Всичко от света на
модата
» » Как да се научим да управляваме емоциите си?

Как да се научим да управляваме емоциите си?

8-10-2014, 11:55
1509
0
Всеки човек в живота има случаи, когато не се получава ограничаване на отрицателните си емоции и, попадащи в тях, може да се "счупи дърва за огрев". От това страдат не само вие, но и вашите близки хора. В края на краищата се е случило това, че може да е несправедливо да нарани някого от семейството си, просто поради факта, че те попадат ви на очите си, когато сте сърдити или са разстроени.
Емоциите са много важни за човека, и от това колко добре можем да ги контролираме зависи качеството на живота ни. В края на краищата, когато вземем сериозни решения много важно е, в какво емоционално състояние сме: балансирана ние или възбуден.
Как да се научим да управляваме емоциите си?

Нашите емоции могат да повлияят на съответствието на направения от нас избор, и е в състояние да засягат можем да направим това, че в спокойно състояние никога да не сте решили, а след това ще цял живот да съжалявам за добра постъпка.
Но това не означава, че трябва да се ограничават всичките им отрицателни емоции. В края на краищата, те все още вырвутся навън с още по-голяма сила, и причина за това може да се превърне в някакъв малък повод. Ако вие постоянно ще запази всичко в себе си, то това може да доведе до много сериозни последствия.
Учените отдавна вече е доказано, че сдържаните отрицателните емоции могат да станат причина за развитието на различни нервни и психични заболявания, и дори да предизвика появата на ракови тумори в тялото на човека.

Друга крайност - когато човек е твърде емоционален, и своите преживявания выплескивает навън. Това също е лошо. Защото хората много често изпадат в състояние на страст, и не могат да носят отговорност за своите действия.
Така че много е важно да се научат не да контролират своите емоции и да ги управляват, т.е. преобразува отрицателните емоции в положителни. По този начин, вие не само ще подобри вашето настроение и здравословно състояние, но и да добавите в живота си ярки цветове радост и щастие, и тя ще стане много по-интересно. Как да се научите да управлявате своите емоции?

Откъде да започнете?


Не е лесно да се направи, тъй като емоционално ние реагираме само на това, което е важно лично за нас. Всичко, което засяга нашите вътрешни чувства, непременно се отразява във всичко нашия външен вид. Но има ситуации, когато ни е жизнено необходимо да се запази вътрешно и външно спокойствие, за да вземе правилното решение.
Как да се научим да управляваме емоциите си?

Освен това е трудно да контролират емоциите си живот в съвременния свят. Постоянен стрес и преживявания, правят нашата нервна система расшатанной и ни е трудно да се справи с чувствата си.

Основните начини


Но каква да е сложна, нито е положението - изход от нея, винаги ще има.

 • Досчитать до 10. Ако имате нещо разсърди, не бързайте да се поддадат на това чувство. Досчитайте за себе си до 10 и през това време ще можете малко да се успокоят и да прецени ситуацията, може би тя ще има дори и някои положителни моменти, и след това се сърдя, просто не ще причини.

 • Управление на дишането си. Не е тайна, че когато сме податливи на негативни емоции, нашето тяло реагира на тях соответствующе: нашите мускули са напрегнати, ускорено сърцебиене, дишане често. Така че ето, за да си възвърне състояние на мир и спокойствие, трябва да се научи да диша правилно. За това трябва да се вземе удобна позиция на тялото, и да направи бавно дъх, торакс при това трябва да остане неподвижна. Задръжте дъха си и досчитайте до 4. След това издишайте бавно, като броите до 5. Повтаряте това упражнение, вие скоро ще забележите, че постепенно успокаиваетесь.

 • Използването на въображението. Ако ви вбесява някой човек и искате да го нещо удари. Ударьте му, но само психически. Представете си тази ситуация, като го бият, и че при това се чувстваш. След това в реалност, вие ще се отървете от тази емоция.

 • Използването на хумор. Този начин е подобен на предишния. Например, на вас силно вика на шефа, за да се отървете от този негативизъм, психически представете си го в някакво нелепо в костюм, или напълно голи. След това тази ситуация ще изглежда комичной, а така също и на емоциите, които тя ще предизвика, ще бъдат само положителни. Най-важното - не се смея на глас!

 • Психически се разграничи от стената. Представете си, че между вас и вашия сладкодумник каменна стена, и вие сте защитени нея от негативната енергия на вашите колеги.

 • Рисуване. Нека на всички мои отрицателни чувствата выплеснуться на лист хартия: начертайте, пишете всичко, което ви безпокои, дразни. Можете да нарисува карикатура на дразнещ вас предмет. А след това вземете и сгънете този лист, порвите на малки парченца и изхвърлете в кофата за боклук. С тези листа хартия можете да се отървете от своите негативни емоции.

