Всичко от света на
модата
» » Как можеш да издълбае тиква за Хелоуин?

Как можеш да издълбае тиква за Хелоуин?

8-10-2014, 15:06
1276
0
Много известен е празник, а особено често в англоезични страни, набира скорост и в нашите родни градове, го чакат възрастни и деца. Все пак, след като този ден може наистина да прекарат по-специално: да се отдадете украса у дома различни символичным интериор, идва с конкурси и програма за празничния да излиза, да се измисли и бърникането си тематични костюми , а също и нарязани на известна много, тиква с красива глава.
Как можеш да издълбае тиква за Хелоуин?

Джак фенера, а именно така са нарекли този необичаен символ на Хелоуин, трябва да красят всеки дом в този необичаен празник, защото той е в състояние да предпазва от различни немъртви и свръхестествени същества.
Традиционен Джак фенера - това е тиква, от която са удобни внимание всички чаркове и нарязани на нея кровожадную лицето му, обикновено там са очите и хищнически усмивка.

Сега, обаче, изрязване на тикви за Хелоуин е получила голямо разпространение и се превърна в цяло изкуство, хората се практикува по-близо до насрочената дата и на самия празник се проявяват своите нови шедьоври.
В училища и други учебни заведения често се организират конкурси в най-необичайна и уникална тиква, така че фантазията в този случай - важен спътник и помощник.
Но заедно с това е хубаво да знаете как може да издълбае тиква за Хелоуин бързо и лесно, но тя да получи достойна и красива. Да прави това може да се цялото семейство, важното е да разпределят отговорности: някой рисува или търси скица, някой тиквата се почиства от семето, а някой старателно премахва от лицето му.
По този начин, вие вълнуващо и обогатяващо да прекарате време с цялото семейство, а ние ви ще помогнем на вашите препоръки.

Как нарязани на Джак фенера от тиква?


Най-важното при изготвянето на тикви за тези занимания е да изберете свежа и красива тиква, тогава крайният резултат наистина ви моля.

 • Прясна тиква е важно това, че тя все още не е толкова груба кожа, така че от нея по-лесно ще изрежат, освен това тя е в състояние да продължи по-дълго ви моля, тъй като ще остане по-дълго и не в противен случай ще изсъхне. След като всичко ще е готово, намажете филийки с вазелин, или за няколко часа намалете на Джак във водата, така че тя да може по-дълго да запази своя вид и да не изсъхне. И така, започваме.

 • В целия процес на създаване на Джак фенера ви трябва да е свежа и красива тиква, за предпочитане е подходяща и пропорционална форма. Някой предпочитат ниските и пузатенькие мордочки, а някой - овална форма и високи. Също така осигурете остър кухненски нож, лъжица, шаблон или рисувани от вас скица мордочки, между другото, ако по природа не е художник, а след това в пространството на интернет може да намерите много забавни и изключителен скици зеленчуци от семейство тиквови, намордници, и често те изобщо не са на очите и устата, но могат да представят някакво животно или, например, силует свещи. Тези фенери са много необичайни и дори и стилни. Също така осигурете шайло и стъргало, ще отговарят на обичайните гребло.

 • На първо място само дупка в тиква, чрез което ще выниматься семена и вътрешната част. Най-често отсече място с конска опашка, обаче ако вътре ще се поставят чаша с фенерче, а не свещ, тогава по-добре ще е да се направи дупка на дъното на тиквата. Ние извършваме подобна операция обикновен нож, предварително набросав маркер контура на окръжността.

 • Вземете стъргало или лопатката и започваме вычищать всички семена и тиква плът, за не особено брезгливых може да се предложи вариант за оттегляне на плътта си с ръце - така ще бъде по-бързо.

 • Парцел скица на изготвен от фенерче, може да е маркер, но по-добре да се залепи листче с шарките на тиксо с тиква, а по пътека пробива с шило фигура - на зеленчуци и ще остане готова муцуната от десетки малки дупки. Нататък следва нанесенному с шило пътека, отрязани с нож фигура, най-важното в този случай е да не се бърза, максимално се придържат към контура на скица.

