Всичко от света на
модата
» » Как да намерите общ език с вашата свекърва?

Как да намерите общ език с вашата свекърва?

8-10-2014, 12:06
2012
0
Когато момичето се омъжи, заедно с красиви свадебными снимки, нови семейните задължения и статут на "съпруга", тя автоматично придобива актуализиран списък на роднини, а на майка новооткритата мъжа става, за повечето от тях, с тих ужас.
За постигане на приятелски и топли отношения със свекърва, малцина се получава, голяма част от младите жени, с течение на времето, преминават от етапа на "студен запознанства" във фаза "не искам повече да общува с майка ти", или "нека тя да ни идва!".
Как да намерите общ език с вашата свекърва?

Какви само ужасяващите истории не се разправят младите дъщеря отиде за техните свекровях, приписващи ги на фуриям от ада, все пак, след като за спокойна и сплотено семейство, за повечето от тях, трябва само да мечтаят. Какво да крия, закон също не остават в дълг, както и, понякога, от себе си, това не разбирам, уверен унищожават всичко минимални възможности за помирение на двете "вражески" лагери.
"Колко ще ми живот?", "Защо се намесва във възпитанието на нашето дете?", "За мен тя не е майка!", "Не мога повече да живея с нея в една територия!". Познато? Със сигурност, може да не е точно така и не в такава форма, но нещо подобно се случи и на вашето семейство, на път сте регистриран прочетете статията със същото име. Как да намерите общ език със свекърва? Този въпрос интересува много млади жени, защото противоречие ситуация с майка ви, на съпруга си - това далеч не е новина, и то не само в нашата страна.
За мое дълбоко съжаление, далеч не всяка снаха наистина се опитва да изгради отношения със свекърва, след няколко премеждия или не на най-топлия прием, тя вече се коригира враждебно настроени към закон и търси пътя на най-малкото съпротивление: просто избягва общуване.
Как да намерите общ език с вашата свекърва?

И добре, ако тук всичко свършва, но работата отива по-далеч: младата жена започва да се попречи на общуването на мъжа си с майка ми, не позволява на деца към баба и изобщо не приема домашни разговори за нея. Това, разбира се, крайната точка, която действа като бомба със закъснител: в семейството започват скандали, майка дърпа сина си обратно в семейството", а жената, напротив, се дърпа в своя посока.
А на мъжа си, макар разорвись. И, което е най-прискорбное, на човек, в крайна сметка, чрез страдание и караница може да избере майка си. И не защото, че той не ви обича, а защото родителите на едни и други, не ще и ето жена може да избере. Така или иначе, и снаха остава в червено, така че се установят отношения със свекърва - това е най-добрия сценарий вашите семейни отношения с всяка страна.

Какво трябва да направите?


Първо, трябва да се поставите на мястото си-в-закон. От гледна точка на психологията това е много ефективен метод в ситуация на всеки конфликт, защото само по този начин, ще разберат, защо човек постъпва именно така, а не иначе.
Майка ти-на практика - това е, на първо място, майка вашия любим човек, а означава близък, уважаван и родна за него човек.

Ако самата майка, това трябва да се разбере, с какъв трепет вашата свекърва се отнася до вашия съпруг, защото той е нейният син, любим и роден. Тя го роди, ражда и предназначението на тези средства, сопереживала го удачам и лош късмет, успокаивала и четене на приказки за лека нощ, водех за ръка в училище и се отказвах от нови ботуши, за да му купя играчка.
Сега синът й нарасна, дойде някаква чужда момиче и взех я със себе си, зае мястото на майка си, измествайки я на втори план. Неприятно, нали? Повярвайте ми, ни закон, както и ви трябва време, за да свикне с живота невестке, да я опознаете по-добре и се добавят своето мнение.
Това, всъщност, е това непаханое поле, когато свекърва и снаха още не са добре познати, последните трябва да си тук да се прояви по най-добрия начин, да се отнасяме с разбиране и благодарност към жената, която даде на вас този любим и скъп съпруг.
За пореден път се усмихва я, попитайте дела и настроение, ако от вас се очаква първата си среща, тогава се опитайте да не сядат на масата срещу закон, а най-добре потърсете място, някъде близо до нея.
Как да намерите общ език с вашата свекърва?

Майката винаги се притеснява за сина си, дори ако той вече е на 40 години, той все пак за нея е обект на обожание. Опитайте се да покажете, че сте, колкото и тя желаете сина си само най-доброто, погрижете се за вашия съпруг, показват доброта, за пореден път поинтересуетесь майка си, че той ви обича, че за него е по-добре да се готвя за вечеря и как най-добре да прибират нещата му.
Интересно, никой не ви кара да безпрекословно изпълнява всички съвети и поучения-закон, можете да слушате и да се отложи това настрана, но жената ще бъде приятно ми е да знам, че нейното мнение е важно за вас. Най-сериозни трудности започват в случай, че едно младо семейство започват да живеят заедно с родителите на съпруга си. Тук общия бит и територия, която си поделят възможно не всички жени в къщата.
Има случаи, когато свекърва, сама не разбирайки, перешагивает ръба на разумното, да влезе, без да почука, в стаята на младоженците, гради планове за уикенда по ваш сценарий, включително там и младо семейство, при това без да се иска тяхното съгласие. В такива и други подобни случаи, трябва да се установи по-строги правила, които ще се отнасят до всички членове на семейството.
Що се отнася до земеделието, понякога помага политика на разделение на труда: някой купува продукти, приготвяне на вечеря, а някой го изтрива, премахва и мие прозорци. Ако възгледи за правене на земеделието и две жени са различни, по възможност, най-вероятно само един: разбежаться по различни жилища.
И, между другото, това не говори за това, че вашата свекърва е лоша, просто всяка една от вас са свикнали да живеят по свой начин, и в това няма нищо срамно. Ако дори, докато сте отседнали в различни апартаменти, вашата свекърва успява да организира неделни "проверка" на жилището, не гневни, а отнасяме с чувство за хумор, защото тя прави това не от злоба, а по този начин да се опитва да ви помогне стопанство.
Мед другото, жените, по-възрастните се оказват по-често, на по-опитни млади жени, така че понякога може и да си струва да слушат указанията и препоръките.

Какво трябва да направя?  • Да се намесва в противоречие ситуация между мъжа си и майка му. Те са възрастни хора, близки роднини, така че могат да се решат без вашето участие. Сам може да даде на вашия съпруг, от което той не е права или не е права майка му, но по никакъв начин в разгара на конфликта.

  • Настройка на мъжа срещу семейството му. Често младите майки, ако те така и не намери общ език със свекърва, отказват да се доверят на децата, като се има предвид, че баба им не може да ги отгледа правилно или грижат за тях. Помислете за това, жената донесе на мъжа си такъв, какъвто е, тя със сигурност повече опит и знания, отколкото у младите момичета. Не ругайтесь поради излишната бонбони, или поради факта, че детето легна да спи един час по-късно, спомнете си, защото в детството си също глезят, и нищо лошо няма от това не се е случило.

  • Запомнете, постоянни скандали, караници и изясняване на отношенията-точно няма да доведе до нищо добро. Опитайте се да говорите със своята свекърва спокойно, обяснете, че не ви харесва и с което не сте съгласни, предлагам компромис. Опитайте се да разберете по-добре тази жена, защо тя, така или иначе, постъпва в дадена ситуация? За това внимателно потърсете мъжа на нейния живот, хобита и предпочитания. Ако ще толерантни, научете се да не се предавай и разумно да се отнася до определени ситуации, след това, с течение на времето, вашата свекърва все още се превръщат в скъп и любим човек.