 • Ресурсное усещане за спокойствие. Запомнете ситуация, в която да се чувствате топло и комфортно, ще е добре и нищо не се тревожат. Най-важното - запомни най-малките детайли на това състояние: звуци, миризми, визуална картина. Например, вие сте на плажа с топло, бял пясък, чувам шума на морето, и ви обдувает приятен бриз. Когато пък ви ще бъде зле или тъжен, вие ще можете да пресъздадете в паметта си това ресурсное усещане за спокойствие. Завръщайки се в реалността, вие сте малко успокоитесь, и ще погледнете на ситуацията от положителната страна.

 • Тренировка на своите чувства. За да успокои своите нервите, трябва да се направи самоанализ, и да разбера, защо точно така се реагира в конкретната ситуация. За да започнете, трябва да се разбере, каква емоция вас усвоили? Това не е толкова просто, тъй като емоциите са смесени. Но распознав същата, която предизвика имате такава силна реакция, ще бъде в състояние да решат, че е станало причина за възникването му? След това ще имате възможност да се предскаже как ще отреагируете за появата на една или друга емоция, както и предварително да се предотврати отражението й върху лицето си. Разбира се, това ще бъде много трудно, тъй като емоции възникват незабавно, и да контролира лицето си в този момент е доста трудно. Но ако усърдно ще тренира пред огледалото, а след това ще се постигне определени резултати.


 • Как да се научим да управляваме емоциите си?


  Полезни съвети: • направете самосовершенствованием, стремете се към това, за да стане още по-добре. Всеки човек има както положителни, така и отрицателни черти на характера. И вместо да се затвори в лошо, някои от развитието си най-добрите качества, обогащайте своя вътрешен свят нови знания и впечатления, да посещават интересни места, общувате с нови хора. И тогава вие ще се чувствате по-уверени и да се справиш с всички трудности. Освен това, на тъга и други отрицателни емоции у вас просто не остава време.

 • Анализ на неговата личност. Това означава, че вие трябва обективно да оцени себе си и да бъдем честни със себе си. Макар да сме и обичаме себе си любим човек, но и ние имаме своите недостатъци и грехове, а това означава, че ние не винаги си прав абсолютно по всички въпроси. Анализ на всички свои конфликти, погледнете на тях от страна на, как се държи в една или друга ситуация? Това ще ви помогне да подреди в собствената си личност.


 • Какви са емоциите?


  Така че емоциите могат да бъдат положителни, неутрални и отрицателни.
  Как да се научим да управляваме емоциите си?

  За най-основни емоции могат да бъдат отнесени:

 • радост - изразява удовлетвореността от себе си и околния свят;

 • интерес - допринася за получаване на нови знания и умения;

 • изненада - неутрална емоция, която отразява реакцията на нови внезапни обстоятелства, както и в зависимост от тях може да премине както в положителни, така и отрицателни емоции;

 • страхът се появява, когато се появява информация за евентуална опасност за живота благополучие на човека;

 • вино - настъпва, ако човек угризения, съжалява за онова, което сме по-рано постъпка;

 • срамът се появява, когато поведението или външния вид не отговаря на очакваните мнението за тях на други хора и на своите собствени;

 • мъка - възниква, когато един човек получава информация, която не може да отговори на някой от най-важните житейски нужди;

 • презрение - изпитваш, ако поведението на човека, на когото е насочена тази емоция, в противоречие с приети в дадено общество моралните норми;

 • отвращение - изпитваш, когато човек се докосва (физически или по друг начин) с това, че в противоречие с неговите идеи и принципи;

 • гневът - най-силна отрицателна емоция. Именно тя е в състояние да съсипе живота на човека, тъй като под нейното действие, той може да попадне в състояние на страст, а това може да завърши трагично. Така че от тази негативна емоция, трябва да се бори. Но преди всичко, нека да видим, какво е гневът?


 • Гневът е емоция, която се появява в резултат на внезапно възникнали пречки за постигане на желаната цел. Човек лудо нещо, което иска, и тук го на някой пречи на това да се получи. Това е най-разрушителна емоция, затова е нужно непременно да разберете причината за възникването му, и колкото по-рано го направите, толкова по-добре.
  Как да се научим да управляваме емоциите си?

  В противен случай може да унищожи не само своя живот, но и живота на други хора. Ако смятате, че ето-ето взорветесь от гняв, излез в друга стая и не се връщайте, докато не успокоитесь, или направете пауза в разговора, за да дойде на себе си.
  Човек не може да живее без емоции, но е много важно какви точно емоции той изпитва? Защото те влияят на нашето настроение, а тя определя качеството на нашия живот. Като се научите да управлявате своите емоции, вие ще станете господар на своя живот!