Всичко от света на
модата
» » Как можете да се преборите с мързела в живота си?

Как можете да се преборите с мързела в живота си?

8-10-2014, 11:58
1741
0
На много от нас е познато това явление, като мързел. Тя понякога просто пречи да живеят нормално и да направят нещо. А може ли с мързела да се бори, може ли да го победим? Ще се разберем!

Какво е това и защо се появява?


Мързел - това е липса на желание да направи нещо, липсата на енергия за изпълнението на замислените. Психология на мързела е доста сложна и не винаги разбираемо. Но мнозина смятат, че това явление може да бъде от полза. Какво точно?
Как можете да се преборите с мързела в живота си?

Мързел позволява на човек да си починат и възстановят силите си, помага на организма разгрузиться. Но това е само в случай, ако мързел възниква от време на време и не поглъща човека изцяло. Ако сте мързеливи постоянно, няма нищо добро в това.

Какви са причините за мързел? Изброени някои от тях: • Някои хора смятат, че мързелът - това е черта на характера, като характеристика на индивида. Зрънце истина в това има, тъй като отдадени и енергични хора е мързелив, ще е малко вероятно. Но ако човек е апатичен в живота и с детството, мързел може да я придружава през целия живот.

 • Умора. Да, банална умора може да се превърне в мързел. Колкото и да е странно, но такъв мързел често обхваща работохолици.

 • Липса на мотивация. Ако човек просто не разбира, защо е необходимо да се извърши едни или други действия, и че той ще даде, и направи нещо, което едва ли искате.

 • Недостиг или липса на воля. Безвольные хора просто не могат да се осмели да пристъпи към делото и често отлагаме все за утрешния ден.

 • Липсата на енергия.

 • Също така човек може да е мързелив в случай, че това, което той трябва да направи, той просто не харесва. Доста логично е, че желанието да се действа не ще.


 • Чрез намиране на причината на своята воля, вие ще знаете в каква посока трябва да се движат, за да се преодолее мързела.

  Какво да правя?


  Как можете да се преборите с мързела? И възможно ли е изобщо това? Разбира се, че може! мислиш ли, че успелите хора никога не ленились и не ги мързи? Не, това не е така. Просто те работят върху себе си и потиска в себе си мързел. Започнете да сторят същото и да сте! А ние търсим няколко важни точки за борба с такова заболяване и да се спрем на всеки от тях.
  Как можете да се преборите с мързела в живота си?

  Нека да си почивате!


  Както вече беше споменато, умората може да стане причина за мързел. Почивка - това е нещо, което трябва да се запомни. Хронична умора е вредно и опасно не само за емоционално състояние, но и за вашето здраве. Ето няколко полезни съвети:

 • Ако сте уморени след работа, не си струва себе си перетруждать. Трябва да приготвя вечеря? Поръчайте суши, пица, не стоя на плоча.

 • Опитайте се за уикенда не се планират никакви глобални дейности, свързани с почистване или други хлопотами. По-добре всеки делничен ден, за да направите нещо малко, а през уикенда просто да се насладите на почивката си.

 • Отпуснете така, както независимо дали ви харесва.

 • Ако сте на работното място се чувствам умора, а след това се облегнете на гърба на стола, затворете очи и останете в това състояние за около 10-15 минути. Това ще ви позволи малко да се подмлади.

 • Най-добрият начин за почивка и възстановяване на силите - това е сън! Така че не взимайте на съня. Ночному сън трябва да отделят не по-малко 8-9 часа. Освен това, колкото по-рано се ляжете да спи, толкова по-полезен, здравословен и здрав ще бъде сънят.


 • Бодрост - гаранция за успех


  Как да бъде нащрек? Ето няколко съвета:

 • Ставайте по-рано! В първата половина на деня, тялото ви работи добре, това означава, че можете да направите повече дела.

 • Да ставам рано без труд, лягам по-рано. Не губете време на вечерния гледане на телевизия, от само отнема сили. По-добре отделете излишни няколко часа сън и утре станете по-рано.

 • Спазвайте режим. Режим, на първо място, нормализира и урежда работа на организма. На второ място, това е много дисциплиниран.

 • Всяка сутрин вземайте контрастен душ, тази процедура е много освежава.

 • Тренировка. Спортът е живот и бодрост. Запишете се във фитнес залата или на аеробика .


