Всичко от света на
модата
» » Виртуална любов: минуси и плюсове чувства в мрежата

Виртуална любов: минуси и плюсове чувства в мрежата

8-10-2014, 12:06
2399
0
Какво е виртуална любов? Още някакви 15-20 години за съществуването на подобно явление и никой не можеше да заподозре, защото, всъщност, и не е съществувал. А съществува ли виртуална любов днес? Трудно е да се отговори на този въпрос, така, както и в точното определяне на заявя основната същина, в края на краищата, дори понятие за истинската любов, за много хора, нещо, което е необясним и необяснимо.
Любовта обхваща всички чувства, затуманивает мозъка, човек престава да възприема какво се случва адекватно, неговата единствена и важна цел - да видят, почувстват и да се докоснат до любимия човек.
Виртуална любов: минуси и плюсове чувства в мрежата

Виртуална любов се появява в пространството на world wide web, сега е съвсем задължително се влюбя в колега по работа или однокурсника, защото възможен кръг не се ограничава до вашата всекидневна среда, той може да се разпространява дори в най-отдалечените парчета на нашата планета.
За това понятие има огромно количество спорове и пересудов, някой смята, че виртуалната любов на голям брой реални плюсове, които, напротив, е настроена негативно и вижда твърди против подобно явление. Но как е в действителност? Има ли такава правото на съществуване и струва ли си изобщо да се счита за важна част от живота на съвременния човек?
Може да дълго се спори на тази тема и да доведе много разсъждения и опровержений, но трябва да признаем: виртуална любов - това е невероятна проява на виртуалното общуване, което вече е станало част от този процес, който, между другото, е изключително популярно днес, особено сред младите хора. Въз основа На такава любов? Как тя изобщо може да съществува? Всичко е много просто.
Думите - това е главното оръжие на този феномен, думи и емоции, които те са в състояние да общающихся, което е най-интересно, много често зад тези думи те виждат много повече, отколкото в действителност е искал да предаде човек.

Виртуална любов - това е един вид приказка, която е изложена на общото "писане" на двама души, и именно в нея всеки участник разговор може да се яви "прекрасен принц" или "красивата принцеса", нали никого, и, което е най-хубавото, за реалното положение на нещата може да не разберете никога.
Виртуална любов: минуси и плюсове чувства в мрежата

Обикновено в мрежата такива романтични "похождений" попадат самотни хора, които търсят комуникация или някои чувства, хора, които вече са постигнали някакъв успех в романи и отношения, но защо-това са били разочаровани от тяхното съществуване. Всичко започва с обикновен перекидывания често срещано явление фрази и, постепенно, човек и сам не се чувства, колко много се привързват към своя събеседник.

Каква е това се случва виртуална любов?


Това странно явление дори обзавелось собствена класификация, която се основава върху първоначалните мотивите за запознанства и за появата на комуникация.

 • Любов от скука. Има случаи, когато подобно явление изложени на омъжените жени и женените мъже, които могат да имат щастлив семейство деца и успешна кариера. Всичко е добре, но нещо не е така скучно и сиво. И тогава се натъква на сайт за запознанства или социална мрежа, където за някакви 15-20 минути може да се намери сродна душа или просто приятен човек, с когото можете да разговаряте за всичко под слънцето. Такова общуване може да продължи не един месец, а свършва обикновено факта, че някой от събеседниците разбира, че на среща в реалния живот - това е твърде много, а по-нататъшното развитие на събитията, той вече не вижда.

 • За сексуално удовлетворение. Всичко започва така, както в предходния параграф, но всичко завършва след първата среща, защото е толкова удобно: да се намери "жертва", така да се каже, без да излизате от дома си.

 • Скучна. Именно в такъв случай има, какво да очакваме, това е напълно възможно, че тази виртуална любов дори ще приключи истинските отношения в живота. Обикновено тя започва с обикновен, където никой от събеседниците не преследва определени цели, а с течение на времето, хората са наясно, че те силно са чувства, емоции и мироощущение.


 • Че поджидает там, зад монитора?


  Много хора са скептично настроени към този вид явления, наистина, струва ли си да вярвам някой "млад и симпатичному Васе от Москва, голям бизнесмен и холостяку", в края на краищата, това е напълно възможно, че на другия край на диалог седи на 50-тилетний мъж с бирена шкембе и не най-чисти намерения.
  Наистина, на риск тук не се избегне, но струва ли си въобще да се рови в нещо подобно? Всъщност, трябва да се отбележи, че това е виртуалното общуване и чувства, които са закрепени към вашия събеседник, винаги са реални, в края на краищата, вие вярно е притеснен емоции, различни, радост или тъга, вълнение или копнеж, но всичко това е много хубаво.
  Тъга е, че емоциите-това е реално, да, тук само ще изпитвате ги не с човек, а по-скоро към начина, по който той е успял да създаде за вас в чата.

  Ако переписывающиеся хора никога не сме се виждали в действителност, тогава може да ги наблюдаваш много подводни камъни, и приукрашенные образи - това е само едно от малкото. Да речем, вашите виртуални "отношения" се развива бързо, вие сте вече много обсъдени и вие дори може да изглежда, че вие вече знаете, този човек толкова отдавна!
  Виртуална любов: минуси и плюсове чувства в мрежата

  И нищо, но ще са лишени от възможността да се докоснат, да се усмихва, прегръдка или целувка, а защото това са много важни аспекти на нормални отношения. И, което е най-обидно, това е напълно възможно, че вие никога няма да можете да го усетите, защото, колкото по-дълго се забави виртуалното общуване, толкова по-малък шанс за реална среща.
  А това означава, че всички "лунна разходка" и "романтични срещи" - така и ще останат само плод на вашето въображение и фантазия. В крайна сметка - всичко е същото разбитото сърце, разочарованието и тъгата, защото разликата, дори и виртуален, това винаги е трудно и боли, а през цялото това време през годините на младостта
  Но не всичко е толкова тъжно, не винаги последствията виртуалната любов като разочароващи: психолозите твърдят, че по този начин могат да се намерят истинската си любов, да се ожени и да изживееш живота си щастливо женен ! Но как да се избегне разочарование, възможно ли е да подредите личния си живот за сметка на чатове и социални мрежи?
  Всичко е много просто: не се бави с реална среща, за няколко седмици в главата ви не може да се образува един "идеален образ на герой или принцеса", който вие сами себе си и надумаете. При среща ще можете да се разбере, има ли смисъл да се продължи всяко общуване, включително и виртуално, или този човек не е точно за вас, а оттам и времето прекарано на него не си струва.
  Виртуална любов: минуси и плюсове чувства в мрежата

  Ако няма възможност да се срещне в най-скоро време, например, познати живеят в различни краища на планетата, видео-чатове - това е по-добре, отколкото обичайната кореспонденция, уеб-камери вече са достъпни за почти всеки. Опитайте се да бъда честен и открит със своите бъбриви, чат на най-разнообразни теми, задавайте повече въпроси за живота, а понякога и тези въпроси могат да се повтори и да се сравняват отговорите.
  Ако забележите, че контактът всеки път отговаря на нещо ново, на нещо, това е напълно възможно, вие имате работа с човек, който се опитва да направи в главата си фалшив имидж.
  Виртуална любов - това е, по същество, добро явление, което, вярно, трябва да се използват правилно, не забравяйте, че истинските чувства и емоции никога не се заменя виртуални.