Всичко от света на
модата
» » Какво да направя, ако при вас се е получил пристъп на паника или страх?

Какво да направя, ако при вас се е получил пристъп на паника или страх?

8-10-2014, 12:06
2011
0
Всеки човек в света, без изключение, е известно това чувство, страх и тревожност, които бързо се изпълват всяка клетка на тялото, сковывая ледена ръка гърлото си, лишава от възможността отново да диша нормално и мислите. Познато?
Такова чувство може да възникне поради абсолютно различни причини, може да се страхувате се явя на изпит, притеснен за предстоящите на интервю за работа за нова работа или тревожитесь от последните кавги с близките ви хора.
Какво да направя, ако при вас се е получил пристъп на паника или страх?

Някои хора имат фобия, т.е. изведнъж резултат чувство на страх в конкретни ситуации, с които е много трудно да се бори. Някой се страхува от паяци, някой височина и някой , който не понася тъмнината или затворено пространство, в действителност, разновидности страхове са толкова много, че да ги включва в неговата цялост - е много трудно.
Но с такива страхове на всички е ясно, при тях поне има объяснимые причини и как да бъде беспричинными пристъпи паниками, които могат да се появят върху празно място от външно абсолютно здрави и уравновесен човек?
В последно време жителите на големите градове и градове все по-често започнаха да страдат като пристъпи на паника, най-вероятно, това е свързано с ежедневно нарастваща скорост на живот, увеличаване на напрежение и движение, постоянни препятствия и ежедневни трудности, както и непредсказуеми извънредни произшествия, бедствия, които, за съжаление, в последно време са престанали да бъдат рядкост.
Смята се, че понятието за "паника" идва от името на древногръцкия бог Пан, който си предизвика появата на хората безумни чувство на страх и фобии. Ако се вярва на митологията, на Пан - е напълно неказистым външно, грозно тялото и лицето постоянно я допълват рога и дълги косата му се молеха смели воини, преди битката да се хвърлят в призрачен страх от съперника си.
Какво да направя, ако при вас се е получил пристъп на паника или страх?

В съвременния живот изпитват чувство на страх може и без такъв демони, от този неприятен чувства започват да треперят поджилки, дишане някой се отклонява, а главата и не спира да мислите. Може ли да се нарече чувство на страх или тревожност - негативна емоция? По-скоро да, отколкото не, защото те могат да допринесат за по-отрицателен смърт някаква важна за вас ситуация.
Какво да направя, когато се случват пристъпи на паника или страх, как да бъде в състояние да запази себе си в ръце, в края на краищата, такива изблици наистина са в състояние да развалят живота ви, или да доведе до провал в дадена ситуация?
Ами, например, отиваш на среща, ужасно нервен, тъй като един млад човек, с когото трябва да се срещнат, много ви харесва, но не сте сигурни в неговата подобни чувства към на вас. И тук идва час Х, да се запознаем, всичко изглежда нищо, но коварен страх, който седеше през цялото това време вътре във вас, показа истинското си лице: мислите се объркват, ръцете пот, започва да се хили глупаво и потрепване, причинявайки млад човек чисто недоумение.
Иди на друга ситуация - отдавна е известно, че прекалено много паника и страх винаги играят не най-добрата роля на важен изпит или интервю за работа - всички умни думи, незабавно се свалят от главата си, на всичко, което знаеше, в момент, забравих, като по този начин сгъване за себе си нелицеприятное впечатление.

Как се прави разлика тревожност и истински страх?


Две толкова близки понятия, които имат сходни симптоми, но все пак са различни, идващи от природата на вашия произход. Основните симптоми и безпокойство, и страх са: сърцебиене , което възниква поради вырабатывающегося на адреналин от надбъбречните жлези, мускули започват спонтанно свиват, в главата ми се образува каша - трудно да се разбере какво се случва наоколо, крайниците се потя, но лесно няма достатъчно въздух, човек започва да се задъхва за въздух.
Понякога чувство на страх може да се прояви неприятни усещания в стомаха, гадене и головокружениями.

