Всичко от света на
модата
» » Как да запазите семейството си от развод: съвети

Как да запазите семейството си от развод: съвети

8-10-2014, 12:06
2666
0
По целия свят, може би, не ще има нито един двойки, които през целия си съвместен живот не са се сблъсквали с различните конфликти в семейството. Но само някои - успешно се борят с тези проблеми и продължават да живеят щастливо женен, а други - не могат да намерят изход в създалата се сложна ситуация, и става дума за развод. И статистика, само потвърждава, че такива двойки се превръща все повече и повече с всеки изминал година. Почти всеки втори бракът намира се на ръба на развода.
Как да запазите семейството си от развод: съвети

Въпросът е, защо това се случва?


Защото в началото, когато са женени - всичко е наред. А сега между вас като израснала стена от неразбиране и безразличие. И не става въпрос за това, какво значи да ви спрях да обичам. Въпреки, че се случва и това. Просто по-рано не сте забелязали, неговото или нейното недостатъци, а сега все по-често се обърне внимание, започва да го дразни и всичко завършва с взаимни обвинения и скандала.
Освен това по-рано сте имали много свободно време, и можете с лекота да го прекара заедно. А сега сте затънали в домакинството си рутина, се грижи за децата ви отнема прекалено много сили, но все още има проблеми в работата и пълна безнадеждност. Животът стана скучен и е загубил всички ярки бои.

Какво да правя, как да запази семейството и да се предотврати развода?


В това ще ви помогнат някои от нашите съвети, които разбира се не са панацея от всички проблеми, но са насочени към това, така че дори малко да оздравее климат в семейството си.

 • Честен разговор. За да разберете причините за неразбиране и постоянни скандали, трябва да седнем на масата за преговори. Говорете един с друг за това, какво е причинило такава ситуация в семейството си, но направете това, без викане, вземания и взаимни обвинения. Въздържайте се от емоциите си - това ще е само за добро. Честно кажете, че на вас сега не са удобни на вашия партньор, и също така спокойно чуй неговото мнение. Може би няма нищо страшно, и все още може да се определи.

 • Съвместен отдих. Вие сте забравили, когато за последен път прекарвали свободното си време заедно? Трябва спешно всички да се промени. Да, работа, домакинство, грижа за децата - никой не е отменено. Но можете, да намерите малко време и за втората половина. Вместо да седне вечерта пред телевизора, може просто да отидем заедно из града или да отиде на кафе или на кино, а за децата, докато може да се грижи баба и дядо, или, в краен случай, гледане на деца.

 • Общи интереси. Това се случва, е, че съпруг и съпруга няма за какво да говорят един с друг. Всички теми на разговори се свеждат до местните проблеми и възпитание на деца. Но преди това ви е било толкова интересно да общуват помежду с друг. Какво се е случило? Само сега ви изглежда, че вие вече знаете за партньора си всичко, и са станали малко се интересуват му теперешними интереси. Посъветвайте се на него, че сега той се харесва, от какво се вълнува. След това съберете за него колкото се може повече информация, за да бъде в състояние да подкрепи тема на разговор. Дори, ако тази тема не е интересна, опитайте се да се разбере, че по този начин привлича на своя партньор. Например, ако съпругът е яростен футболен фен, огледайте заедно с него на футболен мач, или съездите на стадиона и заедно поболейте за любимата си команда. Вас ще ви зареди атмосферата, който там царува, и не сте в състояние да останат безразлични в този момент, когато ще бъде вкаран гол.


 • Този съвет се отнася и за мъжете. Интересуйтесь, отколкото радва жена си. Ако я харесват различни предмети на изкуството - посещавайте заедно различни изложби. Разшири обхвата на своите интереси. И тогава винаги ще има за какво да се говори.

 • Влез общо хоби. Вие не може да са съвсем различни хора. Да, ние всички сме с напредване на възрастта се променят, но преди това има нещо, което свързва. Само трябва да си спомня какво точно. Говорете за това, което бихте искали заедно какво да правите. И може би ще успеят да намерят компромис вариант.

 • Обърнете повече внимание на своята половина. Казвате всеки ден повече нежни думи един на друг. Спомнете си как сте по-рано нежно нарича съпруга си - "пупсик", а той на вас - "слънце".


 • Говори за любов. Понякога изглежда, защо да говоря за това? В края на краищата, ние всички така знаем, че обичам друг. Всъщност човек винаги има нужда от убеждаться в него отново и отново. Ако това не се направи, а след това започват да закрадываться съмнение - "И изведнъж той(-а) ме спря(-а)?" Затова по-често казвате, че обичате един друг. И сориться след това ви дава точно това не искат.
  Пишете един на друг, любовни sms съобщения, с нотки. Вероятно сте забелязали, че колкото по-дълго сте живели заедно, толкова повече си приличат на sms е един безкраен списък с продукти. А защото преди това не е имало. Добави в съобщението си малко перчинки, и вашият съпруг няма да остане безразличен към тях.
  Подарявате взаимно подаръци. Правете това просто така - без специален повод. Най - важното-изберете подарък за душата. Това винаги да ви и хубаво ще зарадва вашата сродна душа.

