Всичко от света на
модата
» » Какво е женска логика и как може да разбере?

Какво е женска логика и как може да разбере?

8-10-2014, 12:04
1498
0
За съществуването или отсъствието на такъв собирательного понятия като женска логика, вече ходят легенди, представители от мъжки пол и с познаване на нещата да се усмихват и подигравателно подшучивают, ако чуят за него на глас, както и представителки на прекрасния пол периодично са озадачени, какво точно в поведението си предизвиква такава буря от емоции в мъжете.
За нея може да говори с часове, переливая от една чаша в друга, всяка ситуация, в която мъж и жена да постъпят по съвсем различен начин или еднакво, вярно е, че те ще дойдат до това решение отлични пътища.
Какво е женска логика и как може да разбере?

Което е най-интересно, формулират и да се даде ясна дефиниция, че е женска логика не е взето почти никой, обаче за съществуването на такова нещо доказано вече от доста дълго време. Факта, че има "общи" логика, която може да е присъща на двата пола, а и по-конкретно "жените", която се среща единствено при дамите, вече активно се разглежда от страна на науката.
Но има и интересни изключения, когато мъжът говори за жена, или жена, която да се изгради изцяло мъжки логически вериги, но всичко това е по-скоро изключение, което още повече доказва теорията.
Така че, наистина и наистина логическото мислене на мъжете и жените са толкова различни, че това започва да обръща толкова голямо внимание, както на специалистите, така и на обикновените хора?
Концепцията за "логика" идва още в античността, точно тогава се появи такава отделна наука, която е проучван, като част от по математика и философия, но с течение на времето, выделилась в самостоятелна посока.

Благодарение на логиката на хората са в състояние да вземат правилни и обосновани решения, се учат да разсъждава и решаване на различни задачи, често именно битови спектър. Тя позволява на обикновения човек да се справи със сложни математически задачи или, решаване на проблеми, ние характер, да вземе най-правилното решение в определена ситуация понякога е много важно, това е известно на всеки.
Целият въпрос е в това, по какъв начин, какви умозаключениями и вътрешни отражения жена съответно на конкретно решение, и именно в този момент стана повод за недоумение по-голямата част от противоположния пол. Един прост пример: момиче влиза в магазин за дънки, примерила няколко двойки, нито един не дойде, в крайна сметка, излезе от магазина с покупката - красива рокля. Всеки мъж пита - къде е логиката?
Какво е женска логика и как може да разбере?

Той просто не се разбере как може да се транспортира за панталони, а в крайна сметка да купи пет двойки босоножек, но за жените тук няма нищо изненадващо, всяка от нас е била в подобна ситуация. Такива необясними за мъже моменти са причина за появата на различни хохм и анекдоти за нестандартности на женската логика.

Така че какво е женска логика?


Смята се, че е прекрасен пол мисли различно от мъжкото, по метода на един известен учен, и това има своето обяснение: логиката на жените вероятностна, това означава, че на един въпрос може да се получи, като най-малко два еднакви отговора, които ще носят различен смисъл.
Например, на на въпроса "ти си обиден?" може да чуете "Не", което би означавало, че жената наистина не е обидно, а може да се чуе "Не", което ще бъде "Аз съм обиден, но не искам да ви сега да говоря за това, нека сам още ще си помисли". При мъжете също, най-често "Не", означава, че той наистина държи на злото или негодувание, в противен случай, той би отговорил положително.
Има такова мнение, че жените логика - това означава, че нейно отсъствие, но не е ли това наистина е така? По-скоро не, жени, макар и да не мисля толкова прагматичен и последователен начин, както мъжете, в края на краищата се ръководят от някакви аргументи, преди да се стигне до това, или друго решение.
Какво е женска логика и как може да разбере?

Разлика в това, което е приятно, в по-голяма степен разчитат на чувства и емоции, да разчита на някакъв вътрешен усет и интуиция, които, както е известно, развито в тях къде по-добре, отколкото при мъжете. Интересното е, например, може да се каже, леко мистични способности често да помогне на същите тези мъже в трудни и неясни ситуации.
Дамите не са склонни да търсят някакви трудни и сложни за обяснение на даден феномен, бутане, по-скоро от вътрешните си емоции, отколкото от ясни логически конструкции, те, в крайна сметка вземат конкретно решение, и, често, вярно.
И от парадоксальнее и нелогичнее изглеждаше да им съдебни решения, за истината, те могат да бъдат дори по-близо самите мъже, макар и не винаги се случва, все пак ниво на интелигентност тук също играе немалка роля.
Може би именно затова, именно силният пол по-често и по-лесно овладява технически специалности, момичетата също са били винаги по-близо до властта и по-красиво място, въпреки че, ако работим усилено, една жена е в състояние да овладеят техническа наука, а тук е обратното, вече по-трудно.

Къде растат краката или защо така се случва?


Защо мъжете не разбират жените? Ако се обърнем към науката, това обяснение може да се търси в работата на мозъка и въпреки че учи, той още далеч не е до края, отдавна е известно, че ако мъж и жена носещ за една и съща логическа задача, а при дамите се активира предна акции, които са отговорни за емоционална идентичност.
Какво е женска логика и как може да разбере?

А ето мъж пораскинет извилинами именно в тези центрове на мозъка, където отива за обработка на информация. В резултат на тези разлики, момичета винаги са емоционални, чувственнее и непосредственнее мъжете, които, от своя страна, се различават по-добра способност да се ориентирате и абстрактно мислене.
Казват, за да се разбере една жена, трябва много да я обичаш, и нещо, проницателност в пълна степен не дойде, вероятно, никога.

Как да знам, е лошо или добро, защото точно в такава непосредственост на решения и се крие светът на загадката на тайната и загадочности на прекрасния пол, която така обичат да се решават влюбени мъже. Казват, че възможно обяснение за това невероятно явление са положени на генетично ниво, защото в по-стари времена на жената се оценяват атрактивна външност и колко пъти-в края на краищата, недалекость.
Жените почти не са получавали образование и рядко се стремили да постигнат нещо в живота си, всичко съществуването им опира до раждане и отглеждане на децата, както и за водене на домакинството. Така или иначе, жените в продължение на векове не да развиват в себе си способността да размишлявам логично, най-често, те мисията на собствената си интуиция, която рядко ги излъган.

Възможно ли е да се разбере една жена?


Както вече сигурно са разбрали, че женската логика е коренно различна от мъжката, но всички ли са толкова зле? Нищо чудно, че ходят известни хохмы на тази тема: дори и най-интелигентен, сиво и, който е похарчил целия си живот на изследване на женската логика, старецът не може да до край да го обясня механизми. Какво кара една жена, когато той приема нещо, или друго решение?
Загадка за много хора, не само за нежния пол. Може безкрайно да се спори и се подигравам на дами, а може просто да ги жар и се опита да я приемат такава, каквато е. А ако всички ще бъде ясно, тогава всеки човек ще стане бързо, скучно и безинтересно, може би, че това е още един ключ, който може да помогне да се разбере какво е женска логика.