Специалистите са установили, че най-често необясними и внезапни пристъпи на паника, изложени на тези хора, които са свикнали да възпре повечето негативни емоции в себе си - стрес, нервни разстройства, чувство на злоба и агресия.
В резултат на което негативни емоции и чувства, все пак намират изход, се обръща за човека различни неадекватни реакции и пристъпи на страх. Още един фактор, който може да бъде реална причина, поради която възникват страхове или тревоги, е критична ситуацията, в която сега се намира човек: състояние на развод, трудностите на работното място, в навечерието на важно събитие, трудности в семейството, финансови проблеми или проблеми със здравето.
Какво да направя, ако при вас се е получил пристъп на паника или страх?

Чувството на тревожност - най-често, не е реална почва под външния вид, притеснен е възможно тогава, когато нещо, което очакваш, но, възможно е, това така и не се случи. Например, това чувство, когато отиваш на изпит, очакваш, че ти е точно това, което ти така и не се научих. В крайна сметка, вытягиваешь билет, който ти добре знаеш, успешно защищаешься и забываешься за вашите тревоги.
И тук страхът е реакция на конкретна ситуация: когато дойдем на изпита ти си все така извади един билет, който съвсем не знае да се справят с чувство на страх от по-лесно, отколкото с чувство на тревожност, защото отговаря на конкретна ситуация, винаги можете да намерите начин, как да се справим с него. А ето и когато се бори с това, а чувството на страх все още яде, да преодолее себе си е по-трудно.

Как да се справим с чувството на страх или постоянна тревога?  • Ако рязко настъпи пристъп на паника - дишане някой се отклонява вниманието разпространява, а всичко наоколо е като в мъгла - forex спре. Посчитай бавно до 10 или да направи няколко бавни дълбоки вдишвания-выдохов (техният брой не трябва да надвишава 12 броя за 1 минута). Факт е, че дихателната система е тясно свързано със сърдечно-съдови заболявания, така че промените в нея настояват за промени във всички останали.

  • Паника и чувство на безпокойство - чувства, които, най-често, са присъщи на жените и децата, това се дължи на нестабилна и ранимой психика. Много е важно, ако това чувство възниква в детето си, се опита да говоря с него, нека той да споделя с вас своите страхове, да се опитате да се изясни за него ситуация, обясни, че той няма от какво да се страхуват, когато сте наблизо. Чувство на сигурност и подкрепа винаги помага в такива ситуации. Също се отнася само до красивия пода, не се колебайте да се говори за страховете си - с мъжа си, майка или близка приятелка, тяхната задача е да подкрепяме вас, да говоря и да, възможно е, заедно ще намерите общо решение.

  • Много специалисти са убедени, че тези пристъпи на страх са необходими бъдат подложени на лечение - за това те често се отделят голямо множество лекарства, успокоительных или психотропни лекарства. Но ето, проблеми, при завършване на курса, страхове се връщат, защо? Цялата работа е в това, че причината се крие дълбоко в психиката, а това значи, че трябва да се бори действия, а не таблетки.

  • Опитайте се да преодолее своя страх от чувство за страх. Ще кажете, че за глупост? Нищо чудно, така че често се "лекува" много страх: влезте в тъмна стая и просидите там в продължение на един час сам, ако силно се страхуват от тъмното. Взберитесь на най-високата точка в града и погледнете надолу, ако се страхувате от височини. С течение на времето, механично повтаряне на такива упражнения, чувство на страх или паника, ще започне да отслабва.

  • Профилактика на тези пристъпи може да стане интересно упражнение: опитайте се изплаши в този момент, когато изобщо не ви е страх. Ще бъде смешно и не на себе си от такива странни чувства, с течение на времето, тялото се научат толкова спокойно възприемат и истински страхове.