 • Взаимопомощта. Нашите жени за себе си взвалили в себе си цялото стопанство, а в края на краищата, може просто правилно да разпредели отговорностите. Ако в семейството ви причината за всички конфликти - бит (съпруг не помага и постоянно ви показва, че сте лоша домакиня)? Помолете го за помощ, но не в приказной форма, а нежно, казват те, "Възлюбен, аз не мога сама да се справи" или "Имате ли това ще се окаже по-добре". И в никакъв случай не критикуват го, дори и ако нещо не е така. В противен случай той повече не ще ви се помогне. По-добре като го похвали. Мъжете много обичат да се хвалят. Правете го често и при всяка възможност. И тогава вашият съпруг не иска да си тръгва от жена, която вижда в него съвършенство.

 • Разнообразие в сексуалния си живот. Вие дълго време живеят заедно и сексът се превърна в монотонен и повече не предизвиква буря от емоции и страсти? А в края на краищата, най-често от всички проблеми в отношенията между съпруга и съпругата му точно с това и започват. Това недоволство преминава във всички сфери на съвместния живот. Опитайте се да разнообразите секс, да смените обстановка, време, опитайте нови пози. Може дори да играете ролеви игри. Основното правило е - не така, както винаги! Бъдете по-смели, защото с кого още може да експериментирате в леглото, като не си с любимия човек.


 • И така, ние сме включили някои съвети, които ще ви помогнат да се изградят взаимоотношения в семейството.

  Ужасно думата изневяра


  Но се случва, че причината за раздора между съпруг и съпруга - това е изневярата на един от съпрузите. И в такъв случай е много трудно да се дават съвети. Защото всичко е индивидуално! И само от вас зависи, кое да се вземе решение - прости или завинаги ненужното този човек от живота си.
  Как да запазите семейството си от развод: съвети

  Но първо, трябва честно да си отговорите на един въпрос - а дали е изневяра изобщо? Ако не можете да отговорите положително, това означава, че имате все още някакво съмнение. Може би, вие сами всичко да излезе, че нещо се струваше, или някакви познати нещо наговорили. Имате факти, ако не - означава и изневяра, нито кой не е.
  И познати, може да бъде умишлено искат да ви поссорить. Техните погрешни ревност и подозрения вие самите със собствените си ръце толкаете партньора си в ръцете на друг. В края на краищата, ако човек всеки ден се обвинява в това, което той не е правил - да му писва и той ще се реши на изневяра, за да не е напразно да се научи от вас обвинения.
  Но ако всичко, същия факт на изневяра, както се казва, на лицето си, и възнамерявате да спаси брака си от развод, тогава трябва да опитате, за да забравят всички обиди и повече за тях никога не си спомнят. Това е трудно, но трябва да се направи, за да спаси семейството си от раздялата. Ние можем да дадем само някои насоки, как да се процедира в тази трудна ситуация.

  Съвети за жени • Ако ви се е променил си мъж - не е необходимо всеки ден да му напомнят за това, не пилите и не упрекайте го при всеки удобен случай. Ако той остава с вас, това означава, че за него още нещо, ценни. Помислете, може ли той е направил любовница именно заради постоянните скандали с вас. И той искаше поне малко почивка от постоянните викане. Всеки човек няма да си отиде от мястото, където той е добре. И ако в дома ви ще царува мир и спокойствие, вашият мъж ще бъде винаги с вас.

 • Направете себе си. Започнете да се грижите за тялото си, запишете се в спортен клуб, направете нова прическа и актуализирайте гардероба си. Не е такава както винаги. Изненада своя съпруг.

 • Намерете себе си интересно занимание. И тогава просто няма да има време за безсмислени ревност и претенции към мъжа си. Освен това, жените, които постоянно нещо си зает, които много интереси - винаги предизвикват възхищение у мъжете.


 • И още един съвет - ако сте решили да изплати на мъжа си на една и съща монета (промените му с друг мъж), първо хиляда пъти помислете. Мъжете в повечето случаи не прощава на измен на жените. Според статистиката 85% от тях, не се колебайте, хвърлят жените си, дори ако самите са небезгрешны.

  Съвети за мъже


  Ако сте от тези 15% са мъже, които са готови да простят на своя избраник държавна измяна, тогава тези трикове за вас.

 • Обърнете повече внимание на жена си. Защото, ако една жена реши на изневяра, значи за това има много добра причина. Може би тя не се чувства желана близо до вас, и затова се стреми да получи това на страна. Дайте на жена си цветя, казвате комплименти, да я обграждат с топлина и грижа. Нека тя ще се почувства кралица.

 • Простете си измяна. Може би това е станало случайно и тя дълбоко в този угризения.

 • Добавете романтика. Ако ви се струва, че всичко това е глупост, и да е за нищо? След това обърнете сведенью, жена ми харесва, когато я завладее. И не е важно, колко сте вече женени. По-често, подредете я приятни изненади, вечери на свещи, неочаквани подаръци и др


 • А сега общ съвет за всички двойки, които имат трудности в семейството - идете заедно на романтично пътуване. Нека за вас на първо място ще бъде любовта си един към друг, а не на домакинство обърквания.
  Се опитват с всички средства да спаси света, благополучие и добри взаимоотношения в семейството си.
  Как да запазите семейството си от развод: съвети

  Ако не можете сами да се справим с вашите проблеми, в това може да ви помогне семеен психолог. Трезвен поглед от страна и независимо мнение на квалифициран специалист ще ви помогне да се справят със ситуацията.
  И в никакъв случай не казвайте на проблемите между вас своите роднини и приятели. Тяхната намеса само ще изостри конфликта. И най - важното-не забравяйте, че от вашите скандали и кавги, на първо място, да страдат децата! И заради тях си струва да се променя!