Всичко от света на
модата
» » Как да управлявате своя личен дневник?

Как да управлявате своя личен дневник?

8-10-2014, 12:12
2685
0
Сигурно в детството много са водели своите лични дневници. Тогава това беше интересно, забавно и смешно. Тази книга купон е една голяма тайна, която грел душата и кара сърцето да бие по-бързо. Но момичетата са се увеличили и са забравили за такава традиция. Но напразно, защото воденето на дневник може да бъде доста полезно занимание.
Как да управлявате своя личен дневник?

Защо е нужно?


За какво ни е личен дневник? Да го води понякога съветват опитни психолози, знаейки, че това е много, много полезно. Изброени са няколко важни точки:

 • Понякога се случва така, че в душата си е натрупал толкова много, че просто трябва всичко това да се напръскват. А какво става, ако приятелите, които са готови да чуете порой от негативизъм, не? Или те има, но не твърде надеждни. На помощ ще дойде дневник. Хартия издържи всичко и при никакви обстоятелства не упрекнет.

 • На някои е трудно да се пазят тайни. И така, ако такава тайна излагат на хартия, това може да помогне в бъдеще запази мълчание и не издава тайни.

 • Дневник може да помогне да изпразните и да контролирате емоциите си. Выместив цялата злоба на хартия, ще можете трезво да оценят ситуацията и да запазят спокойствие. Понякога трябва да се оцени нещо, от страна и в спокойно състояние, за да разбере, че е направено не е вярно.

 • Дневникът може да ви помогне да се отървете от страховете. В психологията има един много добър метод. Ако се опише това, което вие се страхувате, в детайли, за да разкаже за това на всички, а в крайна сметка това може да изглежда безобидно и незначително. Срамежлив техните страхове? Пишете за тях на хартия, може дори да добавите фигура. Тук ще видите как в един момент се с усмивка ще гледам на тази страница.

 • Имате някаква важна задача или цел? В дневник се можете да записва своите действия и оценка на собствените си сили и ситуация. Това със сигурност ще помогне да се постигне успех.

 • Записването се анализира поведението на едни или други ситуации, както и да коригира, ако е необходимо. Опишете ситуация, която ви интересува, разкажете за своите действия. Оценете постъпки, помислете как се действа в бъдеще.

 • С помощта на записа ще можете да се разкрие своите достойнства и недостатъци и се научат обыгрывать ги изгодна за вас позиция. Понякога в живота се случва, е много необходимо.

 • Водене на личен дневник - това е една чудесна тренировка на паметта. Например, ако правите запис пъти в седмицата, тогава ще си спомнят всичко най-важно, което се е случило през тези седем дни. Скоро ще забележите, че помни нещо, което не е лесно.

 • Могат да се научат да бъдат организирани и отговорни, че за мнозина, между другото, несвойственно.

 • И накрая, дневник - това е безценно памет. Той ще ви помогне да се потопите в прекрасни спомени и малко поностальгировать. Понякога това е толкова хубаво!


 • Как да?


  Как да водят личен дневник и как да го направи полезен за себе си? По същество, нищо сложно в това.
  Какво да пиша там? Всичко, което искаш. Първо, вымещайте на хартия всичко, което ви интересува се безпокойте, дразни, притеснява или причинява някакви други чувства. Може просто да опише живота си. Перескажите накратко, как мина денят ти или просто пишете за интересни точки. Пишете в дневника за хора, които за вас са на пътя, както и за тези, които предизвиква неприязън (това ще помогне такова чувство потуши или поне не се показват).
  Описывайте мисли, които идват до главата ви изведнъж или които държите в главата си постоянно. Можете също записва всичко, което вие някъде чух, всичко, което ви хареса: фрази, стихове, текстове на песни, пословици и така нататък.
  Пиша за своите мечти и цели и не забравяйте, че мисли физически.

