Всичко от света на
модата
» » Как наистина да обичаш тялото си и от себе си?

Как наистина да обичаш тялото си и от себе си?

8-10-2014, 11:55
1215
0
Много съжалявам, че далеч не всички разбират, колко е важно да обичаш себе си, изцяло и напълно, без изключения и извинения. Това също е важно, като е добре да се учи, да растат достойни мъже и благополучным човек, да създадат семейство и да намерят престижна работа.
Въпреки че, стоп, малка поправка. Без любов и самоуважение към себе си е трудно да се постигнат всички тези жизнени ценности, в края на краищата, колкото по-често сме свидетели на положителни емоции, толкова по-привлекателни и по-здравословни превръща в нашето тяло, а следователно, толкова по-интересно ние ставаме за противоположния пол.
Успех и увереност в себе си, пряко свързани с умението да обичаш себе си, да вземе всичките си достойнства и недостатъци, като извлича от нея само положителен опит.

Как да обичаш себе си и тялото си? Първо, не се очаква, че това ще се случи твърде бързо, защото, ако в продължение на много години "програмира" своето съзнание неправилни дефиниции, а след това да ги изведат от там ще е доста просто. "Имам грозно крака", "хълбоци", "нос с гърбица", всеки се опитва да поставим себе си в рамките на стереотипите и сгънати еталони за красота, а струва ли си?
Как наистина да обичаш тялото си и от себе си?

Замисляли ли сте се над това, защо, когато се раждат малките деца, те всички умиляются и на никого не му дойде в главата да каже нещо като "фу, каква дебела плячка" или "какъв погрешен разрез на очите!"? В детството ни винаги възхваляван, така откъде повзрослевших деца дебел корем и маловатый растеж? Всичко е въпрос на осъществяването на обществото стандарти, които ние, без да се уморен примеряем на себе си.
Спомни си, колко има известни личности, които не вземете звезди от небето по отношение на външен вид, имат дори и някои недостатъци, може и така да се каже, но, въпреки това, се радват на бурни популярност от страна на противоположния пол, притежава забележителна увереност в себе си.
Как наистина да обичаш тялото си и от себе си?

Сделката съвсем не е в това, какво имаш на тялото и колко в него "недостатъци", смисълът е в това как ти си в него да се чувстваш, като си го чул. Но как да стане това? Като чуете за себе си и да вземе това, което можете да чуете? Да, като за начало, да овладеят проста техника: застанете пред огледалото и внимателно огледайте тялото си.
Внимателно прочетете всичко характеристики, забележете, това "специално", а не "недостатъци". Ако при вас не се получава да се влюбиш това, което виждате, след това опитайте просто да уча, защото това е вашето тяло и то се дава веднъж в живота си не за самобичевания, а за любов и благоденствие.

Любовта към себе си - най-важният път в живота


Ако сте решили, че ви е изключително важно да обичаш себе си, това не ступайте от този път, правете конкретни действия, може би на първо време те ще изглежда странно, но не променяйте своите souped принципи.
Любовта към себе си, от гледна точка на психологията, това е най-важният фундамент, върху който се изгражда целият ти живот, като трайно и вечно сграда, която изисква постоянни грижи и внимание. Защо тогава някои от хората имат такова мнение е, че да обичаш себе си означава да бъде егоист или нарциссом.
Как наистина да обичаш тялото си и от себе си?

Но това съвсем не е така: приемат себе си като личност и да се отдадете на празно самолюбованием си на размисъл - две абсолютно не пересекаемых понятия, които имат съвсем различна почвата съществуване.
Но, дори отхвърляне на тези глупави мисли, вие, сигурно, ще кажете, че не е толкова просто да обичаш себе си жена, чието тяло е далеч от съвършенство.
Първо, самокритичность - това винаги е добър шанс за самоусъвършенстване, и, второ, преди да започне този процес, трябва да си призная в собствените си особености, да ги приемат като удар, които изискват постоянно внимание и финес.
Представяте си, как би било скучно да се живее, ако всички хора бяха еднакви, щампован роботи, нека дори по-добри, но какви безинтересен! Благодарение на нашите различия, ние различаемся, откриваме в хората нещо ново и интересно за себе си, всичко това е особен източници за вдъхновение и усъвършенстване.

Любовта започва с малки


Откъде да започнем? Да се върнем към нашата първа упражнения и огледалото. Интересен момент: ако човек поиска да се обадя, че той не харесва в себе си, така да се каже, "проблемни зони", тогава той бързо ще намери какво да отговори.
А ето и обратния въпрос, най-често причинява срам, човек далеч не веднага може да се концентрира върху онези части на тялото, които наистина го харесват. Често обръщат внимание на тях, мислете в огледалото и се хвалят, защо усещането за любов, постепенно ще започне да се разпространи по цялото тяло.
Как наистина да обичаш тялото си и от себе си?

Има още един интересен момент: от разглеждането на ранните снимки, които са направени от година-две или три назад, ние най-често отбелязваме, че тогава изглеждат "по-млади, худее, по-красива" - подчертан.
Но никога не се замислим, че и в този момент от време, установено в себе си десетки недостатъци, но сега те за вас е невидима. Ако можем да се угоди на себе си в миналото, то ние сме способни да угоди на себе си и сега, по-добре пропуснете това на никого ненужно звено субективни усещания.
Има един полезен и прост съвет: " бъдете добри към себе си. Спрете да търсите недостатъци, ругайте неща, публично да обижда своя собствена външен вид и постоянно дават от себе си негативните эпитетами, "ти си глупав", "ти си дебела" и така нататък.

Научете се да говоря за себе си добри и мили думи, престанете да се скара на себе си за това, че не са в състояние да се промени, за нос с гърбица или за постоянно лунички. Повярвайте ми, изобщо няма недостатъци, това са вашите специални функции, които за някой от околните непоносимо скъпи. И за теб на първо място!
Огледайте се и помислете за неговия кръг на общуване. Може би, той е преизпълнен с личности, с които ви е неприятно, но на други възможности за комуникация не намерите или може би, потърсете някаква полза от този човек. Дори ако смятате, че ви е не с кого ще общуват, по-добре е да се отървете от хора, които не внасят в живота си положителни емоции, а по-скоро се хранят с вашата енергия, изберете жизненост и вяра в себе си.
В такова обкръжение, вие никога няма да намерите хармония, а, напротив, все по-дълбоко закопаетесь в аец " козлодуй " собствен самобичевания, по-добре самота, отколкото принуждаване на себе си към срещата, тъй като е неудобно да откаже. Научете се да каже "Не!" за което не се крие душата. Повярвайте, място това ненужно движение около вас, с течение на времето, ще замени добри и леки хората с положителна енергия, важното е, да се научат да избират.
И накрая, за да обичаш себе си и тялото си, не забравяйте да го галят, да се грижи и да се оценят. Бъдете съпричастни към сигналите му, балуйте полезна и здравословна храна, не се скъпя за собственото си здраве и красота, е задължително да намерите време, за да бъде сам със себе си и с тялото си.
Научете се спокойно да приемат факта, че с течение на годините нашето тяло конвертиране, а с времето избледняват, след това минава всичко и всеки, само да възприемат това може по различен начин: цял живот търсят недостатъци и всеки ден да страдат по този повод, или просто да се насладите на тези моменти, които имаме в момента.
Избор само за вас.