Всичко от света на
модата
» » Как да се научим да казваме "не" на хората?

Как да се научим да казваме "не" на хората?

8-10-2014, 12:00
1158
0
Помислете колко често имате в живота има ситуации, когато поради несказанного навреме "не", трябваше да се чувстват комфортно, нервен, доделывать за някого работа или да се откаже от собствените си планове в полза на чужди?
Ако такива случаи се случват с вас постоянно, то е крайно време да помислят върху това, защото безотказным хората не са толкова добре добрите живеят в светлина, по-скоро обратното. Това само за размисъл: защо думата "не" е толкова трудно да се произнесе? Отколкото то е различно от обичайното и удобно "да"?
Как да се научим да казваме "не" на хората?

Някои хора много по-лесно да се съглася, и нека, ще последват множество трудности, но той никого не обиди, да не ни разочарова и се опита да помогне.
Всъщност, да се научат да казват "не" е важно и необходимо, защото хората, които от самото детство, не знаеше как да се отказваме, често имат огромни трудности с себереализация, работата и семейството си, в края на краищата на кого ще се хареса, когато го съпруг, съпруга или най-добър приятел - парцал?
Именно парцал, не се изненадвайте, ако смятате, че никой не отрича, спечелил си положителни точки, то вие дълбоко грешите. Околните, благодарение на вашата отзивчивост и постоянно отричане, престанат да ви уважават, вашата помощ и постоянно ползване вашите "услуги", в повечето случаи възприемат за даденост.
Например, ако ваш колега постоянно иска да му помогне с годишни доклади, както и на приятелката постоянно спихивает децата си за една вечер "детегледачка", докато самата тя се опитва да подредите личния си живот, а след това, най-вероятно, едва ли някой от тях се чувства в дълг пред теб.
Ако постоянно чувствате, че живеете непознати живота си, изпълнявайки чужда работа и справяне с непознати отговорности, което ви предстои тежка, но изпълнима работа над себе си. Но как да се научим да казваме "не" на хората, ако ти никога не го е направил?
В края на краищата, имаш време да седнете с децата си, а приятелката е много важно да се намери за тях друг "баща". А на вас не трябва да осигури живота си? Може да е време и за собствените си деца да мисля? Колега ще седмица седи над този доклад, а той има болна майка, шаловливые деца и други грижи, а аз можете да го направите, ако сърфирайте няколко нощи, само за няколко дни!
Не забравяйте, че всеки има своите проблеми и притеснения, по-възрастни родители и отговорности в семейството, само защо някой да освободи себе си твърде много време, за сметка на някой друг, а точно от вас.

А вие, вместо да отидете към родителите си, или просто да си почивате, да седите над чуждите документи. Това ли е правилно?
Най-тъжното нещо е, че безотказные хора, в повечето случаи, разбират, че те за пореден път са се възползвали от истината, разбиране за това идва вече, след като за пореден път е казал "да" и отвертеться вече не работи.
Как да се научим да казваме "не" на хората?

На базата На безсилие и невъзможността да се направи нещо със своя "мекота", човек става по-интровертен и недоброжелательным, той за пореден път не искам да се срещам с човек, който отново може за нещо, което поиска. Според него, толкова по-лесно да изчезне, отколкото просто да каже "не". Защо аз не умея да се отрече?
Защо винаги, дори и тогава, когато главата ти осъзнаваш, че не ти трябва за пореден път някой прави обобщение или лабораторную работа, ти все още си берешься за това е безсмислено за себе си занимание? Как да кажа "не", не е причинено от притесненията за това, че след това целият обичайния ритъм на живот ще се разпадне и ще се окаже нещо страшно?

Защо аз не умея да казвам "не"? • "Имам свободно време, и някой го няма". Както вече казахме по-горе каза, ако човек, според него, няма свободно време, значи той просто не знае как да го планират. Не, разбира се, са непредвидени ситуации, в които може да се откаже да помогне, ще бъде погрешно, но, ако исканията и постоянни "непреодолима сила" се повтарят ден след ден, това е причина да се мисли, че просто използват.

 • Вие очаквате да получите някаква благодарност за тяхната помощ. За съжаление, хората, които са свикнали да живеят с постоянна външна помощ, рядко се замислят над факта, че те са на някой нещо дължите. Помислете, а вие сте ги някога за нещо да искаме? Те ви помогнаха? Едва ли, защото вие, със сигурност, са свикнали да се справят с проблемите си сами.

 • "Страх от възможна негативна реакция". Понякога хората просто се страхуват да казват "не", защото в отговор могат да се сблъскат с обиди, злостью, неразбиране, а може би и загубата на приятелски отношения с този човек. Но помислете за това, че е невъзможно всичко и на всеки се харесва и да бъде добър. Или ще има някой недоволен, или напълно да растворитесь в някой друг живот, така и доделывая чужди годишни отчети, седнал с непознати деца и подпомагане с непознат за ремонт. Не забравяйте, че ако един човек вас цени, обича и уважава, това вашето "не" не ще го възприемат като кръвни обида, а просто ще приемат, като даденост. А тези, които се отвърне, не се обезкуражавайте, имате ли нужда от хора, които ценят само за вашата надеждността?

 • На вас ви се струва, че без вас и вашата помощ не може да направи. Запомнете, другарю с работа ще се намери изход от ситуацията и, или ще помоли някой друг, или, накрая, выкроет време и ще направи всичко сам. А приятелката ми да спре да ходи нощем и, най-накрая ще започне да отделят време за собствените си деца. А може би ще намери друга приятелка-сиделку. Във всеки случай, не забравяйте, без да успеят да се справят, незаменими хора няма.


 • Като се научава да казва "не"?


  Ако сте напълно убедени в това, че надеждността съсипват живота си, вие страдате от това, но нищо от това не може да означава, че е време да се учи да произнася това е коварен и изпълнен с думата "не". Как да откажем?
  Това реалистично ли е да се направи, не е нарушител, в края на краищата, че и говори, да откаже също може по различен начин. Освен това тук е много важно да не се прекалява: например, ако сте за първи път от няколко години за приятелство помоли приятелка да я доведа нещата в страната, а след това отрича, може би, все пак не си струва. А ако подобни искания се повтарят системно, това е вече друг разговор.
  Как да се научим да казваме "не" на хората?

  За начало направете на себе си: научете се да каже "не", поне пред огледалото, проговаривайте го 10-15 пъти всеки ден, бавно и с увереност. Тя не трябва да звучи като молба, в гласа му не трябва да бъде тръпката и несигурност, ясно и спокойно - "не".
  Когато се научи да казва "не" пред огледалото, можете да преминете към активни действия. Като за начало се научи да откаже на малките неща: по време на пазаруване престанете да се купуват неща, само защото ви е неудобно да откаже навязчивому продавача, откажите роднина за пореден път да отида с него на изложба или на всяко друго място, ако то всъщност не ви харесва.
  Научете се да обосноват отговора си и да изразяват своите чувства, например "за Мен това не е на място, не по душа, така че, съжалявам, но аз съм с теб няма да отида". След като се научите да откаже на малките неща и ежедневни неща, ще ви бъде по-лесно да празнува с по-сложна и значима ситуации.
  омните, вашето "не" не трябва да звучи предизвикателно, грубо или по-хамски, но все пак не искам да обидя или да изпратите човек восвояси. Спокойно и уверено, тъй като точно убедени в правотата си, на своето време, пари и труд - това е само вашето, така че да споделят с някой непознат, вие съвсем не сте длъжни, особено, ако ви това съвсем не е желателно.