  В крайна сметка, записвайте си всичко най-интересно и важно за вас. А ето празни ненужни описания не трябва, в това няма никакъв смисъл.
  Как да управлявате своя личен дневник?

  Когато прави запис? Ако у вас има "пристъпи" на вдъхновение, а след това ги използвайте в добри цели. Седни и напиши всичко, което дойде на ум. Много определено ще има няколко минути, за да се нахвърлям нещо важно или животрепещущее. Ако имате такава възможност не съществува, тогава може да направи писмено след работа.
  Отделете си няколко минути, закройтесь в стаята, налейте чаша вкусен чай, просто вземете писалка и излейте всичко онова, което се е натрупало през деня. Ако и този вариант не е подходящ, това може да се разпредели на 1-3 дни в седмицата. Толкова за няколко часа 7 дни има всеки, независимо колко е зает, той не е бил.
  Как да направя запис? Тогава по-всичко е по-лесно просто. Просто седнете и пишете. Но ако сте свикнали всичко да е ясно и методично, след това превъртете няколко секции, като например, "идеи", "мисъл", "мечти и желания", "задачи и цели", "емоции" или нещо друго. Така че, може би, дори ще е още по-интересно.

  Как да си дневник?


  Корица на ежедневника - това е нещо, което ще виждате често, така че направете я такава, че часовникът е хубаво. Декорация и украса зависи само от вас. Свикнали лаконичности? Купете обикновен плановик или дебела тетрадка и да започне да се прави.
  Как да управлявате своя личен дневник?

  Искате нещо ярко и необичайно? Тогава научете как да се направи дневник за момичета и да започнете да направи. Например, може да се намери списания и изрежете от тях са ярки и необичайни снимки, расклеив след това на страниците на ндсв. Обложката също можете да украсите. За да направите това, например, лепило си дебела кърпа. След това вземете мъниста, пайети, лента и други елементи на декора и расклейте ги върху кърпа.
  Между другото, може да се оборудва дневник ключалка. Излезе и обикновен малък. Тези мерки ще ви помогнат да подсигурите такава лична и важна нещо от любопитни очи и ръце.

  Оригинално ще изглежда и завязки. А ако вашата фантазия не е в състояние на такива изкушения, тогава можете просто да си купите готови личен дневник в магазина. Но, да се направи на такъв предмет със собствените си ръце, ще потъвам в него душата и да се създаде специална енергия.

  Полезни съвети


  Ако сте решили да направят запис, някои съвети не ви боли:

 • Веднага взели решение за дестинация, в която ще лежи на вашия дневник. Ако му е лошо скрили, то голяма е вероятността той да попаднат в неподходящи ръце. И ако в блога е писано много тайно и тайно, всичко е разкрито. Най-добре е да постави този предмет в някоя кутия и затваряне на ключа.

 • Не забравяйте за това, че хартията не ще ви отговори упрек или смъмри, така че напишете всичко, както е в действителност. Не трябва да се преувеличават или невярно действителността. Ако нечестны с личен дневник за всички текущи, тогава какво да говорим за хората около вас хора? Да се анализира нещо, едва ли ще излезе, ако ситуацията не е вярно.

 • Външен вид на дневник трябва да се харесвам на вас. Тогава ще го вземе и да направи запис с удоволствие. Ако това нещо ще предизвика у вас положителни емоции, а след това да напишете и ще е хубаво и лесно.

 • Не се отнасяйте се към водене на дневник, като към някакъв вид отговорности. Ако нямате желание или настроение, а след това направи запис в такова състояние е безсмислено, нищо добро от това няма да излезе. Определени за работа само при наличие на желание.

 • Не приемете предизвикателството напълно в дневник, при своето отдалечаване от реалния живот. Това е само една тетрадка, а не на приятеля си. Така че истинският живот не трябва да се отдалечат на втори план.


 • Нека дневник ще ви помогне да се оправи в сложните ситуации и да разбере себе си!