Всичко от света на
модата
» » Как можете да се отървете от собствените си комплекси?

Как можете да се отървете от собствените си комплекси?

8-10-2014, 12:00
1533
0
В съвременния свят всеки човек има своите "хлебарки" в главата си, всички ние сме различни и уникални, а ето и психологически проблеми, които периодично се появяват в почти всеки един от нас, са изключително сходни.
Което е най-интересно, можеш дори и не предполагам, че съседката от третия етаж, толкова по-уверена и симпатична млада особа, могат да бъдат някакви комплекси и вътрешни ужас, но собствени гафове, изглежда, видими за всички и за всеки.
Как можете да се отървете от собствените си комплекси?

В шумна компания непознати хора да се чувстват неудобно и неприятно, ще ти изглежда, че те не са в състояние да възприемат те такава, каквато си ти, ти изглежда, че ти си тънка или дебела, изглежда, че шефът ти не може да понесе, а нито един млад човек не иска да е с теб, за сериозни отношения, тъй като ти си грозен, глупав, твърде възрастен и така нататък (предпочитания от вас вариант да се подчертае).
Комплекси живеят в душата на всеки човек, те могат да бъдат най-безобиден, но ако не се научат да ги контролират и правилно възприемат, са в състояние да растат, до невероятните географски ширини.

Заради ето такива комплекси, реалността се възприема в изопачен вариант, струва ни се, че околните ни възприемат точно в тази форма, която сме създали в живота главата, но ключовата дума тук е "изглежда".
Преувеличава измислени или реални недостатъци, ние сме дълбоко преживяваме и выматываем семе емоционално и физически, като периодично попадат в депресия и постепенно, обзаводимся психологически травми.
Често тяхната дълбочина набира такива нива, че човек престава да е нормално и пълноценно живо, през цялото време опитвайки се под някой се настройвам, отговарят на чужд норми и фондации, че напълно отбелязва своя собствена индивидуалност и желание да се развива.
Как можете да се отървете от собствените си комплекси?

Много хора се чудя как да се отървете от надоевших комплекси, възможно ли е да се справиш с тях и да се научат да живеят по-лесно, без непрекъснато чувство на неудобство, страх, срам и несигурност?
Смаже тези силни емоции, които постоянно се заразяват с нашето вътрешно его, разбира се, не е лесно, защото те имат такова мощно въздействие върху човека, че той променя своите реакции и поведение, в съответствие с тях. Обаче да се отървете от психологическа концентрация на отрицателни страни на собствен характер или орган, наистина, най-важното, да разберат, че е причина за възникването им, както и какви пътя на лечение са в състояние да помогне в конкретния случай.

Откъде идват?


Повечето промени са на едно мнение, че повечето от известните комплекси идват от дълбоко детството. Нищо чудно, че казват, че това е детска психика, много нестабилно и легкоранимое понятие, което расте само в периода на зряла възраст.

Една грешна дума или фраза, постъпка или поведение от страна на възрастните или връстниците, може завинаги да стъпи в съзнанието на впечатлительного на детето, с течение на времето, монтирани и укрываясь всички нови слоеве комплекси.
Как можете да се отървете от собствените си комплекси?

За съществуването на такива "рани" не могат да знаят дори най-близките хора, а тя ще се развива, постепенно превращаюсь в сериозен проблем. Например, има такива майки, които постоянно говорят за своята закръглена момиче "о, да, погледни каква ти е дебела! Истинска крава!". Разбира се, за насърчаване на наднорменото тегло и не правя никакви стъпки за неговото премахване също не може, но и такива фрази, нищо добро не дойдеш.
Най-вероятно детето плътно се затваря в себе си, ще продължи да се възстановява и, дори, ако в далечно бъдеще ще бъде в състояние да преодолеят своите излишни килограми, дълго време не може да се чувства красива и хармонична личност.
Комплекси, свързани с отхвърляне на собственото тяло, външността, някой изглежда, че той кратък или дълъг нос, малки гърди, голям е размерът на крака или дебели бедрата, най-често, имат своя произход в най-дълбокото детството. Такъв човек не се научи да обичаш себе си и да си вече в такъв вид, какви са те, непрекъснато, като посочи, че това са реални недостатъци.
Има и друг вид комплекси - закупени заедно с нашите страхове. Ние се страхуваме, че не ни приемат такива, каквито сме, ние през цялото време поглеждаме към някакъв вътрешен "идеали", които в действителност, най-вероятно и не са достойни за това.
Как можете да се отървете от собствените си комплекси?

