Всичко от света на
модата
» » 9 Май - Ден на Победата и велик празник

9 Май - Ден на Победата и велик празник

8-10-2014, 14:48
1073
0
Наближава един незабравим и значими за всички нас празник - Ден на Победата. И това велико събитие със сигурност ще трябва да празнуват заедно с детето си. А как точно да го направите?

Празнуват или не?


Ако вие не смятате, че този ден е празник, а това е много, много тъжно. Тази дата - повратен момент на епохата, това е нашата история, част от нашия живот. Ако не са тези смели войниците, които отвоевывали родната земя цена собствените си животи, а след това и сегашното поколение, най-вероятно не е било. И за спокоен и стабилен живот говори е било невъзможно.
9 Май - Ден на Победата и велик празник

Ако имате дете, то празнуват този празник струва поне заради него, че младото поколение знае историята на страната, в която се качва, ценило живота си и мирно небе над главата си, уважало старши. Децата трябва да разберат, че всичко, което сега има, ние сме длъжни да ветерани - толкова безкористни войници за свободата, които представиха своите сънародници бъдещето.

Обикновен празник или специален ден?


Струва си да се отбележи, че в Деня на Победата - това не е просто обикновен празник и излишната продукция за всички тези, които работят. Това е съвсем особена дата. Така че и празнуват 9 май трябва по-специално.
Тъжно и жалко за да гледате на днешната младеж, която излиза на площад " и други посещавани места не след това, за да ви чест на победителите и се радват на победата, а просто за да се срещнат с приятели и да се забавлявате. Особено гадно е да наблюдава пиян тийнейджъри с цигари и да видя купчина празни бутилки и бъчви.
Не си струва да се превръщат 9 май в пьянку!

Не оскверняйте паметта на тези, които са се борили за това, че ние живели. Разбира се, среща с приятели или със семейството си могат, това не е забранено и не е забранено. Например, можете да отидете в природата, за печене на барбекю. Но не забравяйте за какво сте се събрали.
И, разбира се, не забравяйте за основните правила за безопасност, както и премахване на зад себе си целия боклук. И внимавайте за детето си, в природата му може да се сблъскат маса опасности и заплахи.

Поздравете тези, които на този достоен!


Кой защитава ни от преди много години? Благодарение на които ние живеем сега? Разбира се, това е многоуважаемые ветерани. Именно те заслужават особено уважение и благоговение. Именно те са герои, именно в тяхна чест трябва да звучи на всички писма. За съжаление, години отиват и никой не пощади. Тези, които са видели всички събития на войната със собствените си очи, е останало малко. Всеки, който е участвал в битки, още по-малко. И все пак те все още имат!
9 Май - Ден на Победата и велик празник

Непременно поздравете ветерани! Ако имате познати герои от войната, отидете с детето до тях на гости. Купете си цветя, плодове. Пациенти в напреднала възраст е много важно внимание. Така че, ако сте заедно с чад смастерите домашна картичка или някакъв друг спомен, опитни ще бъде двойно удоволствие! Нека детето научите бързо някакво стихотворение за войната и нейните герои и ще му.
Дори и сред приятели ветерани не, това не е причина да се откаже от такива идеи. Идете в магазин за цветя, купете си цветя и да се пазят на пътя на място във вашия град, в който обикновено в този велик ден се събират ветераните. Подарявате цветя непознати герои, выражайте им моята благодарност! Можете да се снимат с ветерани, и на тях това също ще бъде хубаво.

Идете в значими места


Със сигурност във вашия град има места, свързани с Великата Отечествена Война. Това могат да бъдат паметници, разрушени сгради и др. Непременно посетете такова място с детето си. Ако имате възможност, запишете се на екскурзия, защото знаят историята на родината си, трябва всеки. Но в ролята на екскурзовод е напълно в състояние да излезе и вие, ако се подготвите добре.
9 Май - Ден на Победата и велик празник

Можете да си купите специален книжка (като често се продават директно в непосредствена близост до важни места). Както можете сами да се проучи литературата. Намери я лесно в библиотеката или в интернет (важно е, че всички данни са верни!). Историята трябва да бъде интересно, така че научете нещо интересно, да разберете, че е свързан с едно или друго място. Нашите деца трябва да знаят своята история! А да им помогне в това трябва да се родители.
Ако във вашия град има музей, в който се съхраняват военни експонати, непременно идете там! Със сигурност детето ще бъде интересно да се видят предмети от бита и оръжия, военни години.

Посетете митинг


През годините са се развили някои традиция честването на Деня на Победата. В много градове всяка година на 9 май се провеждат митинги. Посетете събитието. Може предварително да се подготвим за него, като плакат. Това може да е детска рисунка, в която детето изящни изкус събития на война или на честването на Деня на Победата. А може да се направи малък банер с благодарност за ветерани.
9 Май - Ден на Победата и велик празник

В някои градове се провежда акция "Лицето на Победата", която има за цел да покаже лицата на героите. Ако, например, се сражава си дядо, който вече не е жив (или който не може самостоятелно посещение на митинг), поръчайте му портрет или направете по-голяма снимка, пронесите я с гордост, показвайки на целия едно от лицата на Победата!

Училищен празник


Как празнуват 9 май в училище? Празник трябва да бъде интересно. Какво можете да направите?

 • Нека всеки ученик да научите бързо по един стихотворению за война или ветерани. Това може да бъде едно малко стихотворение. Важно е, че децата казваха стихотворения с душа, вникали в тях и да разбират същността.

 • На целия клас, непременно трябва да научат поне една военна песен и пееш заедно и в хармония. Най-лесният и познат вариант на всички - това е известната "Катюша". Но има много други песни. Не избирайте прекалено сложни и дълги произведения, децата им лесно се помни и пее.

 • Можете да изиграят сценку или цял спектакъл. За основа на сюжета могат да се вземат реални исторически действия или същия сюжет на някой известен военен филм. Важно е да се въоръжите с военна атрибутикой. Намерете туника, барети тип пилотки и шапки, флакони, играчка пушки и пистолети и всичко останало, което може да напомня за войната и нейните герои.

 • Ако има такава възможност, непременно поканете в клас ветерани. Нека той kampaniyaigra за това, което е видял, че се чувствах, заради което се е борил. За децата ще е интересно да разговаря със свидетели на тези събития и да научите повече подробности за военните действия.

 • Прекарайте тест, чрез включване в него на въпросите на Великата Отечествена Война. Ето някои от тях: • Кой е инициатор на началото на военните действия? (Германия, Адолф Хитлер).

 • Когато започна Великата Отечествена Война (1941 г. 22 юни).

 • Кои ви са известни на града-герои? (Москва, Одеса, Севастопол, Новоросийск, Мурманск, Киев, Ленинград (Санкт-Петербург), Сталинград (Волгоград)", Минск, Смоленск, Тула, Керчь).

 • Какво име носеше план за нахлуването на Германия в СССР ("План Барбароса").

 • Коя битка е важна и повратна по време на Великата Отечествена Война (Сталинградская битката).

 • Какво име (по фамилното име на сержант) носи къща, располагавшийся в Сталинград, който съветските войници тя е защитавана от няколко месеца? (Къщата На Павлов).

 • Кой командва Първата Белоруските фронт при вземането на Берлин (Маршал Жуков).


 • Честване на Деня на Победата достойно!