Всичко от света на
модата
» » Джаз фестивал Koktebel 2013: това си струва да видите

Джаз фестивал Koktebel 2013: това си струва да видите

8-10-2014, 15:06
835
0
Velvet сезон в Коктебеле идва под звуците на джаз и етническа музика. От цяла Украйна и от съседните страни, за да привлича хора, привлечени от невероятен спектакъл. Това е Джаз фестивал "Koktebel 2013". Събитието е с международен статут, под егидата сега се обединиха участници от седем страни. Ловецът се разгръща във формат Open air - под луксозни крымским небе. Тази есен събитието ще се проведе от 12-15 септември.
Джаз фестивал Koktebel 2013: това си струва да видите

Между другото, миналата година на фестивала отбеляза десетата годишнина на своето съществуване. Скоро джаз изпълнители ще се съберат в единайсети път. Първите концерти отгремели през 2003 година. Идеята за проекта принадлежи на Дмитрий Киселеву - известния тележурналисту от Русия. Традиционно тук цари соул атмосфера, участници и изпълнители общуват приятелски, така че след заминаването ви остава топло усещането за празник. Публиката е предимно културно и интелектуално по-развита.
Събитието в Коктебеле е уникално не само за Украйна, но и по стандартите на общо пропан-БУТАН. Всяка година тук се увеличава броят на участващи сцени, в програмата за въвеждане на нови тенденции и стилове. На Волошинской (камерна) сцената обикновено играят блюзовые и джаз изпълнители, които предпочитат класиката.
На площадка с вход свободен Open Stage зрителите могат да се насладят на творчеството на перспектива за младежта. Именно на тези от руски специалисти направиха своя дебют на световноизвестната етно-екипът на "думи duha-Браха", "Сребърна сватба" (phreak-кабаре от Беларус) и певицата Petra. Основната съща маса "поклонници" привлича площадка NuJazz Stage, със седалище в рамките на Юнге - култовия нудистского плажа. Освен автентичната атмосфера на сцената може да се похвали с големи имена като хедлайнерами, погружающими нас във феерия от звук.
Нека да се запознаят с тези, които ще свирят на джаз фестивала в Коктебеле в сегашния септември. На основната площадка ще се изявят: Нилс Petter Molvaer (водещ европейски импровизатор), легенда на джаз сцени Свилен Truffaz, електронни дела капитанът на Саймън Грийн (снискавший си слава под името Bonobo) и легендарни Telepopmusik. Саймън Грийн, между другото, наскоро издаде новия си албум "The North Borders", в подкрепа на устрои грандиознейший национално турне, в рамките на който и да е планирано live-изпълнение в Коктебеле.
Джаз фестивал Koktebel 2013: това си струва да видите

До хедлайнерам на фестивала ще се присъединят и популярни руски тромпетист Вадим Эйленкриг. Очаква се пристигането на кубински цигулар Omara Puente и проекта Ріапобой, ръководено от Димитри Шуровым. Белгийски музикант Луи Франк възнамерява да представи своя сольник ATLANTIDA. Ще се насладите на слуха и The HARDKISS, местни изпълнители, признати от Откриването на година. Италиански вкус ще доведе до поява Montefiori.
Привържениците на ретро-стил моля посетете REAL JAM - москва колектива, взявшегося за възраждане на олдскульных джаз традиция. Трио вокалисток под съпровод на ударни, саксофон, китара, и т.н и ключове ще ни световно известни хитове на Франк Синатра, Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Мерилин Монро и сестри Андрюс - уникални авторски аранжировках. В репертоара на московчани и рок-н-рол, jive и boogie woogie.
Специален проект на фестивала ще се превърне в "Нова британска музика". В рамките на събитието ще се представят ярки екипи, които представляват нова британската вълна - композитор-мультиинструменталист Patrick Wolf и екип под името Submotion Orchestra. Ще бъде и трета страна "на британската" програма, но името му все още не са разкрити.
Изпълнения на Волошинской сцената са организирани във формат характерни майсторски класове. Сред хедлайнерите Волошинки - Plaistow, Jacob Karlzon Трио, David Helbock, Herbie's EXPLO 3000 Зоя Gilby. Така че тази есен пакетираме раници и - в Koktebel!