Ако вие постоянно се страхувате изглежда в глупав или неизгодна светлина пред вашите приятели или познати, тогава помислете, поне за една минута и струват ли тези хора си на мъчение, ако те не са в състояние да ви приеме такава, каквато си ти?
Опитвайки се да получи всеобщо одобрение, с течение на времето, губиш себе си, в края на краищата, за всички добър, не ще бъдеш, а може би и не трябва? Когато тогава да живеем за себе си? Ако тези хора, които толкова важно вашето мнение живеят за собственото си удоволствие, защо не? Придобити комплекси изкореняване на къде по-лесно, отколкото тези, които закладывались свързани с обучението, в края на краищата, те се корени толкова дълбоко, че понякога не разбирам, обаче, всичко се познава в сравнение.

Какви са комплекси, и дали си струва да се отървете от тях?


Интересно, а какви са на комплекси? В края на краищата всички хора са различни, като погледнем, дори на добре познатия човек, не винаги се получава бъде описан, поради което тя може да комплексовать.
Повечето хора се среща около един кръг от такива проблеми: те започват с комплекс за малоценност, който се среща при всеки втори и именно от него растат краката на всички останали разновидности, а завършват с различни подвидами, например, комплекса на жертвата, комплекс за вина, провал.
Повечето от тях се проявява в отворена форма, но те се срещат по-рядко, а има и малко известни, но от това не по-малко често срещаните са: комплекс от Алиса, на западната култура, Ксантиппы, Мадона, Отело и така нататък. Например комплексът на жертвата кара човек постоянно да пребивава в състояние на драма и трагедия, ако попитате такъв човек делата си, то вие никога няма да чуете положителен отговор.
Струва ли си да се отърве от комплекси? Разбира се, струва, кажете вие! Да, това е така, но се стремете да не се превърне това в жизнена необходимост и самоцел.
Най-важното - това е вътрешна хармония и свобода, както и някои малки недостатъци, понякога са в състояние да ни научат на нещо повече или пък, например, отвори ни с друга страна, от страна на личност и индивидуалност.

Например, имате подпухнали форми? Не забравяйте, че повечето мъже харесват жените с по-заоблени форми! Имате нос с гърбица, може би, той придава на вашия външен вид особена жар, която е в състояние да ви изолиране на нивото на останалите, подпечатано писаных красоти, защото красотата е понятие растяжимое.
А ето комплекс за малоценност може да ни подтикне към собственото си усъвършенстване и самостоятелно, което също е доста важно и необходимо за съвременния човек.

Съвети и препоръки


Какво да направите, за да помогнете на себе си? Защото на думи всичко е красиво, а в реалния живот отново се появява неприятно чувство на страх и тревога, неудобство и срам.
Да обичаш себе си! Много психолози твърдят, че в момента, когато осъзнах, че причината за техните комплекси и са твърдо желание да се отървете от тях, вече има голяма победа над себе си. Повечето проблеми, които създаваме в нашето въображение, крехък, затова, след като го разберете, и ще се освободите от бремето на околната живот ще искрят с нови цветове!
Как можете да се отървете от собствените си комплекси?

Научете се да погледнете на света под друг ъгъл, не забравяйте, че трудностите и неуспехите идват в живота на всеки е, просто някой да ги приема достойно и успява да се справи с тях много по-лесно, благодарение на правилното настроението.
А някой всяка трудност възприема като висше наказание, с които да се справят напълно нереалистично. Престани да се оплакваш и да се отдадете на самобичеванием, попълнете пространство, когато сте се занимавали разжевыванием собствените си проблеми, нещо ново, например, запишете се на спорт или идете в кръг рисуване, заедно с тялото подтянете, заведете нови запознанства и за комплекси ще бъде да се мисли веднъж.