Всичко от света на
модата
» » Като спре да се срамувай от тялото си и не само

Като спре да се срамувай от тялото си и не само

8-10-2014, 12:00
856
0
Въпреки факта, че всички хора са различни, и всеки от нас притежава определен набор от положителни и отрицателни качества, които ни отличават един от друг, почти всеки човек присъства често срещан проблем - срамежливостта.
Разликата се побира само в степен, е трудно да срещнеш човек, който изобщо никога не са изпитвали подобно чувство, най-вероятно, всъщност той си е добра идея маски.
Стягане, срамежливост, стеснителност или несигурност, всичко това са синоними на една понятия, с които се сблъсква всеки от нас, истината е, някой се е научил да се бори с това, а някой прекалената скромност реда разваля живота.
Като спре да се срамувай от тялото си и не само

Стягане - това е неприятно чувство, което възниква в малознакомом екип или на публично място, човекът в това състояние се изпитва постоянно неудобство, той не е сигурен в себе си и не е в състояние да се грижат за себе си, тъй като някъде в дълбините убеден, че "някой не е такъв".
Такива хора се опитват да се плашим от евентуални срещи и действия, които могат да доведат до общуване с непознати хора, най-често, те са скрити и трудно влизат в контакт.
Срамежлив и срамежлив човек е обсебен от собствените си проблеми и преживявания, му е трудно да говори и да чуе мнението му, тъй като той предпочита да мълчи, докато не го принуди самата ситуация.

Всъщност, срамежливостта - сериозен проблем, който, ако не се преодолее я навреме, може да доведе до сериозни последици. Всяка причина за стягане могат да бъдат различни - някой е недоволен от тялото си, а някой е трудно за преодоляване на социални и материални прагове, а ето и резултатите от тези усещания приблизително едни и същи.
Както се досещате, че стеснительные хората трудно завод на нови приятели, трудно се вписват в нова екипът на от което възникват проблеми с напредъка по корпоративната стълбица, така и на личния фронт за такива хора, главно някои пропуски. Но като спре да се чувстват неудобно, ако с това чувство, ти си живял почти цялата си съзнателна живот?
Като спре да се срамувай от тялото си и не само

Не всичко е толкова просто, но е важно помни, че за преодоляване на вътрешните бариери и комплекси е много по-лесно в техния начален стадий, докато те не са достигнали критичната точка.
Може да е срамежлив, заговори с непознат човек или да се тревожите за прехода в нов колектив, в действителност, това е нормално, но само в случай, че вълнението и страхът се провеждат достатъчно бързо и не дават да се установят чувство за стягане вътре във вас на постоянна основа.
2-3 дни екипът вече не изглежда толкова страшно и непонятно, а след първите минути на общуване разбираш, че въпросът, как да се премине към някаква улицата, вас никой не ще и да не хапят. Ако с течение на времето нищо не се променя, чувство на неудобство продължава да ви преследват, а всеки следващ път се превръща в истинска каторгой, то с това трябва да се направи нещо.

Причините за появата на срам и свян


За да преодолее срамежливостта си, първото нещо, човек трябва да разбере себе си и да разкрие причините, които допринесоха за пробуждането на такива чувства в човека. Най-често, стягане и несигурност корени в дълбокото детство, тъй като повечето комплекси, те се появяват в най-крехката и психически нестабилно възраст.
Такива деца не се научиха да обичам себе си, се гордее със своите добродетели и умело прикриват недостатъците, най-вероятно, похвали и одобрительны думи, те са чували в няколко пъти по-рядко от вина, наказание и всевъзможни обвинения.
Като спре да се срамувай от тялото си и не само

