Всичко от света на
модата
» » Как можете сами да развиете женска интуиция?

Как можете сами да развиете женска интуиция?

8-10-2014, 12:04
1774
0
Всеки човек има случаи в живота, когато ние вземаме някакви решения, ръководейки се не от логика, знания и преживявания, а просто, защото направи един или друг избор ни диктува вътрешния ни глас или някакво необяснимо предчувствие.
И най-често това решение се оказва правилен, въпреки че ние не можем да намерим аргументи, които да ръководят при вземането. Просто така да се запишат ни предложи нашата интуиция.
Най-често може да се чуе за женската интуиция, но това не означава, че при мъжете я няма. Просто мъжете винаги мислят логично, да разчита само на фактите и не се вземат предвид никакви предчувствия.
Как можете сами да развиете женска интуиция?

А жените - винаги е буря от емоции. Те имат свой собствен логиката , която не се вписва в нито логически закони. Всички от се ръководи от една жена - това са нейните чувства и усещания. Затова и хората по-добре запознат и могат бързо да вземат правилните решения и дори да вършат няколко неща едновременно.
Интуицията - това е един ангел пазител на всеки човек.

Тя ни помага във всички сфери на живота, дори и когато сме само прогуливаемся из града и изведнъж се обръщаме на другата страна на пътя, а в това време от покрива пада тухла - нашата интуицията ни предпазва от неправилни решения.
Замисляли ли сте се за това, че ако човек винаги е живял чувства и прислушивался към своя вътрешен глас, а не мислех студена главата си - и света около щеше да е по-добър, по-ярка, без измама и предателства? Как можете да развиете тази способност да се чуе - женска интуиция?

Какво е това?


За начало трябва да решат, какво е това, и защо той е добре развит именно при жените?
Така че, интуиция - в превод от латински означава "поглед", т.е. на способността да се вижда решение на проблема на подсъзнателно ниво, водени от своите чувства.

Тя се нарича "вътрешен глас". Тя може да се прояви по различен начин: някои хора виждат пророчески сънища, при други - това мимолетно прозрение, на трето място е същото - възниква ефектът на дежа вю, т.е. им се струва, че това е всичко вече по-рано се е случило, и те знаят как ще приключи.
Интуиция, преди всичко, е свързано с емоции и чувства. Така че тя е по-добре развити при жените, отколкото при мъжете. Особено добре се чуват своя "вътрешен глас" хората са креативни и емоционални. Те по-лесно се доверим на своите чувства при вземането на решения, отколкото всички останали хора.

Защо въобще трябва?


В края на краищата най-много хора в света не могат да предсказва бъдещето, и ще живеят без него?
Добра интуиция ви позволява значително да опрости живота си, а също така помага за по-добро разбиране на хората. А това е важно в днешно време, защото именно хората, най-често, това са причините за всички болести и проблеми. Много важно за всеки човек - да знаете на кого можете да се доверите. И жени в този смисъл, няма равен.
Как можете сами да развиете женска интуиция?

За нас, понякога е достатъчно само един път да погледнете на човека, за да се разбере веднага цялата му същност. Една жена е много наблюдательна и всички могат да разпознаят по жестовете на човека, неговия неговите движения, въпреки че и самата тя дори и не подозира, че именно стана причината за негативното отношение към този човек. Това се случва интуитивно, на подсъзнателно ниво, ние виждаме, че човек се лъже и се опитва да скрие своята лъжа, нервна, теребит химикалка или карти врата.
Една жена още от древни времена е трябвало да се защитават и децата от опасности, докато съпруг е бил на лов. И така, ние бързо се научили да се справят с различна информация, а после също така бързо да вземат решения - защото от това зависеше живота на нашите деца. И така с всяко ново поколение, всички получени знания все повече и повече се натрупва в паметта ни, на първо място, благодарение на емоционални връзки.
В края на краищата всяко събитие оставя своя емоционален отпечатък, и колкото той е по-ярка, толкова по-дълго ще помним това, което се е случило. С годините можем да се забравя подробности, но тези чувства, които ние сме преживели завинаги ще останат в паметта ни. Интуицията ви дава възможност да налага нашия предишен натрупан опит в теперешнюю ситуацията и взимаме най-правилното решение.
При жените интуицията е много добре развит все още и благодарение на това, че имаме за кого да тренират. Всяка майка трябва без думи да се разбере своето дете, и постоянно се познае, че той иска: да яде, да спи или пък нещо боли? С течение на времето, ние започваме да познае безпогрешно всички желания на детето.
Как можете сами да развиете женска интуиция?

