да се организира екскурзия, където всички желаещи е задължително да разказват всичко за сладко лакомстве и производните му, апостолите за процеса на създаването му, както и извършва всички видове дегустации и конкурси.
Празник задължително включва различни изложби и майсторски класове на известни белгийското шоколатиери, които ще ви помогнат да се решат в процеса на производство на шоколадови бонбони, а също така ще ви осигури възможност да опитате сами в ролята на този създател тези невероятни деликатеси.
Какво може да бъде по-интересно, отколкото последващото яденето на шоколадови бонбони, които са били изработени вашите ръце или ръцете на вашите близки?
11 джулия - в деня, когато отбелязват празника на шоколад

Ако сред вашите познати и приятели има хора, които по някакъв начин са свързани с производството на шоколад, в производство, а след това не забравяйте да се подготви за тях интересни писма в този ден, може би ще ги изненада приятно, защото за съществуването на този празник е известно, все още далеч не е всичко.
Интересен по темата
Как да направим шоколад маска у дома
Как да направим шоколад маска у дома
Как да направим шоколад маска у дома: на сладки рецепти за красота Лесни шоколадови маски в домашни условия: рецепти и начини на приготвяне.
Грильяж в домашни условия
Грильяж в домашни условия
Начин на приготвяне грильяжа: ядки и карамел Грильяж в домашни условия се различава малък набор от съставки, простота в приготвянето и
Как да приготвите горещ шоколад
Как да приготвите горещ шоколад
Горещ шоколад в домашни условия: чаша вълшебен вкус Чудесно се затопли зимна вечер на чаша горещ шоколад. Украсете готовата отвара парчета
Шоколадови палачинки
Шоколадови палачинки
Как да направим шоколадови палачинки: от обикновен палачинка в десерт Как да направим шоколадови палачинки. Рецепти - обикновен, с ром, с ягоди
Като разтопете шоколад в домашни условия: 5 рецепти
Като разтопете шоколад в домашни условия: 5 рецепти
Как правилно да разтопите шоколад: на себе си confectioner Разтопете шоколада - не от прости: направих че нещо не е наред и десерт не се