Всичко от света на
модата
» » Какво е автогенна тренировка за успокоение и увереност в себе си?

Какво е автогенна тренировка за успокоение и увереност в себе си?

8-10-2014, 12:26
1737
0
Специален комплекс от техники и упражнения, които се основават на техника за самовнушение, се нарича аутотренингом. Да напълно да се възползва от силата и властта на този аутотренинга, трябва да се припомни за съществуването на известно явление - хипноза.
Какво е автогенна тренировка за успокоение и увереност в себе си?

И въпреки, че това не е съвсем едно и също нещо, понятия достатъчно близки по смисъл и изпълнението на самия процес. Разликата е, че в състояние на хипноза човек въвежда специалист, хипнотизатор, който притежава определени умения на внушение и въздействие върху човешкото съзнание.
Автогенна тренировка и също се извършва от себе си, но ефектът на внушение и въздействие върху своето вътрешно състояние на ума, също има доста положителни, а понякога, дори безпрецедентни резултати!

Смята се, че хипнозата - това, всъщност, последната стъпало на пирамидата аутотренинга, която, разбира се, подчинени далеч не е за всеки, особено за начинаещ в този бизнес, на човек.
Известни са случаи, когато хипнотизаторът внушава на човека, че той сега ще го даде на сладка ябълка, което трябва да се яде, а сам му дава обикновената крушка. И какво мислите, че човек, като нея и изяжда за мила душа, причмокивая и не секунди не гримаси! Разбира се, постигане на такива резултати трудно, а и, честно казано, не всеки може, да и защо се започне от най-труден?
За да изгради живота си, отървете се от негативните емоции и да се научат да вярват в доброто, съвсем не е задължително да се поддаде на влиянието на хипноза, уроци самовнушение са в състояние напълно да помогне на всеки човек в това, понякога, трудна действителност.
Смисълът на всички аутотренингов - да се научим да владеем себе си, със съзнанието си и дори подсъзнанието, ясно определени цели и успешно да ги достигнат.

Приблизително след като приключва с това, че е автогенна тренировка, веднага възниква желание да разбере, как тя действа, помага ли за успокоение и придобиване на увереност в себе си и собствените си сили, в крайна сметка за тези особености на въздействието на най-разказва в различна специализирана литература.
Цялата работа е в това, че лечебно свойство на тези упражнения, до голяма степен, зависи от самия човек, неговите желания самоисцелиться и да си помогне в трудните житейски ситуации. Естествено, хората са различни, едни се поддават на податлив на внушение много по-силно и по-бързо от други, което се отразява на положителен ефект аутотренинга.
Докато човек сам не разбере и не приеме факта, че подобен начин на реален и ефективен, той едва ли ще се постигне като нещо значими резултати. Но в този момент, когато личността осъзнава цялата реалност самовнушение, може да се каже, тя перешагивает първата стъпка, която е подготвителната фаза преди ефикасен аутотренингом.

Как действа автогенна тренировка?


След като човек се случва революция в съзнанието, той започва ясно да осъзнава цялата реалност и в полза на чудодейственных свойства на този метод, му се откриват широки простори самоизлечения, самостоятелно развитие и подобряване на качеството на собствения си живот.
Какво е автогенна тренировка за успокоение и увереност в себе си?

Има много примери, където грамотни, правилно изследван автогенна тренировка, позволява промяна на самоличността на лицето, закаляя характер, променя някои черти, действа върху психиката и физиологията, което премахва необходимостта от болести, стрес и депресия, без страх от смъртта, помага да отслабнете и да намери любовта!
Може би на пръв поглед може да изглежда, че всичко това дава абсурдно, и, всъщност, най-важното е да се разбере основната същност на аутотренингов. Например, тези методи не са в състояние да определят ви е прекалено дълъг нос, напомпване на мускулите или в момент на забогатяване. Трябва ясно да се разбере, с какви проблеми ще помогне да се справи автогенна тренировка, постави конкретна цел и да се научат да се превърне всичко това в мощен инструмент за управление на собствения си живот.
Може да се каже, че понятието аутотренинга крие под себе си особен партньорски отношения - умения да преговаря със себе си, да направи своето съзнание собственото си съюзник, а не обратното.

И, ако правилно се започне от всичко това, хората очевидно променят живота си към по-добро, укрепват силата на духа, стават силни, амбициозни и уверени в себе си, на своите сили. На пръв поглед, че е такъв, ако няколко души не е сигурен в себе си, в края на краищата това не е толкова съществен недостатък, в сравнение с други. Така или не, но това е качество, е наистина усложнява живота на всяка сфера: трудности в личния живот и в сферата на общуване, в кариерата или в бизнеса.
За щастие, може да се научи да вярвам в себе си и възможностите си, работейки над себе си и своите комплекси, пренареждане на желаните образи от сегашното положение на нещата.

Какво представлява автогенна тренировка и как да се науча?


Както казахме, тази техника помага да се отървете от множество реални проблеми, важното е, да подчертае основните от тях, така да се каже същност, и вече се започне от него. За самоконтрол и самовнушение има набор от определени словесни формули, които позволяват да превърнете обикновените думи, в мощен инструмент за въздействие.
Например, "аз мога" е инсталация, която е ума на заповед, който даде на себе си и обязываешься да изпълни всичко, което ще отнеме в най-скоро време. Между другото, още едно правило - всички инсталации и словесни формули трябва не просто повтаря, трябва да ги безпрекословно да изпълнява, само в такъв случай затеянное ще има успех.
Какво е автогенна тренировка за успокоение и увереност в себе си?

Такива формули има много: "работи!", "да живее!", "аз съм решителен", "аз се съмнявам" и така нататък. От такива инсталации трябва да се изготви собствен текст аутотренинга, един шаблон, който вие и ще се повтаря на себе си или на глас, като че ли "программируя" своето съзнание.
Такъв текст не трябва да бъде прекалено дълъг, достатъчно 3-4 предложения, който ще бъде в състояние бързо да запомнят и възпроизвеждат глас, без напътствия. Важно е, че текста не е твърде образно и формално, така да се каже, за всичко и за нищо, поставяйте конкретни цели.
Например, ако се упражнявате автогенна тренировка за даване на увереност в себе си, може да се направи нещо подобно: "аз съм абсолютно уверен в себе си човек, разчитам на собствените си сили и възможности, контролирам емоциите си, постигайки при това всичко, което ми е необходимо". Текстът може да бъде най-различен, важното е, да се избягва в него постоянна несигурност, съмнение: "ще се опитам", "може би при мен ще излезе".
Безплатни аутотренинги и техните текстове може да се намери в интернет, те са в формат за четене, а понякога ги записват в аудио-формат, за да може човек да е постоянно слушате необходими за инсталиране.
Въпреки това, много специалисти са уверени, че най-ефикасно е да състави свой текст и постоянно повтаря го, изпълвайки всяка дума и изречение разум, като прескочите ги чрез себе си и своето съзнание.

А прослушивая готови записи, човек с течение на времето спира в тях се концентрира, постоянно се разсейва и да се замисляме за нея, че няма да доведе до никакъв резултат.
За да се постигне положителен ефект, като аутотренинги трябва да се извършват по 3-4 пъти на ден, поне по 5-10 минути. Първите резултати ще се появят с осъзнаване на реалността успеха на делото, и само след месец или два, ще почувствате първите плодове на вашия труд.