Всичко от света на
модата
» » Как можете да се отървете от този егоизъм?

Как можете да се отървете от този егоизъм?

8-10-2014, 11:55
916
0
Вероятно всеки от нас, поне веднъж в живота си, се сблъскват с проява на небивал егоизъм, може би сте го виждали със страна, а, може би, някой и ви казва: "Ето това ти си егоист!". Характеристика, разбира се, не е най-приятната, но не всичко е толкова просто, колкото може да изглежда на първо място, това е.
Мнозина са свикнали да смятат, че эгоистам в светлината на добрите живеят по-лесно и по-тихи от останалите, те не са подложени на пустякам, подстраивают всичко под себе си и постъпват точно така, както е удобно лично на тях. И, колкото и да е колоритно не изглеждаше картина, всичко, което в действителност не е така, в резултат, всичко се връща на една и съща монета, хората са свикнали да живеят по законите на "око за око", а Земята, както е известно, е кръгла
Как можете да се отървете от този егоизъм?

Хората, които са свикнали да водят эгоистический начин на живот, извита в собствения си свят на желания, мисли и постъпки, те не се забелязват, което се случва наоколо, не се интересуват от чужди желания, постъпки и проблеми.
По този начин те напълно оградени от живота, все по-дълбоко увязая в по-дебел от лични проблеми и интереси. Не си струва да се бърка любовта към себе си, която се проявява в самоуважении и инстинкт за самосъхранение, с егоизма, който перехлестывает тези понятия, остана на изключително "себялюбии".
Егоизмът - това е черта, която може да има определени степени, които ще бъдат изразени за околните. Например, лесно степен на егоизъм за лице, дори и необходимо, и ето я-тежки степени, които, между другото, могат да прогресират с времето, пречат да живеят нормално и да се радваме на света около нас.
Тези, които са решили да стъпят на пътя на истинския може да се интересуват от въпроса, а как може да се отърве от егоизма, защото той не е толкова просто в действителност. Цялата същност се крие в первопричинах, както и, може би, в грешното възпитание, което закладывалось в човека с най-ранните години.
Факт е, че всички малки деца са егоцентрични, до определен етап на развитие, естествено. Те мислят, че целият свят се върти около тях, слънцето залязва и става тъмно, само защото му е време да спи, и така нататък. Ето само някои хора израстват на тази черта и да си отиде по-далеч, а в някои тя получава един затънал дълго и с удоволствие, развива се.
И все още егоистични, които не са родени, основната причина за появата и активно развитие на тези характеристики не е безгранична любов към себе си, колкото може би си мислите, а колко пъти още, липсата на такова усещане.

Егоист не вярва, че околните хора могат да се отнасят към него искрено, му е чужд чувство на истинска любов и приятелство, той все повече се затваря в себе си и собствения си свят, който го поглъща изцяло и напълно.

Как да разпознаем този эгоиста?


За да се справят с проблема, е необходимо да се разбере, как тя се проявява, ако нещо подобно се започнаха да се отбележи в собствената си поведение и в поведението на близките ви хора, тогава това е тежък причина задумать за това, че в живота е време да променят нещо.

 • Такива хора по време на разговор съвсем не отделят време събеседник, за няколко часа успяват да нагрузить една купчина собствените си проблеми и преживявания, дори не се замисляме над това, което си струва да се чудя на собствеността на противника.

 • Те във всичко търсят някаква полза, така че те не са правили, това не е просто така, на думи като благотворителност, всеотдайност и саможертва за тях напълно неизвестни и не представляват особена стойност.

 • Те съзнателно отиват на действия, които могат да окажат негативно влияние върху нуждите и желанията на околните, без значение колко важни са те.

 • Егоизмът често се проявява в отношенията, така че хората трудно за изграждане на семейство и имам деца, защото трябва нещо да жертват, някъде да нарушава вашите желания и нужди в полза на друго лице, а за эгоистов това, като посещение на друга планета.

 • Егоист съм свикнал да изискват, като се има предвид, че около него все трябва да има, но той никого и нищо не трябва. Те са свикнали да вземат, колкото се може повече. Но нищо не даде в замяна.

 • Такива хора, най-често, се характеризират с такива епитети: черствость, желание и умение да управлява, на алчност.


 • Не винаги хората, които са егоистични, се чувстват комфортно в собствената си роля, но понякога се измъкне от затворения кръг не е толкова просто, защото това става по един особен начин на живот, който не иска да пусне един обикновен човек.
  Как можете да се отървете от този егоизъм?

  За да стъпят на пътя поправки и самоусъвършенстване, трябва да направите първата важна стъпка: да си призная, че вашият степен на егоизъм перехлестнула нормално ниво. След това трябва да задумать, доколкото в теб развита ангажимента? Колко сте готови да се раздават, да помагат на другите и да дари нещо в ущърб на себе си, без да очакват нещо в замяна? Кратко излезе? След това четем, какво да правя в такава ситуация.

  Приемаме лекарства


  Когато осъзнаха, че искате да се отървете от излишното егоизъм, може да се пристъпи към лечение, така да се каже, за това, опитайте се да се възползвате от нашите съвети.

 • Започнете с изучаване на саможертва. Не, никой не ви кара да се изброят всички спестявания във фонд за сираци или на дивите сови, начините малък, опитайте се да се грижи за околните. За начало направете си е поставил: едно добро дело на ден, например, за превод на баба, от другата страна на улицата, да подаде рубла нуждаещите човек, подмяна на служителите по време на работа, ако му силно трябва някъде да се махне, да седнат вечер с много палав племенника си, докато родителите му ще бъдат в състояние да часок да се измъкнем по своите дела. Импровизира!

 • Научете се правилно да се разговаря. Запомнете, вие трябва да вземат активно участие в разговор, но не само като лектор, но и като внимателен слушател. Обърнете внимание на жестовете на събеседника, те много неща да ви кажа, питайте водещи въпроси и выказывайте своята оценка на адрес чуват, вашият опонент трябва да се види, че наистина интересен разговор.

 • Получи домашен домашен любимец. Нека това да бъде една котка или куче, дори ще отговарят на морско свинче или джудже хамстер. За всеки зверюшкой трябва да се следват, за да се хранят, по време на разходки и измиване на тоалетна, да намерите време, за да играем и да ветеринар. Като цяло, heap притеснения за някого, освен за себе си, по-точно ще ви е от полза.

 • Научете се да помага на хората, без да иска, когато това е нищо в замяна. Отвезите стари играчки и дрехи в дома за деца, поучаствуйте в благотворителни акции, дайте подарък на близък човек просто така, без никакъв повод. Можете и да забележите не разполагате с време, тъй като в душата си зародится топло и приятно усещане от содеянного, което ще ви тласне към по-нататъшни постижения.

 • Стани член на екипа. Запишете се в отборното състезание, поучаствуйте в екипа на конкурса, стани член на родителския комитет, или се включват в съвместен проект по време на работа. Повярвайте ми, това не е толкова страшно, колкото може да изглежда на пръв поглед.

 • Запомнете, никой и нищо не ви трябва, да се научите да възприема действителността такава, каквато е, думата "Аз" се опитват да се произнесе, колкото се може по-рядко, повече интересуйтесь чувствата и постъпките на околните, а после вече говори за своите.