Всичко от света на
модата
» » Ден на Свети Николай: на всичко за един празник

Ден на Свети Николай: на всичко за един празник

8-10-2014, 16:09
978
0
Ден на Свети Николай в нашата страна се радва на не толкова силна популярност, тъй като на Нова година. Но напразно, защото е много добър и мил празник, който трябва да се разграничавам от всички вярващи в чудото на хората. Ние ви с удоволствие ще ви разкаже, как се появила традицията да се празнува Деня на Николай, че решава да даде на този ден и защо е важно да не забравяме за този празник.
Ден на Свети Николай: на всичко за един празник

От повече в живота ни добри празници, толкова по-щастливи ще бъдем. Така че ние искаме да си на семейството на традицията да празнуват празника на Николай.
На деветнадесети декември всяка година православните цял свят обединява голям празник - Ден на Св. Николай Чудотворец. На този празник вековна история, го празнуват нашите предци са започнали много отдавна.

История на възникване на


Всеки събития в този свят има собствена легенда за възникване. Много века, в далечна Азия, в малък град в Света, живял един млад човек. Името му е Николай. Това момче беше едно прекрасно детство, родителите му са богати и добри, така че си винаги обграждат грижа, любов и богатство.
Но един ден се случило нещастие. Родителите му са умрели, и той остана сам на този свят. Николай не е загубил вяра в доброто и ето, в един прекрасен ден той чух новината. В нея говорих за това, че красиво момиче не може да влезе в брак с любимия си, тъй като у него не е имало пари за зестрата си.
Ден на Свети Николай: на всичко за един празник

В този момент Николай разбрал, че има богатство, което не му носи щастие, а около него страдат хора, които нямат пари за елементарни неща. Същата нощ Николай отиде в къщата на бедно момиче и остави леглото й чанта със златни монети. Събуждайки се, тя не повярва на очите си и каза на всички, че това е един ангел дошъл при него от небесата.
Тогава Николай разбрал, че няма по-голямо удоволствие, отколкото да правят хората щастливи. И тогава в града се появяват чудеса. През нощта той да проникне в най-малките къщи на бедните, и оставял им храна, лекарства и меки играчки.
Николай дълго време можеше да остане неузнанным, но все пак една нощ, той не успя да се скрие от хората. Когато населението на града увидело на ангела, те веднага решили да го изберат епископ.
Дори и след смъртта на Николай не престана да донесе на хората добре. Хората, които идваха на неговия гроб, възстановени. Малките деца вярват, че ако те бъдат добре се държат, Свети Николай е задължително към тях да дойде. Оттогава нашите деца не са загубили вяра в чудесата на Св. Никола.

Ден на Свети Николай: традиция и подаръци


По традиция през нощта с 18 на 19 декември Николай посещава домовете ни, особено тези, в които живеят малки деца, и ги оставя приятни подаръци.
Възрастните също трябва да вярваме в чудото, следователно и им Николай не оставя без внимание. Ако преди лягане мисля, че най-едно желание, тогава Светият непременно ще му.
Спомняйки си за славните дела на Свети Николай, хората се опитват да бъдат поне малко на него приличат, така че е взето в навечерието на празника се раздават на всички дългове и да си прощаваме един на друг.
Празник на Свети Николай - това е една чудесна възможност да накарате вашето дете да вярва, че чудеса може да се случи. И не е важно, че в ролята на магьосник ще се застъпи. Важното е, че това е вяра в чудото.
Ден на Свети Николай: на всичко за един празник

За това вашето дете да очаква с нетърпение Николай трябва да се подготвите за празника. За няколко седмици до 19 декември кажи на детето легендата на Николае и кажете, за това, че той изпълнява всички желания на деца.
За детето ви е повече положителни емоции, ви съветваме ви да се подготви писмо от Николай. За това подгответе красива специална хартия и скъпа писалка, желателно е, че тя пише с мастило. А сега пишете хубави думи. Похвалете детето за неговите успехи в ученето, за това, че той винаги помага на старейшините и споделя играчките си с другите деца. В писмо може да се напише малко критика, но прави акцент върху това, че детето заслужава своите постъпки добър подарък. Сега можете да писмо красиво свиване под формата на свитъци, вратовръзка червена панделка и поставени дискретно в близост до с малко дете. Нека той ще се събуди и ще види, че Николай за него не е забравил.
Ден на Свети Николай: на всичко за един празник

Нито един празник не трябва да мине без подарък. Само те трябва да символизират добре. Отличен вариант ще бъдат сладки: джинджифил бисквити, бонбони, сладкиши. От играчките най-добре за даване на меки: зайчета, медвежата, на прасета. Войници и чудовища-добре да даде на детето си за друг път.
Забележителен подарък ще станат боя или пластилин, ако детето е фен на творчеството. Е, малко фен на спорта, със сигурност ще се радвате на ново кимоно.
Ден на Свети Николай се падат в началото на зимата, така че можете да дадете на децата си полезни подаръци: ръкавици, носочки, шапки. Само не забравяйте в тях ям бонбони.
Ден на Свети Николай: на всичко за един празник

Много важно е за малки деца колкото се може по-дълго да вярват в чудеса. Това ще ги направи по-щастливи в живота, така че не забравяйте в Деня на Свети Николай оставете им при възглавници малка изненада.