Всичко от света на
модата
» » Кои са хипстеры и как изглеждат?

Кои са хипстеры и как изглеждат?

8-10-2014, 11:57
1119
0
То е популярно в последно време думата вие, със сигурност, виждали не веднъж, но далеч не всеки знае какво означава това. Хипстеры - това са хората, но на кои? В необятността на интернет могат да се срещнат множество коренно противоположни мнения по този въпрос, се срещат и доста трудно потегля отзиви, как се оправи в действителност?
Оказва се, че с хората, които представляват тази младежко движение, ние срещаме едва ли не всеки ден, вярно е, че не го забелязваме или просто се чудя странен външен вид на минувачите момчета.
Кои са хипстеры и как изглеждат?

И така, кои са тези хипстеры? Не, това не вкусни сладкиши и не на името на неведомого инструмент, това е, ако се вярва на официалните дефиниция, хората, които представляват слой от защитена младежи от средната класа, те определено специфично обличам, слуша алтернативна и инди музика, както и се интересуват от съвременно изкуство, артхаусным кино и съвременна литература.
Ако погледнем назад, тогава може да разберете, че движението хипстеров - идеята съвсем не е нова, в действителност, тя идва още в средата на миналия век в САЩ, а нейните представители са хората, които винаги са в темата за", или, ако се обърнем към английски жаргонному речника - "to be hip".
Кои са хипстеры и как изглеждат?

Тези момчета първоначално са пламенни фенове на джаз музиката, те сторонились обичайните обществени рамки и недолюбливали общество от това време.
Оттогава се е променило много, но същността остава същата: хипстеры с помощта на външния си вид и на специфично поведение изразяват своята конкретна жизнена позиция, която се основава на вътрешната и външната свобода.
Тези хора не признават съвременни мерок, които им се опитва да налага на обществото, те не вярват в потребителския начин на живот, отколкото и се закрепва техния специфичен външен вид, който понякога е трудно да се разграничат от малообеспеченного човек.
Кои са хипстеры и как изглеждат?

Като възможност да се купуват скъпи и маркови неща, хипстеры отказват от това в полза на демократичните и бюджетните марки. Вярно е, че тук се появяват основните спорове по отношение на този поток, не е чудно, той е наречен "поколение сапунени мехури", защото тези хора, в преследване на нещо специално и лесно, според тях, все още се привързват към определени норми и рамка, в резултат на това, се превръща в поколение на подобни хора, подобни един на друг.

Как да разберем, че пред теб стои хипстер?


На първо място, хипстеров лесно да се различат директно за външния си вид: понякога нарочитая небрежност се смесва с определен стил, който често издава красива и доста нестандартно на изображението.
Представители на тази субкултура обръщат много внимание на модата, те следят за новости и модерни-влакна, могат с часове да обсъждат стил и маркови магазини, където може да купи нещо интересно за демократична цена.
Кои са хипстеры и как изглеждат?

Въпреки визуална небрежност, те са доста внимание отделят на външния си вид и начина, по който работят непрекъснато, особена ценност представляват изделия hand made.

Че се носят хипстеры? Голяма част от характерните елементи: • Дънки-скинни (skinny) или класически директно намаляване. Дънки-скинни силно обтягивают фигурата, тъй като имат много тесен приятелка. Вместо тези дънки могат да бъдат лосины, къси дънкови шорти или класически панталони всякакви ярки цветове.

 • Дънкови и каре риза. В гардероба на всеки настоящия хипстера трябва да бъде такова нещо, обикновено това е мъжка риза, без приталенных выточек, която се побира на върха на тениски или тениски . Като цяло, това младежко движение се придържа към стила унисекс, вие няма да намерите откровена сексуалност на момиче или класически костюм на човек. Най-често момичета носят ризи с гамаши или тесни дънки.

 • Блузи копчета, както в женския, така и в мъжки гардероб.

 • Тениски и фланелки с всякакви щампи, рисунки и изображения. Особено в полза на изображението в Лондон, който се превърна в култ за тези деца, щампи на животни, фантастични или реални, всички видове надписи, уникалност и extraordinariness, естествено, е добре дошъл.

 • Що се отнася до обувките, а след това първото нещо, което идва на ум - това кецове. Всякакви цветове и нюанси любима марка Converse, но в ограничено модели и всички други марки. Освен кецове са добре дошли лоферы, слиперы, броги, обувки за тенис и мокасини, момичетата могат да носят обувки на огромни токчета или на танкетке. Обувки най-често се побира в цветен чорап или изобщо без него, освен това, по такъв начин, че тази функция можете да забележите от външната страна.

 • Аксесоари и декорации. Хипстеры много обичат пластмасови очила с прозрачни стъкла, които носят дори и тогава, когато с очите всичко е наред (естествено, стъкла, без диоптър). Слънчеви очила - задължително Ray Ban, но ако такава възможност не се предлага, а след това отговаря и на Ray Sun. Освен точките, представители на тази субкултура е много обичат всякакви видове масивни украшения във формата на гривни и висулки, обеци-каффы или обеци във формата на сладки, цветни ленти-забрадка на главата, пластмасови гривни и чанти-торби с изображения на култови музиканти или мультперсонажей. Заслужава да се отбележи, че хипстеры много обичат да се смесват реколта неща, с модерни като път-пак винаги чанти оглядываются назад.


 • С какво още се различават?


  Характеристики на даден младежки направления, се основават не само на дрехите или някакви безделицах, все още има някои атрибути на стил, без които хипстером ви няма да бъде.
  Кои са хипстеры и как изглеждат?

  Обикновено това са различни нов-fangled приспособления, задължително марка Apple iPad, iPhone, MacBook), това не е изненадващо, защото тези хора винаги се интересуват от чужда култура и стил на живот.
  Още една задължителна подробност - това е фотоапарат, особено са добре дошли и са въведени в обект на култ - ломографы (съвременни пластмасови камери, които работят с фолио от 16 кадъра в бобината).
  Но ако такъв под ръка, не е имало, подходящ и обикновени зеркалки - Canon, Zenit, Lomo и т.н. Може да се каже, че в lomography и фотография е неразделна част от такава култура.
  Кои са хипстеры и как изглеждат?

  Хипстеры постоянно се изравняват моменти от живота, снимани това, което им е интересно, при това, без да се преследва идеални технически характеристики на рамката, важното е да не е правилният светлина и яснота на изображението, а прехвърлянето на един важен момент.
  Това не е всичко, важен атрибут на всеки хипстера - това е дерматиновый бележник с ластик Молескин, в който се записват всички по-важни мисли или са рисунки.
  Всички представители на това движение е задължително водят блогове, се регистрират в социалните мрежи, където и се случва процес на културен обмен, именно в интернет - основната площадка на комуникация.
  Кои са хипстеры и как изглеждат?

  Какво още може да се каже за хипстерах? Въпреки цялата красива и ярка картина, необичайни прически и много стилен на външен вид, за този младежки движение може да се намира много негативни.
  Мнозина смятат, че хипстеры - това е един вид голяма слой на обществото, която нищо не произвежда, не прави никакви открития, те не разполагат с никакви политически или социални възгледи, не ги интересува нищо друго, освен мода и изкуство.
  Кои са хипстеры и как изглеждат?

  От друга страна, че и да се говори, сред тези хора, в крайна сметка, е много талантливи и невероятни художници, фотографи, писатели, търговци и дизайнери, най-често, те работят именно в творческата сфера.