Всичко от света на
модата
» » Защо хората лъжат себе си и другите?

Защо хората лъжат себе си и другите?

8-10-2014, 11:58
1062
0
Този въпрос, със сигурност, да поиска всеки от нас, а не една дузина пъти. Понякога е толкова трудно да се разбере защо човек лъже или не казва цялата истина в някаква ситуация, въпреки че, според статистиката, в света не съществува нито един човек, който никога не е излъгал.
Освен това, ако вярваме, че всички едни и същи данни, то всеки ден е обикновен човек може соврать от 10 до 50 пъти, в голяма част от случаите дори няма да забележи това! Че и да се говори, не напразно, казват, че целият свят е театър, а хората в него актьори.
Защо хората лъжат себе си и другите?

Така или иначе, и всеки един от нас в този свят играе своята роля, по един или друг начин, подчинявайки се на определени рамка и фондации, които са се образували много преди нашето появяване.
Защо така се получава? Ако не можете да се разбере защо хората се лъжат помежду си, а след това помислете над това, какво би било, ако около говори изключително истината? Да, на света, може би, се обърна! И всичко това, защото живеят в днешния едно цивилизовано общество без, макар и малки, привираний, е невъзможно.
Ето само си представете: вие излизате с приятелки, да се разхожда, тя се появява на среща в рокля, която си откровено гледам мазнини и съвсем не подхожда на нейната фигура. Защо се разстрои човек и развалят настроението преди на разходка и кажете на всичките си реални впечатления?
По-добре тактично мълчи или приврать, че роклята й отива. Разбира се, това може да е и нечестно, но вие знаете много добре, че в този момент, така ще бъде по-добре и за двама ви. Или друг вариант: вие сте научили, че съпругът на приятелката ти изневерява на нея, но като за това й кажа? В края на краищата, вие знаете много добре, тъй като това ранени си, може би ще унищожи връзката им, а може би ще разбие живота на някой.
Възможен и трети вариант - както е известно, сладки бранятся, само тешатся, двойка, с течение на времето, помирится, а вие ще останете като по този начин вестником неволи и скърби, ако не е враг номер едно. И ето отново ти умалчиваешь истината, за да се избегне този вороха неприятни ситуации.
Защо хората лъжат себе си и другите?

Всички тези ситуации се характеризират с лъжа, но, така да се каже, невинна лъжа, която ни помага по-лесно да живеят, без да изпитват към своите ближни на гняв или неразбиране, толкова по-лесно се живее. Но лъжата има идва в много образи, с положителни много по-малко, отколкото отрицателни.
Лъжа е вреден и дори не е, защото ти си вводишь на човека в заблуда, а защото рано или късно лъжата винаги изплува самотната навън.

Ето тук и започват сериозни проблеми: най-добри приятели се отдръпват, близки престанат да вярват и любими хора започват да презират и да изчезва от живота живот.
Има такива хора, които без труд може да се дължи на болестно врунам, те живеят в лъжа и няма нищо да се промени, тъй като всички са доволни.
Погледнете, вие, сигурно, ще можете да видите такива хора в своята среда: те често са нервни, избяга от директни отговори и голяма част от това, което те казват, впоследствие се оказва пълна чушью и лошо. Защо така се случва, какво мотивира хората постоянно те лъжа?

Коя е?


Има редица причини и подобни ситуации, се сблъскват с които, голяма част от хората започват да се държат по общия сценарий на лъжата. По този начин, могат да бъдат разделени в различни степени и видове.

 • "Лъжа в полза на". Понякога в живота се случват ситуации, когато кажа истината става много трудна задача, с която се справят оказва не на всеки. Например, как ще кажеш на някого от роднините, че той е неизлечимо болен или може да обясни на детето, че баща му хвърли още в ранна детска възраст, оставяйки на съдбата? Тук и започват да сочиняться истории и красива история, по-добре да се каже лъжа, да довърши човек, или да се съборят нестабилна психика на малко дете. Никой няма да ви кажа в такава ситуация, как да постъпвате правилно, да се каже, да се мълчи, или да излезе с някаква история, всеки е свободен да действа в рамките на своята житейски убеждения. Лошо, че като стане взрослее, дете все още се учи на истината, но ще разбере ли той, защо майката не каза това по-рано, това е вече друг въпрос.

 • Преследване на лични интереси. Човек се учат да лъжат още от най-малка възраст, само ако тригодишните деца това става смешно и непохватно, след това в съзнателния си живот да хапят човека, че той е лъжа, е почти невъзможно. В детството си ние лежи, че "самата ваза се счупи", а мамина козметика "сама се влоши и высыпалась от тюбиков", детето излиза с такива глупави аргументи, за да избегне наказание. В зряла възраст ние мамим началник, че докладът вече е готов и графика са изградени, не защото човек е толкова лош, а защото се страхуват все същото наказание: бюст с работа или да получите строга забележка.

 • Комплекси. Често причината, необясними от страна на лъжата, става ниско самочувствие. Например, жените, които имат проблеми на личния фронт, идва с десетки въображаеми ухажеров, а мъжете, които не могат да си намеря добре платена работа, всички говорят, тъй като те добре си живеят и какво могат да си позволят, макар в действителност това далеч не е така.

 • В името на изкуството. Има и такива случаи: хората, които в живота не се случва нищо интересно или им така изглежда, започват да се разкрасявам собствен живот забавни истории, които се разказват на своите приятелки или приятели. Те в никакъв случай не търсят изгода в собствените си лъжи, просто те трябва да искат да ги слушат разговор резултатът е по-богата и интересна за околните.

 • Доста лош и глупав вид на лъжата заради запознанства. Хората надценяват собствените си достойнства, приукрашивают собствено минало, за да се хареса на максимално потенциален партньор. Например, добавя няколко нули към собствената си заплата, крият броя на предишни партньори, расписывают своя оживен нощен живот, въпреки че, всъщност, седи по цял ден у дома и така нататък. За да се интересуват друг човек иска да изглежда по-добре на "доброто", така да се каже, отколкото е в действителност. Съжалявам, но ако имате закрутится наистина сериозен роман, всичките си празни приказки все още се появяват и трябва нещо да направим. Така може по-добре да не лъже и да търсят такъв човек, на когото можеш да го харесват такъв, какъвто си?


 • Като спре да лъже?


  Понякога така искам да се вземе и да се отървете напълно от fibs, вярно е, че такава стъпка далеч не всичко по силите. Ако сте на мнение, че нивото на лъжата се преобърне, вие сте напълно повязли в своите измислени истории, то с това трябва да се направи нещо.
  На първо място, този факт е важно да се признае и осъзнае, че говори неистини - е станало за вас навик, който се превръща в причина на вашите много житейски неприятности. При това е важно да не забравяме, че никой не е съвършен, всеки има гафове, но сега сте решили да оздравее и няма от това да се оттегли.
  Защо хората лъжат себе си и другите?

  Имайте кураж и се опитайте да кажете на хората истината за себе си, признайте им в лъжа, която може да ги боли, да обясниш защо така постъпиха и кажете, че сега раскаивайтесь и искате да започнете нов живот.
  Някой разозлиться и не иска повече да общуват с вас, а някой посмеется заедно с вас и ще ви вземе с вашите недостатъци. За съжаление, има и такива, които ще изчезнат от живота ти завинаги, но какво да направя, са виновни само вие, но сега няма да повтори предишните грешки.
  Опитайте се да пиша фантастични истории, това е напълно възможно, че в теб живее най-истински писател, който няма къде да пръскане на своите чувства и емоции.