 • Когато муцуната е готова, започваме да я подсветка. Ако сте решили да се поставя вътре свещ, след предварително го сложете за няколко часа във фризера - така тя ще бъде по-дълго гори. Най-ярко осветление, разбира се, електрическо: просто навийте малък буркан електро-венец и го поставете в тиквата - дупка в такъв случай трябва да е долу. Джак е готов!


 • Защо именно тиквата?


  Наистина, това, че такава тиква - символ на деня на вси Светии - всички знаят, но ето откъде традицията нарежете тиквата на празника Хелоуин, е известно далеч не на много. Според легендата, тиква с прорези и светлина вътре - символизира прокълната и потерявшуюся душа, която не може да намери своето пристанища.
  Как можеш да издълбае тиква за Хелоуин?

  А всичко това е в един ирландски пьянице, който успя два пъти да мамят най-дявола. В навечерието на празника, когато цялото зло може свободно разгуливать по улиците, пияниците Джак свършиха всичките пари, а да се откаже от удоволствието да се пие малка чаша бира - той не може. Тук, на прага се появява не кой да е друг, а на самия дявол, и предлага своята помощ, естествено, в замяна на душата на Джак.
  Пияница се съгласява, дяволът се превръща в монета, за да плати разходите Джак на ел, но последният не е изненадан и хвърли в монета за себе си в джоба, където е припрятан сребърен кръст. Дяволът се оказа в капан и молел за милост, след което обеща на Джек остави го на мира на 10 години.
  С течение на времето, срещата е неизбежна, но и след 10 години Джак успя да се надува на дявола, освободен от наказание завинаги. Дяволът обещал, че никога няма да отнеме душата на Джак със себе си в ада.
  Но всички ние сме смъртни, дойде час и пияниците Джак, но и за всичките му щуротии, душата на Джак не попадне в рая, а те се върнаха в ада, дяволът само се усмихна и отказа да вземе душата му, защото той е дал дума спазя обещанието си.
  За душата на Джак не е бродила в най-непрогледния мрак, дяволът сподели с нея парче уголька от един лагерен огън, докато Джак опаковани в ряпа, вятърът не успя да духне светлината му е последната надежда. Оттогава се скита по светлината на Джак, в очакване на Страшния съд.

  В днешно време, вместо от ряпа се използва тиква, това се дължи на факта, че тя е една от най-разпространените зеленчуци в Америка, където е най-развито този празник. Той, между другото, е там внасят заедно с преселници от Ирландия. Между другото, вместо от ряпа или тиква, по-рано понякога са използвали големи картофи или дори цвекло, всичко зависи от реколтата и количества зеленчуци.

  Тази легенда вече много стотици години, но до ден днешен тиква Джак фенера осветява прозорците на уютните апартаменти и къщи, отпугивая всички вредители. Между другото, можете да видите видео уроци по вырезанию тиква, може би сред тях ще намерите точно тази, която ви се прииска да направите със собствените си ръце.
  Интересен по темата
  Тыквенная диета за отслабване
  Тыквенная диета за отслабване
  Диета на базата на тиква: без допълнителни стеснений Тыквенная диета е прекрасна възможност да отслабнете, при това не силно да ограничава себе
  Ползи и вреди от тиква
  Ползи и вреди от тиква
  Полезни свойства и противопоказанията тиква: лекарство за цялото тяло Тиква ще помогне за повишаване на имунитета, успокояване на нервите, за
  Пълнеж от тиква за пайове
  Пълнеж от тиква за пайове
  Пълнеж от тиква за банички: сезонни радост Тиквата се съчетава с различни видове храни, защото опции плънката от тиква за пайове много. Сладък
  Супа от тиква проста рецепта
  Супа от тиква проста рецепта
  Как се приготвя супа от тиква: полезни първите ястия Супа от тиква позволява не само да получите достатъчно, но и за преодоляване на безсъние,
  Ризото с тиква: 3 рецепти
  Ризото с тиква: 3 рецепти
  Ризото с тиква: полезно и вкусно Тиквен пилаф първоначално е била ястие на бедняци, които не могат да си позволят скъпи агнешко. А сега е по -
  Как да се готви просо каша с тиква: 4 рецепта
  Как да се готви просо каша с тиква: 4 рецепта
  Начин на приготвяне просо каша с тиква: полезни рецепти Как да се готви просо каша с тиква. Рецепти с млечна каша, в тенджера и във фурната.