Така че е по вашите сили за подобряване на интуицията си. За да направите това, както във всеки бизнес, трябва непрекъснато да се справят и да работят върху себе си. Това, разбира се, не означава, че ще стане экстрасенсом, но се научите да се доверят на своите вътрешни усещания, да изберете най-подходящия вариант от стотици възможности.

И така, какво трябва да се направи, за да развиват своята интуиция?


В това ще ви помогнат всички видове игри и упражнения. Без практика у вас нищо няма да стане.
За начало можете да използвате най-лесни детски игри, например, да отнеме няколко картички с картинки, погледнете към тях внимателно, след това завъртете, затворете очи и се разбърква, а след това се опита да отгатне къде, каква картина. Ангажирани по този начин, на стойност не по-малко от 20 минути всеки ден, постепенно увеличавайки времето и сложността на упражненията.
Също така, за да чуе гласа на своята интуиция можете да играете игра "Мозъчна атака". Нейната същност се състои в това, че в рамките на определено време на предварително зададения въпрос, необходимо на глас не се колебайте да се говори някакви фрази, може би дори не са свързани с вашата тема. И сред този хаос от мисли у вас непременно ще се появи един, който и да бъде едно добро решение.
Тази игра много често се използват в бизнес сфери, когато отиват в задънена улица и не могат да намерят точния отговор, с помощта на логическо мислене. Понякога, правилният вариант на решение може да бъде в най-неочаквано място.
Тъй като за нашите емоции отговаря дясното полукълбо на мозъка, а интуицията е пряко свързана с нашите чувства, за да развиете в себе си този "вътрешен глас", трябва да правите абсолютно всички форми на творчество.
Важното е да сте сложиха тяхното логическо мислене, на емоционална вълна. Преследването на творчеството, вие просто не може да не изпитва различни емоции.

Много добро упражнение, за да събуди интуицията си - изпълнението на всички действия непозната за вас страна. Например, вие дясна ръка и трябва да се научите отговорите на вашите въпроси. След това поставяш дясната си ръка, а отговорът пишете лявата. Същността на този метод се състои в това, че мозъкът е изцяло съсредоточен върху самия процес на писане, а не на логическо мислене и отговор ще даде чисто интуитивно.
Също развитието на интуицията си зависи от вашето наблюдение. Научете се да се обърне внимание на жестове, изражения на лицето и различни действия на околните хора. Опитайте се да познаете, какво те мислят и чувстват в този момент. Представете си, че вие сте, да бъдеш на тяхно място?
Това ще ви помогне в бъдеще безпогрешно да разбере хората и винаги да излиза победител от всяка ситуация, тъй като не може предварително да се предскаже реакцията на съперника си на вашите действия. Например, можете да отидете при шефа си, за да преминат годишен доклад. Ако предварително представим, какви ще бъдат неговите емоции, можете да се подготви аргументи, за да го убедя във вашата коректност.
Как можете сами да развиете женска интуиция?

И като цяло, по-често задавайте си въпроси. Например: "Кой се обажда по телефона?", "Какво писмо?", "Кога ще вали?" и т.н. Отговори на тези въпроси, а след това сверяйте, прав сте били или не? Дори обичайната тя може да ви помогне в развитието на интуицията си. Ако много пъти подред, хвърлям го и познае "ези" или "тура", тогава скоро ще можете с голяма вероятност ще можете безпогрешно да даде правилния отговор.
Още едно упражнение за тренировка на интуицията - това е психорадар, т.е. развитието на способността за намиране на елементи, със затворени очи. За това трябва внимателно да се проучи вашия предмет: неговата форма, размер, разстояние до него. След това връзвам на очите, покрутиться няколко пъти и се опитайте да го намерите на сляпо. При това трябва да представлява, къде се намира предметът.
Ако веднага не се случи - не се притеснявайте. Повторете това упражнение отново и отново.

За да бъде успешен човек, трябва с лекота да вземат всички решения. И в това ще ви помогне интуицията. Научете се да чувате вътрешния си глас от хиляди различни гласове. Доверете се на своя чутью! И тогава животът ви ще стане много по-лесно!