Възрастни и тийнейджърските си проблеми здраво закрепено това чувство е израснал човек с усещане за постоянна несигурност в себе си и своите сили. За да се чувствате повече или по-малко комфортно, срамежлив човек да се обгражда с цялата щит неудобен трикове, които за обикновения човек хващат окото и правят такъв човек, според мнението на околните, още по-странен и загадъчен.
Понякога стягане и несигурност в себе си, се появяват с течение на зрелия си живот, може би за това са повлияли някакви житейски трудности, неуспехи и проблеми в семейството, човек започва да се вкопчват и трябва да се страхуваме от външния свят, който, според него, няма да може да го вземе.
Например, ситуация: човек цял живот е живял в изобилие и са се отдавали луксозен живот, но нещо се е объркало и той е лош. Често хората извита и се притесняват да покаже на другите, че сега те не могат да си позволят да живеят в познатия ниво. Осъзнайте, намерете онази точка и момент, след което започнаха да имат проблеми с общуването, след което вие сте чувствали, че не са в състояние да общуват нормално с околния свят?
След като сте наясно с този момент, проживите го още веднъж в съзнанието, помислете значение дали все още си преживявания? Опитайте се да разберете и завинаги да се разбере, че всички хора са индивидуални и именно в това се крие тяхната жар.
Не забравяйте, срамежливостта - това е, по същество, страх, който сте закупили в конкретна ситуация, а оттам, както и от всеки друг страх, от него трябва да се изхвърлят чрез упорита работа над ситуацията.

Как да се отървете от постоянното чувство на стягане?


След като се почувствате основните симптоми на срамежливост, трябва да се опита да ги във вид на топка и не се освободи, колкото и труден и уморителен това изглеждаше. Помислете над своите вътрешни идеали, които карат да треперят и да се сравняваме с тях, отколкото те са толкова уникални?
Основният проблем на много момичета и момчета е в това, че те се рисуват в съзнанието си някакви идеални хора, с които, според тях, те няма да успеят да се съревновават. Те постоянно изглежда, че те са достатъчно красиви, атрактивни, интересни и така нататък. Но защо е така? Защо в правилната ситуация се губи дар слово и способността разумно да се мисли?
Като спре да се срамувай от тялото си и не само

Оттук призрачен страх в ситуация на общуване с противоположния пол или просто, да завържат нови запознанства, а като, ако в такъв момент започва да бие панически страх, а на езика на заплетается и се превръща в камък?
Тук е важно практика: колкото по-често ще попаднат в ситуация, в която ви е неприятно и консолидирания баланс, толкова по-малко внимание ще бъде върху него да се обърне. В такива моменти е много полезно да си спомним, че всичките ви познати и близки сега хората, също някога са били непознати и неизведанными, но някак с това се справихме?
Практика е на обществено място: опитайте се всеки ден да има случайни минувачи хора да пита за някаква улица или който час, така че всичко, само за да може, колкото се може повече са се сблъсквали с причината за вашето колебание.
Има дори и такава психологическа вариант: да питам минувачите нещо невероятно, например, "не ми казвай къде да си купя сини арабски крокодил?". Някой ще шарахаться, минават, а някой ще спре и ще мисля как да ви помогнем, докато не разбере, че е шега.
Опитайте се да погледнете на себе си отстрани, обърнете внимание на срамежливостта си, се усмихва със своята плахост, дори леко подигравам и подтрунивать над такива техните функции.

Не се колебайте да говорите на околните, че ви консолидирания баланс или неприятно, приемайте този факт лесно и без излишно напрежение, аз разбирам, че всеки е бил в подобна ситуация, това не е нищо срамно. Има и една категория хора, която не може да се отърве от стеснительности в леглото и съвети подигравам над себе си, или да гледам на себе си от страна на тук очевидно няма да помогне.
Как да си помогнете, защото прекалената скованост в такъв случай нищо добро не води? Много е важно да се научите да приемате себе си такъв, какъвто си, с всичките си тънкостите.
Помолете партньора си да удвои своята порция комплименти към вас, човек, който се чувства обичан и привлекателни за другия, едва ли ще се чувстват неудобно и се страхуват от интимна близост.