 • Внимавайте за здравето


  Понякога е причина за липсата на жизненост са здравословни проблеми. Обследуйтесь и отърви се от всички заболявания, които могат да вадиш си скъпоценната енергия.

  Планът, поставяйте цели


  План - това е нещо, което ще позволи да се оцени сложността на работата и да разберат какво и как трябва да се направи. Можете да планират по цял ден, да направи списък на нещата. И по-добре веднага се ограничи времеви период и се опитват за тях не излиза (освен ако не се случи нещо непредвидено).
  Как можете да се преборите с мързела в живота си?

  Планиране може да и всяко дело, което трябва да направите. Распишите го на етапи, опишете всеки такъв етап, помислете как все по-добре да се направи. Такъв краткосрочен план ще ви помогне по-бързо да се справят с всичко, а не да се мисли в процеса на изпълнение на задачата.
  Всяка работа по-добре да се възприемат не като скучна задължение, а като цел. А постигането на цели - това е една малка победа. Така че да се превърне най-накрая победител.

  Не отвлекайтесь


  Ако сте започнали да се направи нещо, то не се опитвайте да се направи едновременно и друго нещо. Не отвлекайтесь на разговори, на интернет, на чай и други маловажни в този момент неща. Съсредоточете се върху това, което трябва да направите. "Направи нещо - ходи смело!". Нека тази известна поговорка, ще стане мото на живота.

  Оценете значението на


  Достъп до някакво дело, трябва да се разбере значението му. Дори и ако делото по същество, несерьезное, то може да бъде важен е точно за вас. Например, до скоро трябва да дойдат гостите, а трябва убраться, но сте мързеливи.
  За вас е важно мнението на гости за вас? А в края на краищата, те могат да мислят, че не се радвам на посещението и не чакахме, веднъж не соизволили се почисти. И така постъпвайте с всяка работа. Дадоха задача по време на работа? От неговото изпълнение зависи вашата кариера. Трябва да приготвя вечеря? От това зависи настроението на вашите членовете на домакинството.

  Мотивация


  Правилната мотивация - това е първата и най-важна стъпка по пътя към успеха. Това е особено важно в борбата с мързела на децата и юношите, които още не са в състояние да оцени значението на един или друг случай.
  Например, ако едно дете не иска да си напишеш домашното, разкажете му за това, че ако той не го направи, тогава трябва да се направи, после, и поради това няма да остане време за разходка с приятели. Ако задание ще бъде изпълнено, а след това срещата да се състои. Със сигурност детето ще види в този стимул и ще се премине към дела. За възрастни тези правила също се разпространяват.

  Награда


  Ако всяко дело се дава на вас, едва, вознаграждайте себе си за изпълнените задачи. Такива награди могат да бъдат най-прости и незначителни, но и заради които ще искате да се действа. Например, ако най-накрая са направили пролетно почистване , купете си вкусна торта или някаква друга приятна дреболия.

  Не отлагайте нещата


  Как можете да се преборите с мързела в живота си?

  Трябва да се направи нещо? Направете сега. Като цяло, решаване на всички проблеми, трябва по-малко приходи. В края на краищата, когато нещата скопятся и навалятся на вас, за римейк на всички и веднага ще бъде много по-трудно.

  Подредете разтърсване!


  Понякога мързел е следствие на рутинности и монотонността на живота си, така че трябва периодично да пазим разтърсване. Да получите нови впечатления и промени себе си и света около себе си. Например, можете да отидете на пътешествие или да промени външния си вид.

  Помислете, че вие ще одоление мързел


  Как да се отървем от мързела? Помислете колко добре ще бъде, ако ви я преодолее.

 • У вас ще се появи повече свободно време, ако всички случай вие ще направите по-бързо, не се колебайте да ги.

 • Не отлагайте нещата за утре, може да е най - "утре" какво да правите нещо приятно, а не да се мисли как да се преработи всички скопившиеся дела.

 • Като направи нещо, ще можете спокойно да се установяват на дивана и да гледат любимия си сериал.

 • Вашата кариера върви нагоре в планината.

 • В дома си ще стане чисто.

 • Вие ще се чувстват гордост и морално удовлетворение.

 • Вашият съпруг и деца (ако те има) ще бъдат доволни.


 • Желаем ви завладее своя мързел!