Всичко от света на
модата
» » Как може правилно да отговори на неудобен въпрос?

Как може правилно да отговори на неудобен въпрос?

8-10-2014, 12:04
1798
0
В живота на всеки човек имаше такива ситуации, в които не се знае как е правилно да се процедира, за да се, така да се каже, "да излязат сухи от водата".
Неудобни или неуместни въпроси от страна на околните - това е пак една от тези ситуации, понякога е толкова трудно да се намери правилния отговор, когато, в действителност, и изобщо се чувствам като падне под земята и да се преструвам, че ти и изобщо нищо подобно не съм чувал.
Вярно е, че за всеки в смисъла на бестактный въпрос влиза нещо от себе си, но, като цяло, това е специално тези въпроси, които карат човек да се почувства неудобно, има желание да не отговори, защото в повечето случаи тези въпроси засягат на живо.
Как може правилно да отговори на неудобен въпрос?

Когато човек пита имате ли нещо такова, което, според вас, съвсем не е в обхвата на дозволенного, това е още не означава, че той има за цел да ви обидя или да окаже натиск върху раната, защото за всеки тази рамка "дозволенности" си.
Всичко зависи от нивото на възпитание, култура и маниери на поведение, например, някой въпроса "За колко си е купил тези обувки?" може да предизвика откровен възмущение, в края на краищата, това е лична работа на всеки. А ето за някое закадычных приятелки на подобен интерес от страна на приятелки и изобщо не предизвика изненада, тя все още е и във всички детайли опишет екскурзия за покупка, в какъв магазин купуваше и какви има отстъпки.
Затова правило номер пъти - не търсете уловка там, където най-вероятно, а не на всички, най-често, тези въпроси се задават от празно любопитство или, още по-често, за да поддържате разговор като цяло.

Но все пак понякога има ситуации, в които наистина не знаеш, как по-добре да се държим, как да се отговори правилно на цигулка въпрос как да се отървете от неловкого посока, обороти, който се превърна в наддават разговор?
Не е изненадващо, тъй като никой не иска да се окаже в не комфортна ситуация, но, интересно е, че такива неудобни въпроси, понякога дори полезни. Какво? Това, че те са ярко показват точно тези болезнени аспекти на собствения си живот, които може би си струва да се преразгледа.
Защо се отделят толкова много внимание на тази проблем? Може да не е толкова зле, или, напротив, трябва да се концентрира върху него и да търсят начини за разрешаването му? Но работата над себе си и е възможно да се отървем от болни теми - добри проспекти на бъдещето, но какво да се направи в дадена ситуация? - можете да попитате. Винаги има изход.

Да се отговори на неподходящо любопитство?


Животът - театър!


На първо място вземете за себе си едно правило: да бъда груб, да правя невероятно удивленное лицето и вооружаться испепеляющим поглед в отговор на гафове все пак не си струва, в противен случай рискувате да мине, като най-малкото странна, а като максимум, дива и нелюдимой дама.
Как може правилно да отговори на неудобен въпрос?

Във всяка лепкава ситуация е важно правилното реакция, добре, ако успеете да се играе пълно безразличие или липса на разбиране на ситуацията, най-добрият вариант е да изведе въпроси на неутрална територия.

Най-често засягат въпроси за личния живот, неговите детайли и промени, особено ако се промени към по-добро, всъщност, и не се случва.
Особено подобно любопитство за интимно изследване на напрежение млади и неопитни момичета, например, ситуацията: ти 20-25 години, те наскоро хвърли човек, реални перспективи докато не се очертава, а тук изглежда като женен крайно време е, децата да започнат
Разбира се, всичко това е глупаво копка, които все още не работи да преживеят съвременното общество, но все пак с въпрос: "А ти още не си омъжена?" или "А вие какво, разделиха че ли е? След толкова много години на една връзка?", чувстваш себе си, като минимум, неудобно.
Не забравяйте, че подобни неприятни ситуации в живота ви ще бъде много, така че научете се да се държат в ръце, да не изпадате в паника и не се променя с всички цветове на дъгата в лицето.

Винаги на помощ може да дойде специално преувеличени и актьорски способности: "О, да, аз съм толкова тъжна, нощи не е спала, плачеше, умираше, като продължи да живее ум никога няма да разбера!". Важното е, че в този момент на артистично ролка очите и заламывать ръце, а след успешното си монолог, искрено се усмихва.
А какво, ще каже истината за собствения си препълнен, но при това не позволи да се изкачи до вас в душата изпратя всичко на шега и собствено добро настроение.

Отговори честно, а може дори и с подробности


Удивително е, но понякога хората, които обичат да задават неудобни въпроси, разоружает честност. На въпроса "Защо не си омъжена" или "Защо не заведете децата си?" винаги може да се отговори съвсем честно и искрено - "Не знам". И какво, в края на краищата, наистина не знам, защо така се получава, може би и на самите са объркани причините за тях, така че защо да не каже?
Как може правилно да отговори на неудобен въпрос?

Такъв отговор по същество, гъвкав, след него рядко при събеседник веднага идва на ум, че същото се питам по-нататък по същата тема, така че, всъщност, нищо не казва, вие получавате възможност бързо да се преместят в друга посока. Например, да зададете същия неудобен въпрос, нека сега помучается някой друг!

Шега за хумор


Ако винаги са имали добро чувство за хумор и не са страдали ограничен речник резерв, а след това да се блъсне в теб на живо ще бъде изключително трудно.
Всеки неправилен въпрос, на който съвсем няма желание да отговори, може да се трансформира в добро, а понякога дори, ядовитую шега.

Например, по въпроса за брака, винаги може да отговори с нещо подобно на : "след Като - така че веднага да" или "Малко нещо да ти кажа първата"! В действителност, това изобщо универсални отговори, които като шаблон може да се използва на всеки един неприятен въпрос.
Там също се отнася популярната фраза на много психолози - "искате ли да говориш за това?" или охранители - "Това е секретна информация!". След такава шутливой форми отговор едва ли ще продължи сериозен разговор в неудобно за вас посока.

Превеждаме стрелка


Винаги може да се отговори на въпрос на въпрос, и макар че този вариант на комуникация не се отнася към правилата на културното общуване, не е проблем, защото въпросът е към вас също не се отнася към категорията на приличен.
Опитайте се да "увеличавате" интерес към темата, просто като събеседник въпрос, от една и съща опера. Понякога пак, струва си да покаже на хората, че наистина не е ясна го повишен интерес към определена област на личния си живот. Например, на въпроса "А колко ти си средно получаваш?", човек може да отговори нещо като "Умножай заплатата си на 5 и ще получиш моя седмичен доход".
Как може правилно да отговори на неудобен въпрос?

Отговорете така, че другата страна е станало неудобно за своя глупав и неуместен въпрос, обикновено се използва тук конструкция "разбирам правилно, ". Например, "Аз разбирам, че вашата основна грижа - това е личният ми живот?".
Винаги е важно да помните, че преди щекотливыми въпроси и бестактными собеседниками невъзможно е да се покаже своята озадаченность и объркване, но, понякога, може би този човек и изобщо е крайно време да се постави на своето място, особено, ако знаете със сигурност, че видитесь за първи и последен път.